reklama
anik.
Mama Krzysia :)
Dowiedz się przy najbliższej okazji o wymiary. Kamień do 1 cm można urodzić. Od 1cm kwalifikuje się na rozbijanie (tak przynajmniej do tej pory było)Potwierdzili ze są i sprawdzili od razu druga nerkę a jak pytałam jakie rozmiary to powiedziano mi ze położne i lekarz będą mieć wyniki w systemie w komputerze to wglądu...
Ja mam Microlife bezdotykowy i mnie wkurza. Wystarczy, ze bateria ma już mniejsza moc albo coś mu odwali i np.pokazuje gorączkę której nie ma. Najbardziej ufam rteciowym został mi jeden i dbam o niego jak o sztabke złotaTestuję go cały czas i mam mieszane uczucia. Tzn. temperaturę powietrza pokazuję chyba dobrze, bo zgadza się z domowym termometrem. M. jak mierzył sobie to pokazał za pierwszym razem 36,2 zmierzyliśmy elektronicznym odrazu i niby tak samo pokazał, mi pokazuje dzisiaj 36,8 a 2 dni temu 36,6 przy drugim podejściu 36,5. Także teoretycznie wszystko by się zgadzało, ale na razie mam taki niedosyt, że za każdym razem pokazuje inaczej, chociaż są to małe odstępstwa
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ania020317
Fanka BB :)
Okazało sie ze podczas usg pokazało ze nerki są czyste czyli podczas tych ataków kolki kamienie musiały sie przesuwać przez przewód do pęcherza i stać ta krew w moczy i w krwi i w moczu wyniki odpowiadające za bakterie i infekcje podwyższone ale podobno juz trochę niższe niż na samym początku były...także jutro maja mnie obserwować i pewnie póki wyniki w normie mieć nie będę to będę mnie trzymać...a najlepsze ze mały chyba zaczyna sie przygotowywać do wyjścia bo od wczoraj miewałam częstsze skurcze bardziej sie stawia i nie tyle co prawa nerka boli ale środek pleców a plecy i krzyż mogą być objawem zbliżającego sie porodu... wiec możliwe ze mały postanowi tydz szybciej wyjść bo dziś juz zaczęliśmy 38 tydz...
Ale ważne ze tych kamieni juz w nerkach nie ma a za pare dni i mocz wróci do normy...
Ale ważne ze tych kamieni juz w nerkach nie ma a za pare dni i mocz wróci do normy...
anik.
To powodzenia żeby udało się je urodzić a może już wyszły a Ty nawet nie wiedzialas
Ania020317
Właśnie musiały wyjść jak zaczęłam mieć krew w moczu chyba ze były na tyle małe ze nie widziałam je jak je urodziłam...mniejsza o to...ważne ze powoli wszystko jest juz ok...teraz od 1,3 h mysle rozmyślam na temat wszystkiego i trochę mam stracha przed porodem nie z powodu ze bedzie bolec czy coś ale to sie może zacząć juz w każdej chwili i strach mnie taki ogarnia ze szok...od dwóch dni mam troszkę częstsze skurcze i silniejsze do tego mały juz od jednego dnia tak napina sie bardzo ni i nie tylko ból nerek doszedł ale po środku krzyża wiec nie minie tydzień a mały będzie z nami...
anik.
To, że są skurcze nie oznacza, że poród się zaraz zacznie. W pierwszej ciąży skurcze juz od 6 miesiąca mnie meczyly a z nimi aż szyjka się skracala. Chodziłam z rozwarciem a młody przyszedł na świat w terminie. Szyjka Ci się skrócił albo jakieś rozwarcie pojawia? To mogą być przepowiadajace
Ja do lab.w przyszłym tygodniu idę. Dzisiaj M.przywiezie łóżeczko. Zostanie tylko wózek.
No i jutro może zaczynamy sprzątanie. W mieście jest punkt i można wypożyczyć np.odkurzacz przemysłowy wiec powinno pójść szybko.
Ja do lab.w przyszłym tygodniu idę. Dzisiaj M.przywiezie łóżeczko. Zostanie tylko wózek.
No i jutro może zaczynamy sprzątanie. W mieście jest punkt i można wypożyczyć np.odkurzacz przemysłowy wiec powinno pójść szybko.
reklama
Ania020317
W jakim stanie szyjkę mam tego nie wiem bo tu ginekolog mnie nie badał...ale ja czuje jak nisko on jest i wyczuwam jego główkę i ona za wysoko nie jest....przy górze wzgórka łonowego i wczoraj położna tez sprawdzała jak mały jest ułożony i sama stwierdziła ze juz niedługo...