reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Melduje się!
Wczoraj zwariowany dzien!

Dziewczyny, ja marzę, aby Zuzia zasypiala o 21:30, jak na razie, to za Chiny Ludowe nie chce chodzić spać wczesniej niz 22:30...nie ważne czy zaczynamy usypianie o 20 czy 22:/

Brejka ja uwielbiam Dr. House'a, ale seriali nie ogladam od dnia narodzin Zuzi...bo od 20:00 jest kapiel, cycusianie i usypianie;/
I pewnie masz racje z ta skaza bialkowa Lenuski...podejrzewam, ze gdyby to byla skaza, to mala mialaby zdecydowanie gorsze objawy...aaa i jak Wam idzie dokarmianie. Udalo sie malą przekonac do tego sztucznego?
Kurcze remont Ci sie szykuje? Ale cos duzego?

Mag jeszcze raz gratuluje! I jak bylo w sadzie?

Renia-B, Zonqa fajnie, ze zajrzałyście:)

Celka co u Was?

Aaa i musze sie dziewczyny podzielic z Wami kolejnymi przebojami z autem...co prawda mamy juz zmienione opony na zimowe, ale wczoraj niestety stracilismy jedno kolo;/ Zajebiscie! Teraz to juz uziemiona jestem na amen! Mam nadzieje, ze do wtorku uda sie cos z tym zrobic, bo w innym razie, to bedzie ze mnie taka klubowiczka, jak z koziej d... trąba!

reklama
Pasek współczuję z autkiem. Moja Maja tez zasypia ok 22.30, wcześniej nie ma szans. Dziewczyny moja mała chyba nie najada się moim mleczkiem lub chce jej się pić (może jest za suche powietrze). Czym najlepiej dopajać?

ehh wczoraj maiłam remont, wymianę podłogi w przedpokoju bo w zeszłym roku jak się musieliśmy szybko ( w ciągu miesiąca wyszykować mieszkanie) przeprowadzić to kupiliśmy na przedpokój panele takie w sumie droższe żeby się szybko nie ścierały i szybko ułożyły no ale niestety zaczeły trzeszczeć tak ze jak w nocy szliśmy do łazienki to aż mała się budziła:/ teraz położyliśmy terakotę i jest super, tylko bałagan jak cholera :/ Dziś troszkę posprzątałam ale jutro musimy pofugować jeszcze. No i do tego Lenka w nie najlepszym stanie, chyba ją od czegoś brzuszek boli bo strasznie płacze. Wczoraj całą noc nie spałam jestem wykończona :/

Brejko, :* dla Lenki żeby brzuszek jej nie bolał :*
Akurat sobie posprzątasz wstępnie przed świętami i później będziesz miała mniej do pucowania :-)
Zonqa witaj :*

Dziewczyny, klikniecie mi w link? Z gory dziękuje :-)

Celka, kliknęłam i rozumiem, że codziennie mam klikać. a potem nam się pochwalisz co wygrałaś :)
Pasek, jak to koło straciłaś ... spoko spoko klubowiczką jesteś i tyle, ja Tobie nie odpuszczę

a we środę ma się pojawić artykuł, tylko cholera nie wiem w której gazecie - kilka babek się do mnie odezwało z pytaniami i teraz nie wiem, która jest z której gazety ... wieści, coś tam z powiatem, czy jeszcze inne ustrojstwo

Wiecie tak sobie myślę, że tematy z forum są idealnymi tematami na spotkania klubu. ja mam jazdy z usypianiem, to chętnie posłucham we wtorek jak to się robi aby uśpić gnoma w dzień i na noc. teraz śpi, ale z nim nigdy nie wiadomo jak długo to będzie trwało :(

PS. w sądzie jak zawsze masakra - ja się psychicznie nie nadaję do takich akcji ... no i jak zawsze odroczenie rozprawy na za 2 miesiące i wzywani kolejni świadkowie. ciekawe, czy z zusem da się wygrać ... bleee

Ja mam jazdy z ząbkowaniem następna seria ząbków się wyrzyna. A i przed nami nauka załatwiania się na nocnik ale to chyba odłożę na wiosnę.

Dziewczyny a jakie mają być poruszone tematy na jutrzejszym spotkaniu??

Pozdrawiam Was

napisało do mnie kilka nowych dziewczyn wiec myślę, że fajnie będzie na spotkaniu się poznać, aby każdy w dwóch słowach powiedział coś o siebie i dziecku/ dzieciach. co do tematów, to mi sygnalizowano temat ząbkowania, jak pomóc dziecku itp, wyboru mleka i sposobów na usypianie. ale znowu nie wiadomo do końca jak to będzie z frekwencją. więc pewnie temat dostosujemy do grupy :)

reklama
cześć dziewczynki. serdecznie dziękuję za dzisiejsze spotkanie - strasznie się cieszę, że tyle nas było ! umieszczam zdjęcia na facebooku spotkanie Klubu Mamy Wołomin_14.122010 | Facebook, a na stronie jutro - bo na razie coś tam pan grafik kombinuje i nie mam dostępu do cms`a. miło było się spotkać w realu :) i oczywiście zapraszam na za tydzień. widzisz Zonqa, filipek był super grzeczny. a mój jacek spał jeszcze godzinę po Waszym wyjściu ... wreszcie mam metodę na jego usypianie - dać mu gości.

aha, wyszła sprawa od Zonqi - mogłybyśmy zorganizować pilates z dzieciaczkami, nie wiem ile by to kosztowało ale pyt czy w ogóle byłybyście zainteresowane. jak będzie grupa to będziemy negocjować z jakąś prowadzącą.

Do góry