reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamusie 2017

Ja juz w domu, jednak dziś nie na porodówkę, ale położna mówiła ze juz niedługo sprawdziła mi szyjkę dalej tylko 1 cm pobrała mi tez wymaz i kazała poczekać co mój konsultant powie No i jest decyzja ze jak wody dziś nie odejdą i nic sie dziać nie będzie to jutro 9 rano dzwonić na porodówkę i wstawić sie na przebijanie wód płodowych...jakby coś sie dziś działo to tez przychodzić...ale podbrzusze boli i czuje jak mały sie rozpycha... położna mowi to mam dziś odpoczywać i zbierać siły na jutro...a mój juz uradowany ze juz mały za niedługo będzie z nami...

reklama
Dziękuję Jolu. Też się cieszę. Naprawdę tylko te skurcze były okropne a po za tym nie narzekam. Mam nadzieję że wam gładko również pójdzie. [emoji120][emoji8]

Ewciiik szybka akcja urodziłam i już mnie do domu szykowali.
7h im to zajelo byłam tam bo wiadomo - prysznic, ogarnąć się, badanie mnie i maluszka, karmienie mnie (ojj głodna byłam strasznie po porodzie[emoji85][emoji23] radzę się zabezpieczyć bo obiad jogurt i trochę soku to za mało było dla mnie[emoji3]) i maluszka. A wiadomo trochę dalej żółwie tempo. Oczywiście biurokracja i do domu [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję Jolu. Też się cieszę. Naprawdę tylko te skurcze były okropne a po za tym nie narzekam. Mam nadzieję że wam gładko również pójdzie. [emoji120][emoji8]

Ewciiik szybka akcja urodziłam i już mnie do domu szykowali.
7h im to zajelo byłam tam bo wiadomo - prysznic, ogarnąć się, badanie mnie i maluszka, karmienie mnie (ojj głodna byłam strasznie po porodzie[emoji85][emoji23] radzę się zabezpieczyć bo obiad jogurt i trochę soku to za mało było dla mnie[emoji3]) i maluszka. A wiadomo trochę dalej żółwie tempo. Oczywiście biurokracja i do domu [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Baby to te skurcze jednak dużo gorsze niż Twoje bóle miesiączkowe?

Ja dziś też wizyta u lekarza prowadzącego. Wstałam o 5 bo ze stresu spać nie mogłam. Teraz siedzę i oczy mi się zamykają.

Ja podejrzewam, że też będę od razu na nogach przy każdym poruszeniu małego.

Paulyna wyjść musi:D czekaj na Nas z porodem bedzie Nam raźniej :p
hehehe no zobaczymy co się wydarzy, jeszcze mogę później od Was urodzić :p

baby i tak taka dzielna jesteś! Ja miesiączki mam mega bolesne, ale czuję że skurcze to będzie mega wysoka szkoła jazdy :p
Też bym chciała szybciutko do domku, u nas 2 doby się zostaje, jeżeli nic się nie dzieje typu żółtaczka wysoka u maluszka czy też inne komplikacje tfu tfu

Ciekawe czemu w PL dwie doby trzymają, a tam tak szybciutko.

Ja tam okresów nawet nie czułam :/

Iskierka powodzenia i daj znac co Ci powiedział.

Ania urodź już! Bo słuchanie jak to mały sie nie rozpycha i jak sie nie będziecie cieszyć jak juz bedzie- mam dość:realmad:

Baby to te skurcze jednak dużo gorsze niż Twoje bóle miesiączkowe?
Ja miałam zawsze 1szy dzień miesiączki mega bolesny a później już spoko.

U mnie wygląda to tak że ból miesiączkowy idzie mi bardziej na nerki. A ten bardziej na kręgosłup. Najlepsza pozycja moja była jak napisałam wcześniej narzekając (nie nie żartowałam [emoji28][emoji1]) na kolana łokcie na łóżko i ku chwale ojczyzny.[emoji6]
Nie wiem czy da się porównać te bóle hmm. Może gdyby one trwały kilka h i nospa by pomogła troche usmiezyc jak to zawsze robimy podczas miesiączki chociaz to jeszcze by to uszlo.

