reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z tatusiami z turcji

Onion_bye.gif

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczyny!
Karolciu, przede wszystkim zyczymy zdrowie dla Emrusia a dla Ciebie wytrwalosci!!!
Ideal_ask WITAMY SERDECZNIE!!!

Wszystkim dziekujemy za komplementa!!!

pozdrawiamy.

Ania i Zuzia

A to najnowsze zdjecia mojej Zuzi:

zuza0046rh.jpg

zuza0099xm.jpg

zuza0085sl.jpg

Ostatnio Zuzia bardzo malo sypia we dnie wiec mam malo czasu aby cokolwiek napisac... Jestem wykonczona. Nie umiem za bardzo usypiac malej w dzien. Z poczatku usypiala przy cycu, teraz jak tak przysnie to sie zaraz wybudza... Pomocy dziewczyny, znacie jakies zlote sposoby?

W nocy spi dobrze, zasypia przy cycu i tak sobie spimy razem...

Czesc wam dziewczyny.U mnie tez duzo latania po lekarzach.Nie mam na nic czasu.Mam juz dosyc tych holernych chorob kobiecych.Zdignozowano u mnie zespół policystycznych jajników(PCO).Wczoraj naczytalam sie na tureckich stronach internetowych(na polskich bardzo malo o tym pisza),ze to dosc powazna i niewyleczalna choroba(tzn.skutki sa dość poważne:otyłość,cukrzyca,rak macicy).Jestem załamana.W poniedzialek ide do innego doktora zobaczymy co ten powie.
Anielka ma sie dobrze.Chodzi z checią do przedszkola.23 kwietnia jest narodowe święto dzieci i na tę okazję robia przygotowania.Bardzo sie cieszy że bedzie wystepować z innymi dziecmi.
Aniu twoja dzidzia jest naprawde sliczniutka.A te włoski ::) tylko pozazdrościć.Moja niunia byla całkiem łysa.(MAŞALLAH).Tutaj w Turcj mają fajny sposób na uśpienie dziecka.Siadają na podłodze,może też być kanapa ale o twardym podłożu.Nogi musza być wyprostowane.Kładziesz podłużną poduszkę na swoich stopach na poduszce dziecko tak żeby glówka była na poduszce a tłów i nóżki na twoich nogach i kołyszesz nogami w prawo-lewo_Orhan tak usypial Anielke ale czesto sam usypiał pierwszy ;) :laugh:.Mam nadzieje że zrozumiesz o co mi chodzi.To bardzo dobry sposób bo masz wolne ręce i dziecko sie nie przyzwyczaja zbytnio do matki i moze je usypiac inna osoba.I bardzo skuteczny polecam.
Karolciu jak sie ma Emrah?Czy już wyzdrowiał?
Agnieszko twoja dzidzia tez jest sliczna(a moze przystojna bo to chlopak ;))/Musisz sie przyzwyczajic,bo dzieciaki lubią robić rodzicą na złość.Napisz nam z jakiego miasta pochodzi twój partner.Mój mąż pochodzi w połowie z YALOVA w połowie z TEKIRDAĞ tzn/ z Tracji.Żartuje czasami że on też jest Europejczykiem.

U mnie wciaż zawrot glowy!!!!!!!!!Przyjechala jeszcze mija chrzestna z rodzinka z USA i jest nas tylu w domu,ze ledwo co sie miescimy.Ewelka,bardzo sie przejelam tym co napisalas.A to juz stwierdzono u ciebie te chorobe czy tylko ja podejzewaja???Najlepiej w takich kwestiach poradzic sie paru lekarzy,a nie tylko jednego.....Moj malutki juz zdrowy,bryka teraz na sniegu,bo mamy go tujeszcze mnostwo.Ali wciaz mruczy na ta nasza polska pogode,a ja tam wole to niz srodziemnomorskie upaly :)Nadal myslimy o oddaniu malego do przedszkola .ale jak juz bedzie prawdziwa wiosna.Co do usypiania to ewelka dala swietny przyklad,Turkom to w ten sposob znakomicie wychodzi.Anusia -warto sprobowac.

Ewelko,

ojoj i ja bardzo sie zmartwilam wiesciami od Ciebie!!!! Idz koniecznie do innych specjalistow i nie zalamuj sie skarbie- trzeba wierzyc ze bedzie dobrze... My bardzo trzymamy kciuki zeby bylo!!!

Dzieki dziewczyny za rady co do usypiania i slowa pociechy!!!

Ja dzis wyskoczylam do fryzjera, zostawilam Zuze z dziadkiem. Bardzo mi to poprawilo samopoczucie, pierwszy raz po porodzie poczulam sie znow atrakcyjna, oj jak zaluje ze nie ma tu Tonego!!! Ale wysle mu zdjecie- wam tez zreszta jak Zuzia wstanie to sie sfotografujemy. Zuzia juz nie miesci sie w wiele ubranek- zainaugurowalysmy rozmiar 62 ;D- zakupy jeszcze z Turcji...

Tony urodzil sie w Istambule ;)
ale po azjatyckiej czesci ;)

Pozdrawiamy serecznie...

Ania i Zuzia

Dziewczyny kochane jesteście!!Dziekuje za słowa pociechy.Doktor u którego byłam powiedzial że na pewno.Zreszta widziałam na ekranie swoje jajniki i całkowicie pasują do opisu.Nie wiem jeszcze jaki jest poziom hormonów.W poniedziałek mam wizyte u drugiego doktora.Znalazłam specjalistę zajmującym się tą chorobą.Zobaczymy co on powie.Najbardziej zastanawia mnie rodzaj leczenia.Nie chce brać hormonów!!!Strasznie po nich tuje i robią mi sie chrostki.Jest jeszcze możliwość zrobienia zabiegu laparoskopem.No nic nie bedę się na próżno zamartwiać.Poczekamy zobaczymy.
Karolciu bardzo się ucieszyłam na wieść o wyzdrowieniu Emrusia.To dobrze że zdążył przed końcem zimy.Przynajmniej może sie jeszcze pobawić na śniegu.Moja niunia miała na to w tym roku mało okazji.Zobaczymy może na drugi rok pojedziemy na święta do polski.
U nas już wiosna na całego.Kilka ostatnich dni były troche zimne(6-10'C)ale na drzewach pojawiły się już kwiaty.Pięknie jest!!!Niedługo ma się znowu ocieplić.
Dz'ewczyny czekamy na nowe zdjecia.Fajnie jest widzieć rosnące dzieci!!!!!!!Naprawde śliczne macie bobaski!!!!!!!!!

reklama
Do góry