ojeju serio? ja się kompletnie nie zagłębiałam w temat... a czy któraś z Was miała znieczulenie przy porodzie? albo korzystała z gazu rozweselającego?inna kwestia jest taka że ponoć poród z oksytocyną jest o wiele bardziej bolesny
reklama
anik.
Mama Krzysia :)
ojeju serio? ja się kompletnie nie zagłębiałam w temat... a czy któraś z Was miała znieczulenie przy porodzie? albo korzystała z gazu rozweselającego?
Pod koniec dali mi tylko Dolargan, cała reszta "na żywca".
Szpital w Suchej Beskidzkiej oferuje zzo za darmo, nie wiem, czy nie skorzystam tym razem. Już raz bolało, więc drugi raz mogłoby nie
Kleinekatia
Fanka BB :)
Dziekuje za wyjasnienie... to ja bym tez wolala bez oksytocyny... az tak mi sie nie spieszyjak są wskazania do podania to wiadomo
ale niestety bardzo często położne podają oksytocynę żeby szybciej mieć rodzącą z głowy, jak nic złego się nie dzieje z mamą czy dzieckiem to przecież można czekać aż skurcze same się rozkręcą, aż organizm sam zacznie produkować oksytocynę w wystarczającej ilośc by popchnąć poród do przodu
inna kwestia jest taka że ponoć poród z oksytocyną jest o wiele bardziej bolesny
zaciskam!
Tez trzymam kciukaski za polówkowe!
Kleinekatia
Ewciiik - takie pionowe rozpieranie w brzuszku to mogą byc wg mnie 2 rzeczy. Albo stawianie sie macicy (jak szyjki to nie skraca to nie masz czym sie przejmowac) albo dzidzius pręży Ci sie/ rosciaga moze przy ziewaniu akurat na środku
Mi czasem tak sie pcha na bok że odczuwam że jest bardzo silna i choc to nie boli to jest nieprzyjemne choc i tak sie usmiecham jak to robi bo to tak jakby powiedziala "dzien dobry jestem tu!"
Mi czasem tak sie pcha na bok że odczuwam że jest bardzo silna i choc to nie boli to jest nieprzyjemne choc i tak sie usmiecham jak to robi bo to tak jakby powiedziala "dzien dobry jestem tu!"
agnieszkaala
Ewciik a może dzidziuś Ci się tak wypis i naciaga skórę? Ja często takie twardnienie czuje ale to dziecko się wtedy naciaga.
Kamylcia kciuki zaciśnięte.
Anik miodowy blond syoss.
Ja zaraz po otrzymaniu dziecka czułam do niego miłość i nadopiekinczosc dlatego nie dodawałam położonym ale w sumie teraz myślę, że takie rozwiązanie fajna sprawa. Oddać na nockę bo wtedy ma się ostatnia szanse wyspać przed długimi miesiącami bez snu;-)
U Nas jelitowka. Mnie wczoraj męczyła, dzisiaj córkę.
Kamylcia kciuki zaciśnięte.
Anik miodowy blond syoss.
Ja zaraz po otrzymaniu dziecka czułam do niego miłość i nadopiekinczosc dlatego nie dodawałam położonym ale w sumie teraz myślę, że takie rozwiązanie fajna sprawa. Oddać na nockę bo wtedy ma się ostatnia szanse wyspać przed długimi miesiącami bez snu;-)
U Nas jelitowka. Mnie wczoraj męczyła, dzisiaj córkę.
A'gusia
Dzięki! [emoji11] oby szybko przeszedł ten bol!Dzień dobry
Gratuluję udanych wizyt i sisiolków niech rosną zdrowo nasze dzieciaczki <3
Moja mała od rana szaleje, ja miałam niespokojną noc przez koszmary, a dzisiaj pobudka z bólem brzucha okropnym... także zaraz wezmę nospe żeby się nie męczyć...
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
A'gusia
Powodzenia! [emoji4]Dziewczyny poproszę o kciuki dzisiaj o 16 moja kolej na połowkowe [emoji16][emoji16]
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
A'gusia
Ja nic takiego nie mam a to końcówka 21. Niestety więc nie pomogę!Czarownica gratuluje synka dużo chłopców na marzec sie szykuje
Kciuki trzymam za dzisiejsze badania! Dajcie znac po jak tam.
Mam jeszcze pytanie. Odczuwam takie pionowe rozciąganie na brzuchu. Nie jest to bolesne tylko dziwne uczucie. Pierwsze myślałam ze skóra mi sie naciąga, a koleżanka nastraszyla ze mogą to być skurcze. Nie wiem czy mam powód do obaw?
reklama