reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamusie 2017

Musiałam dziś o 8 wstać i jestem nieprzytomna, choć 8h przespane. Co do supli to ja biorę jodit 200, wit D 2000, magne b6 i folik. Zaraz jadę do fryzjera na farbę i mam w poważaniu zabobony ;)

Wczoraj już myślałam, że plamienia ustały, ale trochę siostrzeńca musiałam ponosić bo go spacer przerósł i niestety popołudniu znowu coś tam było..

reklama
W gdzie w hiszpani byliście ? My za rok w sierpniu tez chyba gdzieś pojedziemy, bo jednak polskie morze i temperatury tam to nie dla mnie. Bułgaria jest spoko, blisko, nie ma masakrycznych upałów i nie jest droga. Rok temu byliśmy i bardzo nam sie podobało, wiadomo sa miejsca bardziej egzotyczne z tych bliższych kierunków ale z małym dzieckiem nie ma co sie pchać w 40c.

74709jcg0i411sm0.png

3i49gu1r2xa60x11.png
Evee nie ma problemu mam jeden hotel w poblizu Ravenny,gdzie zawsze jezdza nasi znajomi z dzieckiem i bardzo sobie chwala.My osobiscie nigdy nie bylismy dluzej niz weekend,bo mamy blisko i bardziej nam sie oplaca przenocowac w domu niz w hotelu.Ogolnie Wlochy tez sa drogie jezeli chodzi o wakacje,dlatego jak bylismy w Hiszpani to bylo mnostwo wlochow,mimo iz morze maja pod nosem.

Musiałam dziś o 8 wstać i jestem nieprzytomna, choć 8h przespane. Co do supli to ja biorę jodit 200, wit D 2000, magne b6 i folik. Zaraz jadę do fryzjera na farbę i mam w poważaniu zabobony ;)

Wczoraj już myślałam, że plamienia ustały, ale trochę siostrzeńca musiałam ponosić bo go spacer przerósł i niestety popołudniu znowu coś tam było..
Radze ci duzo nie dzwigac, tym bardziej przy plamieniach

Hej dziewczyny
Co do tematu wakacji my bylismy w styczniu wlasnie w tajlandii w khao lak, rewelacja :) napewno tam kiedys wrocimy. Bylismy sami, według mnie 9 godzin samolotem to za długo dla małego dziecka, w samolocie z nami lecieli rodzice z niemowlakiem- non stop płakał i rodzice z ok 2 latkiem- tez cała podróz płakał, wiec cieszylismy sie, ze dziecko zostało z dziadkami.Ale wiadomo, teskni sie bardzo. Mnie sie strasznie marzy lecieć na dłuzej do USA, ale z racji, ze bedzie maluszek to moze za 3-4 lata pewnie juz z dziecmi bysmy sie wybrali. W te wakacje nie jedziemy nigdzie, raz ze jest bardzo niebezpiecznie wszędzie, a dwa, ze w ciazy wakacje juz nie sa takie super.
Co do farbowania włosów to ja w ogole nie farbuje, ale dobrze, wiedziec, ze keratyny nie mozna, bo myslalam sobie zrobic za miesiac keratynowe prostowanie.
Witaminki to pregna plus i pregna dha, nie wiem czy one cos daja, ale zawsze lepiej brac niz nie.

właśnie co do witamin to ja muszę brać żelazo Femiferal- tak zalecił ginekolog na pierwszej wizycie, bo poszłam na pierwszą w 6 tyg. z morfologia i ogólnym badaniem moczu, czekałam trochę z wizytą, bo w pierwszej ciąży poszłam w 5 nie było jeszcze serduszka widać potem stresowałam się dwa tygodnie do kolejnej wizyty, potem znów musiałam laboratorium zaliczyć i kartę ciąży lekarz założył mi chyba w 9 tyg., co prawda jeszcze nie mam karty ciąży bo zlecił mi swoje badania i dopiero 9 sierpnia to pewnie zrobi ale akurat ważniejsze dla mnie było to żeby znów za szybko nie iść, a druga sprawa że byliśmy na urlopie w górach i po powrocie był lekarz.
Biorę jeszcze Prenatal Clasic i kwas foliowy.
lekarz kazał brać kwas i żelazo a prenatal kupiła tak uzupełniająco. Ja mam tendencję do niskiej hemoglobiny mimo iż jem zdrowo, teraz wszystko z ogródka mam, więc dieta bogata w warzywa i owoce..... taki mój urok z pierwszym synem miałam niską i on potem tez miał niską

Ja lakieru używam codziennie, włosy niestety farbowałam jakis czas temu i bez pomyślenia była to farba z amoniakiem.
Raczej nie masz się aż tak co przejmować najważniejsze żeby pomieszczenie było dobrze wietrzone. Po jednym farbowanic sie nie stanie mnóstwo kobiet farbuje włosy i rodzi zdrowe dzieci :)

Dlatego zrobię badania :) lepiej dmuchac na zimne ;) a teraz pewnie też bym pojechała do lekarza, ale pod wpływem emocji
podejrzewam, że gdybym nie miała na studiach wykładu o boleriozie i kleszczach zrobiłabym to samo ;)

reklama
Dziewczyny mam pytanko czy któraś jeszcze oprócz mnie bierze póki co tylko i wyłącznie kwas foliowy 0,4?pytałam gina,mówił że narazie nie ma potrzeby brania witamin hm już sama nie wiem

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry