reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Monikaa2 takie zachowanie lekarza, zakrawa o wytoczenie sprawy sądowej, dziecko jest człowiekiem i podmiotem prawnym od momentu poczęcia... chciałoby sie powiedzieć głupi ch.. z takiego ginekologa! Dziewczyny polecily Ci Zduna, ja moge rowniez polecic dr. Stelmach, ktora dokonczyla mi prowadzenie ciąży....bardzo profesjonalna, rzeczowa, z pewnością nie będzie problemu ze zwolnieniem...ja chodzilam do niej do przychodni na Pradzynskiego panstwowo, wiec nic nie placilam. Przyjmuje w każdy poniedziałek od 9:00 chyba do 13:00. Zapisy sa wczesniej (chyba gora 2 tygodnie najdluzej od momentu zatelefonowania do przychodni czekalam na wizyte), ale wcale dlugo sie nie czeka:)
Powodzenia i trzymam kciuki za malenstwo:)

Brejka ta Twoja mala mnie rozbraja, pewnie za miesiac juz usiadzie, a za dwa bedzie raczkowala:) Super dziewuszka:) Moja bez zmian:) hehehehe Chociaż wczoraj tak nam sie śmiała w glos, ze z M umieralismy ze smiechu:) A M zrobil tylko "tik tak", a ona az czkawki ze smiechu dostala:)

Duralex witaj:)!!!!

reklama
BARDZO DZIĘKUJE ZA INFORMACJE JUŻ JESTEM UMÓWIONA NA WIZYTĘ NA KOLEJOWA:):):)
Ja nie mam karty ciąży bo stwierdził ,że poczekamy. Nie wiem na co?Dostałam od niego Luteine i Scopolan( ponieważ bardzo boli mnie macica po prawej stronie.Stwierdził ,że dlatego tak ponieważ jest lekko przesunięta w prawa stronę i po prostu tam mocniej uciska. Tylko czasami te bóle sa nie do wytrzymania:(
Z tym lekarzem miałam do czynienia w Poradni Wad Płodu w IMIDZ wtedy co prawda nie prowadził ciąży ale nadzorował badania i było ok. Teraz jakaś masakra:(

Brejka-rodziłaś sn?Twoja księżniczka też mały klocuszek:):)Mój ma miesięcy wazy 16kg. mierzy prawie 105cm. Pediatra śmieje się ,że brakuje już centyli a mały to gigancik:)Mój M jest wysoki wiec pewnie dlatego:)Nie słyszysz od ludzi ,że mała wygląda na więcej niż ma?

Pasek-mój M wszedł po wizycie do niego jak zobaczył ,że płacze. Na co lekarz"on nazywa rzeczy po imieniu"M kazał dać mu kartę lub ksero karty ponieważ zastanowimy się co z tym dalej na co lekarz powiedział ,że jest w rejestracji. No własnie w rejestracji Panie stwierdziły ,że lekarz nie oddał i ,że zginęła

duralex-miła odmiana w ciąży z F.miałam ginka co znów bardzo cicho mówił:):) Niestety nie mogę prowadzić ciąży u niego bo ma gabinet na Mokotowie i wizyta 200zł. Troszkę za dużo.

Ostatnia edycja:
Oj Duralex to mojej podaję na razie marchewkę i jabłko, zacznę więcej wprowadzać ale za jakiś czas bo teraz spradzam czy ma skaze.

Pasek no widzisz i Zuzia zaczeła się śmiać :) My mamy obroty a wy ząbki :p

Monikaaa2 tak rodziłam sn u nas w Wołominie bez znieczulenia ale stres zrobił swoje i najgorszego bólu w ogóle nie czułam. Mi mówią że mała zapasiona:/ Ale już powoli zaczyna wyglądać jak na swoj wiek bo coraz mniej przybiera na wadze ok0,5 kg na miesiąc. teraz waży troszkę więcej niż 8 kg. No my z mężem jesteśmy średniego wzrostu i raczej z tych szczupłych ale mała wdała się w męża bo on się urodził 4600 więc to genetyczne i drugie dziecko też będzie pewnie duże :)

cześć dziewczyny,
sorki że się nie odzywałam kilka dni ale mam jazdę z zusem i całe dnie mam gorącą linię z prawnikami i księgowym i mam po prostu dość komputera i pisania.

wiecie, same przekleństwa mi się nasuwają jak słyszę o takich konowałach. najgorsze, że toczenie sprawy w sądzie przeciw lekarzom to jak walka z wiatrakami. mi znajomy prawnik mówi, że powinnam zgłosić do sądu sprawę mojego jacka, ale ja odczekam. zobaczę jak będzie szlo leczenie, na sąd jest czas podajże 5 lat od zaistnienia sytuacji konfliktowej.

także monika, teraz koniecznie zajmij się swoją fasolką i nie myśl o tamtym idiocie. na wykłócanie i nerwy przyjdzie czas. życzę powodzenia z ciążą pod okiem prawdziwego specjalisty.
jedno tylko powiem - nie radzę ordynatora Stańczaka, ani jego żony. z dala od nich.

a już pisząc w innym klimacie, to oczywiście na wtorek zapraszam do mnie na 11.

buziaki dla was i waszych pociech

Madzia trzymaj sie:) Jesli potrzebowalabys jakies porady, to moze moj M potrafilby Wam pomoc, on jest z wyksztalcenia prawnikiem. W razie czego daj znac:)
Twoj Jacus jest cudnym chlopcem i na pewno wszystko dobrze sie skonczy, bedzie zdrowy jak ryba i ze swoim naprawionym serduszkiem bedzie w przyszlosci bral udzial w sprincie narciarskim na 30 km. :)I co wiecej, bedzie tam zdobywal miejca medalowe:)

Dziewczyny ja jestem do swiat (wlacznie) na podlasiu u mojej mamy...zapewnie bede sie nie za czesto odzywala, bo bedziemy robic tour de rodzinka:)
Zycze Wam zdrowych, cieplych i bardzo rodzinnych swiat...z pewnoscia dla nas wszystkich beda one wyjatkowe, bo po raz pierwszy spedzimy je z naszymi aniolkami:)

Caluje i do zobaczenia:):-)

hej dziewczyny
Fajnie że was znalazłam jestem w 20tc i jestem z Radzymina. Również chodzę do dr.Zduna i szczerze go polecam :) Niestety ja jestem lekko polegująca ze względu na niewydolność szyjki ale mam nadzieje że tym razem nam się uda i zostaniemy rodzicami w 2011 roku :) Pozdrawiam Aneta

Hej mamuski:)
Dzis byłam na pierwszej wizycie u Zdunia i był zdziwiony ,że nie jestem na zwolnieniu ponieważ mam torbiel i krwiaka wielkości dzidzi;(w dodatku przy samym malenstwie i prawdopodobnie dlatego krwawie:(Dziwił się ,że tak duże już jest dziecko i kazał koniecznie zrobic cukier czy czasami nie mam cukrzycy.Lekarz bardzo miły i podobny do Maleńczuka prawda?:):)

necia -ja też jestem z Radzymina:)

Brejka-ja rodziłam z znieczuleniem ale podczas porodu dren do podawania leku sie przesunał i własciwie rodziłam bez znieczulenia:(Heheh to ,że zapasiony mały też słyszałam ale na szczescie M wysoki wiec mówiłam ,że po nim:)Teraz jest ok. wyglada na 3 latka ale po za tym mało przybiera na wadze i wyciaga się a dla mnie to ulga bo on ma apetyt małego słonika. Ostatnio zjadł obiad pobiegał i po godzinie krzyczy mama dzidzi amam wiec dałam mu jablko a ten pobiegł do pokoju,wszedł na krzesełko i dorwał mikołaje z czekolady po czym odgryzł im głowy....

Hej mamuski:)
... Ostatnio zjadł obiad pobiegał i po godzinie krzyczy mama dzidzi amam wiec dałam mu jablko a ten pobiegł do pokoju,wszedł na krzesełko i dorwał mikołaje z czekolady po czym odgryzł im głowy....

haha, czyli mówisz że trzeba się cieszyć, że Jacuś jeszcze nie ma ochoty się poruszać, czyli że w tym roku mikołajowe głowy u nas dotrwają do świąt (a jeśli nie dotrwają to będzie to moja, a nie dziecka sprawka), ależ mnie rozbawiłaś - dziś u mnie wszystko pod górę więc dobrze że koniec dnia jest weselszy.

super, że jesteś zadowolona z wizyty u dr Zduna - trzymam kciuki za Twoje zdrowie!

pozdrowienia ślę i mam nadzieję, że dotrzecie jutro do mnie (chyba, że tak jak Pasek jesteście już w drodze na święta - takie usprawiedliwienie przyjmuję)

aha, napisałam do johnsons&johnsons w sprawie ich przyjazdu na spotkanie klubu mam, ale podobno lepiej wziąć udział w konkursie. co prawda jest napisane, że już termin minął, ale głosować można: http://www.aktywnemamy.pl/contest,ranking.html klikniecie na Mamy Wołomin? to może wygramy spotkanie z j&j, albo chociaż jakieś darmówki :)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. U mnie Maja zawładnęła całym moim czasem i nic nie daje mi zrobić, poza tym marudna i nie che spać w dzień,a w nocy pobudki na jedzenie. Mam już dość, gdzie się podziała moja grzeczna córeczka :) Mam wrażenie, że idą jej ząbki. Albo przeżywa jakiś kryzys i ja razem z nią.Ech! Dziś nie uda nam się dotrzeć na spotkanie, próbuję coś sprzątać w domu i szykować się do świąt. Poza tym z tą marudą nie chce mi się nigdzie wychodzić z domu.

reklama
Renia to chyba taki okres u dzieci bo moja też jak miała 3 m z kawałkeim zaczeła pokazywać różki :)

Dziewczyny życzymy Wam wesołych Świąt i super Sylwestra :) Tylko się nie spijcie za mocno Karmi :D

Do góry