reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Mój śpi odkąd odpaliłam silnik po spotkaniu i póki co nie zanosi się by szybko wstał:-) a musimy pojechać za 30 min po tatę:tak:

Co do jego grzeczności to może być zasłona dymna;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamy z Wołomina:)
Potrzebuje waszej pomocy:)
Jestem w 9 tyg. ciąży i ostatnio zaczęłam krwawic.Pojechałam na IP i stwierdzili poronienie zagrażające dodam ,że cierpię na nadciśnienie:(Dostałam leki na podtrzymanie i miałam stawić się na USG u swojego lekarza prowadzącego by stwierdzić ,że wszystko ok i by zaczął leczenie nadciśnienia oraz pilnie na l-4.
Na to mój ginek: USG nie potrzebne, z ciśnieniem do kardiologa a nie do niego(z F.miałam poród wywoływany bo miałam nadciśnienie 169/120)cytologia po co?a torbiel która mam sama się wchłonie.
Z F. mieliśmy konflikt ( F.jest drugim dzieckiem)a ten nawet nie skierował mnie na sprawdzenie przeciwciał:( Gdy powiedziałam o l-4(na następnej wizycie bo teraz wizie łam urlop by odpocząć powiedział "do 12tyg. to jeszcze nie dziecko":(normalnie popłakałam się:(
Piszecie o dr Zdun i chciałabym się do niego wybrać.
Jaka jest cena wizyty i w ogóle jakim jest lekarzem?I jak z L-4?Wiem ,że ciąża to nie choroba ale naprawdę się martwię już jedno dziecko straciłam i nie chce tego przechodzić:(

Dziewczyny strasznie sie ciesze, ze udalo mi sie wczoraj dotrzec i Was poznac! Bardzo milo sie rozmawialo!:) Dzieciaki w dechę:)
Zdjecia tez super!:)
Madzia widzisz ile radochy nam sprawilas:)

Co do pilatesu, to ja sie zastanawiam, czy Zuzia by mi dala uczestniczyc w zajeciach. Czy to sa specjalne cwiczenia z dziecmi?

Z tego co ja się orientuje to pilates z dziećmi polega na tym że dzieci uczestniczą w ćwiczeniach więc maluszki nie są pozostawione same sobie.

Ćwiczenia takie można robić już z dziećmi od 2-3 miesiąca życia.

Tak więc się zgłaszajcie bo to jest super spędzony czas z dzieckiem a przy okazji wracamy do formy po ciąży i porodzie.

witam wszystkie mamusie :) jestem rocznik 87, mieszkam w Markach i mam dwojke dzieciaczków, synek ma prawie 3 latka a córcia półtora roczku, szukam mamuski na wspólne spacerki. czy jest tu jakaś mama z Marek??

Monikaaa2 Zdun bierze 120 zeta za wizytę, ale na każdej wizycie robi usg. Z pobraniem cytologii nie ma problemu, między mną a mężem też jest konflikt i w każdym trymestrze kierował mnie na zbadanie przeciwciał.. tylko badania też trzeba robić prywatnie, a ze zwolnieniem nie robi problemu. :) Lekarzem jest świetnym, tylko strasznie szybko mówi i trzeba się do tego przyzwyczaić :) A o dzidziusia musisz dbać, także polecam wizytę u Zduna.

Fajnie dziewczynki, że tak Wam się spotkania udają.. qurde, że ja mam do Was tak daleko .. buu..
Mamuśka22 ja jestem z Zielonki :(

MOnikaaa2 jak najszybciej ZMIEŃ LEKARZA to po pierwsze, jak to 9 tydz to nie dziecko? ja byłam u Zduna 2 tyg po skończonej miesiączce i jeszcze nie było widać fasolki ale czułam ze jestem w ciąży a on moich przeczuć nie zbagatelizował i założył mi kartę ciąży a dopiero za następne 2 tyg było widać ciążę. On dba o dziecko od samego początku. Zleca wszystkie niezbędne badania, prywatnie. Jest super lekarzem więc jak najbardziej polecam, drugą ciążę też będę prowadziłą u niego no oczywiscie jak się na nią zdecyduję bo jak narazie mała daje mi czadu i nie wyobrazm sobie drugiego :D A do jakiego teraz chodzisz? O widzę że urodziłaś prawie tak samo duże dziecko jak ja:) Moja ważyła 4680

Duralex
oj szkoda że mieszkasz tak daleko no ale może kiedyś jakoś do nas dotrzesz :) Będziemy czekały :)

MOje dziecko wczoraj nauczyło się ssać palca ale u ...nogi :D a dziś nauczyła się przekręcać z brzuszka na plecki :) ale szybko takie maluszki się uczą.

reklama
Brejka, kiedyś miałam bardzo blisko, bo mieszkałam w Wołominie, na tej samej ulicy co założycielka Waszego klubu :) na wiosnę mam zamiar kupić sobie auto, to wtedy jakoś się umówimy :) Kuba już wciągał marchewkę, ziemniaka, dynię, jabłko, morele, brzoskwinie i wszystko mu smakowało :)... dałam mu też polizać gruszkę :) a jak Lenka z przechodzeniem na mleko modyfikowane? Młody przewracał się z brzucha na plecy, ale ostatnio zapomniał jak to się robi .. obecnie jest na etapie udawania traktora, a jak widzę Lenka to mała gimnastyczka :)

Do góry