Ale dziewczyny to że ja tak miałam to nie znaczy że wy tak będziecie mieć. Ja bardziej byłam nastawiona na to jak u mnie w rodzinie rodziła mama siostra. A nic się nie sprawdziło.

Mojej mamie wody poszły 0 skurczy skończyło się cesarka. Wiec nawet nie narzekala na sam porod i wszystko tylko na gojenie po cc.
Siostra poszły jej wody dopiero skurczy dostała więc tak jakby za kolejnością za to poród miała bolesny.
Teściowej też wody poszły później bóle i mówi że pierwszy się meczyla bo ja do lozka pod aparaturę dali a 2gi rozchodzila i spoko wspomina. Wiec nie ma reguły.

Co do wod.. ja sie spodziewałam chlusniecia.. A że miałam ten masaż to w osyatnie noce miałam podpaske i przy skurczu mówię do E że normalnie jakbym sikala może to wody.. A on nie no Przecież wody to dużo na raz.. no ale ja mowie kurde przeciez nie da sie nawet osikac w nieskonczonosc.. no w sumie tak ale jak powiedziałam przez tel to w szpitalu sprawdzili i rzeczywiście to wody mi tak odchodzily stopniowo.

Nie ma reguły. Zobaczycie sami [emoji6] zresztą nawet Mama_90 mówiła że znowu jest w ciąży a jakby inaczej wszystko.[emoji6] najważniejsze to odpowiednie podejście i będzie dobrze. Każda kobieta wszystko zrobi żeby urodzic a w bólu to chociaż po to żeby sobie ulżyć. [emoji6][emoji8]

reklama
Ja miałam zawsze 1szy dzień miesiączki mega bolesny a później już spoko.

U mnie wygląda to tak że ból miesiączkowy idzie mi bardziej na nerki. A ten bardziej na kręgosłup. Najlepsza pozycja moja była jak napisałam wcześniej narzekając (nie nie żartowałam [emoji28][emoji1]) na kolana łokcie na łóżko i ku chwale ojczyzny.[emoji6]
Nie wiem czy da się porównać te bóle hmm. Może gdyby one trwały kilka h i nospa by pomogła troche usmiezyc jak to zawsze robimy podczas miesiączki chociaz to jeszcze by to uszlo.

Ale dziewczyny to że ja tak miałam to nie znaczy że wy tak będziecie mieć. Ja bardziej byłam nastawiona na to jak u mnie w rodzinie rodziła mama siostra. A nic się nie sprawdziło.

Mojej mamie wody poszły 0 skurczy skończyło się cesarka. Wiec nawet nie narzekala na sam porod i wszystko tylko na gojenie po cc.
Siostra poszły jej wody dopiero skurczy dostała więc tak jakby za kolejnością za to poród miała bolesny.
Teściowej też wody poszły później bóle i mówi że pierwszy się meczyla bo ja do lozka pod aparaturę dali a 2gi rozchodzila i spoko wspomina. Wiec nie ma reguły.

Co do wod.. ja sie spodziewałam chlusniecia.. A że miałam ten masaż to w osyatnie noce miałam podpaske i przy skurczu mówię do E że normalnie jakbym sikala może to wody.. A on nie no Przecież wody to dużo na raz.. no ale ja mowie kurde przeciez nie da sie nawet osikac w nieskonczonosc.. no w sumie tak ale jak powiedziałam przez tel to w szpitalu sprawdzili i rzeczywiście to wody mi tak odchodzily stopniowo.

Nie ma reguły. Zobaczycie sami [emoji6] zresztą nawet Mama_90 mówiła że znowu jest w ciąży a jakby inaczej wszystko.[emoji6] najważniejsze to odpowiednie podejście i będzie dobrze. Każda kobieta wszystko zrobi żeby urodzic a w bólu to chociaż po to żeby sobie ulżyć. [emoji6][emoji8]

Baby chyba potwierdzasz powiedzenie, że po wszystkim zapomina się o bólu :D To dobrze :D Bo jak je miałaś to tak pisałaś, że aż się włos na ręce jeżył :p

Do góry