reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Moj spi raz 4h w nocy a potem 3,5h i sie budzi prawie co do minuty w tym czasie. Bylismy u lekarza ladnie przybiera na wadze, troche kolki sie zaczynaly ale dostaje infacol i na razie nie ma problemu.

Czy wasze maluchy zawsze jedza z obu piersi podczas jednego posilku? Mi tak polozna mowila zeby dawac, ale mlody zje z jednego i ma dosc. Rzadko 1,5 cyca zje

Moj spi raz 4h w nocy a potem 3,5h i sie budzi prawie co do minuty w tym czasie. Bylismy u lekarza ladnie przybiera na wadze, troche kolki sie zaczynaly ale dostaje infacol i na razie nie ma problemu.

Czy wasze maluchy zawsze jedza z obu piersi podczas jednego posilku? Mi tak polozna mowila zeby dawac, ale mlody zje z jednego i ma dosc. Rzadko 1,5 cyca zje
Ja daje z dwoch ale ze wzgledu na wlasna wygode. Czasem druga tylko kilka razy ciumknie ale i tak to mi daje ulge i pozniej go odwtnie przystawiam. Mysle ze to nie ma znaczenia jak dajesz jedna i wystarczy to dawaj jedna.

Dziewczyny potrzebuje porady/wsparcia sama nie wiem juz. Czaro ma dwa dni robili nam dzis przesiewowe badanie słuchu i wyniki nie wyszły ok pielęgniarki stwierdziły ze jeszcze sie nie odsluzowal pewnie i spróbują pózniej po kilku h wróciły i znowu to samo wynik do kontroli. Martwię sie mega zeby cos nie wyszło z tego normalnie mnie żołądek z nerwów boli. Jak to u Was było ??!

Kurczę ja nie pomogę bo ja mam zrobić do 2 tygodni te badania.
Na Twoim miejscu wzięłabym skierowanie na badania słuchu od pediatry jak będziesz na wizycie pierwszy raz i powtórzyła je.

Moja też z jednego.

Hej kobitki ;)
Kulcia mojej robili na trzecią dobę i od razu wyszło okey ale obok mnie chłopczykowi nie wyszło okey w drugiej i trzeciej dobie dopiero na czwarta. Jak położne mówią ze mógł się nie odsluzowac to pewnie tak jest i wszytko będzie okey. Wiem ze łatwo mówić żeby się nie martwić ale musisz spróbować chociaż być dobrej myśli..

Moja je z jednej piersi ogólnie długo przy niej nie wisi jakieś max 10min i jest pełna. Dla mnie to zadziwiające bo jej rodzeństwo wisiało praktycznie cały czas na cycu.

Co do nocy moja budzi się różnie ale mniej więcej z 4-5 razy w ciągu nocy 20-6, wiec nie nastawiam sobie budzika ;p Moja starsza damesa po miesiącu zaczęła przesypiac cała noc o_O była kulka wiec nie budziłam jej nie czułam takiej potrzeby ;)

My dzisiaj ciężki dzień mała marudna bardzo, dobrze że niedziela i tatuś w domu. Od 16 placzliwa a od 18 płacz taki jakby ją ze skóry obdzierali. Dopiero niedawno udało się mi ją uśpić. Mam nadzieje ze noc będzie spokojna.

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Kulka nie pomogę za bardzo bo u nas to badanie wyszło ok przy jednym i drugim od razu... Ale widać położne wiedzą co mówią, mam nadzieję, że jak powtórzycie badanie to będzie już ok.

Moja zjadala z dwóch i czasem jest ok a czasem jeszcze butelką musi dopchac...

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja ogólnie nigdy nie miałam tak by mi jakieś z mojej trójki wyjadla wszystko z piersi ale może wszystko przede mną.
Tak samo jak myślałam że nigdy mi pęcherz pewnie nie pęknie a tak fajnie by było ;p
No i pękł teraz z mala i wcale tak fajnie nie było...

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry