reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

''jeszcze jedno jeśli wiza kończy się we wrześniu a on przyjedzie w maju czy przedłużyć wize można w Polsce czy trzeb wracać koniecznie do Turcji?''

są określone waruni , przedłużenia wizy , bardzo sztywne , ale istnieje coś jak KCP - karta stałego pobytu lub czasowego , o którą ubiegasz sie na 45 dni przed końcem wizy

a tak na marginesie , dzidzia już mi w brzuchu się nie przesywa , już wyraźnie sie rusza i wczoraj w nocy dostałam pierwsze kopniaki hmmmm hahaha zastanawiam się czy tak już do końca życia , będe kopana hahahaha

reklama
ok dzięki Aureola za info....
a co do dzidzi....
hmm ale to musi byc fantastyczne uczucie.... hmm własnie probuje to sobie wyobrazic :) tak poczuc kopniaczka od dzieciaczka :)
wiem wiem ze dla kazdej przyszlej mamy jest wazne aby dziecko bylo zdrowe i silne i oczywiscie tobie tego zycze ale jaka plec ci sie marzy ?:)
albo ktora preferujesz:)

hmm , od 13 lat marzyłam o dziecku ,,,,,,i,,,,,,,,mammmmmmm , płeć mało istotna , oby zdrowe ale ale ale ale tak gdzieś w środku , chiała bym żeby to była mała niunia - dziewczynka o imieniu Aurora mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm to tak gdzieś głęboko we mnie tkwi

TN3-22358-Au-revoir-A-bientot-A-la-prochaine-Bye.gif

Ostatnia edycja:
Czolem dziewczyny, znowu zniknelam na jakis czas, troche pracy duzo sie zrobilo, a do tego komputerek nam w domu padl i od ponad miesaica lezy gdzies w serwisie w Stambule. Ostatni raz Tosiek go uzywal i ogladal na nim teletubisie:-) ciekawa jestem czy to ma jakis zwiazek z popsuciem sie komputera, teletubisie tez sobie leza w Istambule:-) bo sie nawet komputera nie dalo otworzyc. Nic to postaram sie teraz jakos lepiej zorganizowac i zagladac to czesciej. no i troche musze sobie poczytac co tu sie ostatnimi czasy dzialo.
Buziaki

hahahaha piłkarz Aykut junor hahahahaah znowu sie ubawiłam , czesto rozmawiamy tak , znak zodjaku baran - crazy , ja to wiem , najlepsza koleżanka ma z pod barana , Aykut też - choć on siebie nazywa Aries , ja to ryba , dziecko ma sie urodzić 13 marca , ale to takie wiliczenia , że mozna patrzec 2 tyg w ta i 2 tygodnie w drugą strone , więc ja mówie tak , on szalony , koleżanka też , ale świetnie daja sobie rade w zyciu ,a ja ich uwielbiam , choć czasem nieźle daja w kość , ja miekka d,...... i płaczliwa , pesymistka , prosze prosze prosze niech dziecko sie urodzi po 21 marca to minie mój znak ryb , a będzie baran , ale z drugiej strony z 3 baranami w życiu , czy dam rade wytrzymać ?????? ..............oni się smieja do łez ze mnie

Nata, wiza do Polski niestety nie daje mozliwosci legalnej pracy w naszym kraju. Do tego niezbedne jest pozwolenie na prace wydawane przez urzad wojewodzki, oraz karta tymczasowego pobytu.
Opcja przedluzenia wizy w Polsce jest w zasadzie nierealna - rozmawialam kiedys na ten temat z urzednikami i pani mi wyjasnila, ze jest to stosowane w sytuacjach gdy np. obcokrajowiec trafil do szpitala i w zwiazku z tym nie moze wyjechac z Polski w terminie. Nie przedluzaja jej tak po prostu.....dlatego, ze ktos chcialby dluzej zostac.....
W takiej sytuacji mozna sie ubiegac o karte tymczasowego pobytu - tutaj formalnosci tez jest caaaale mnostwo niestety...:sorry:

reklama
Całe Mnustwo Formalności Oczywiście Ale Nie Wolno Sie Załamywac Jesli Zlozy Sie Papiery W Terminie To Wszystko Jest Do Przejścia

Do góry