reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

słodko brzmia to fakt , ale dowiedzilam sie ze przy zapisywaniu imion moze byc problem jesli to nie polskie imie i jesli ma literki nie polskie oooooooo i nie wiem , moze byc problem bo memik pisze sie i bez kropki [ y] tureckie ooooo

ja mam tak w nazwisku i nie robili problemow w urzedach. Dzyndzelek do s dodali

reklama
Onion_bye.gif

Ostatnia edycja:
no dobra.....pierwsza sprawa to pocieszajace ze mozesz go nazwac tak jak chcesz nawet po turecku, ze znakami literowymi ojca, ale jesli obcokrajowiec bierze na siebie ojcostwo bez slubu, chyba tak sie zapytalem to musi byc tlumacz przysiegly z tego jezyka, ktory zna Twoj Ajkut, pewnie turecki, troche klopotu jest z tlumaczem przysieglym, bo nie wiem czy go nie znajdziesz dopiero w warszawie i troche to bedzie kosztowalo---------------------------to mi przeslal kolega

co do imion to ja sie wypowiem z wlasnego doswiadczenia. my mielismy problem z zarejestrowaniem w polsce pierwszego dziecka. corka ma na imie Deniz i pam w USC nie chcial jej zarejestrowac bo stwierdzil ze jest to imie meskie i dziewczynce takiego imienia nadac nie wolno. jako, ze my mieszkamy w Anglii i dziecko tu sie tez urodzilo, to rejestracji w polskim USC dokonywal moj tata. najpierw musial przetlumaczyc angielski akt urodzenia u tlumacza przysieglego i dopiero z tym do polskiego USC. niestety tam dziecka nie zarejestrowali, wiec papiery wrocily do mnie. japoszlam do angielskiego USC i dalismy dziecku drugie imie, polskie i dziewczece Daria i wtedy ja zarejestrowali w polsce. wtedy polska nie byla jeszcze w UE i podejrzewam ze stad te problemy. z drugim dzieckiem nie mielismy juz zadnych klopotow, jednak zapobiegawczo jemu tez dalismy drugie imie, Serhat, Kamil.

a bo robia sztuczne problemy i tyle , wymyslaja cos bez przerwy i nie modernizuja nic , mnie tez wkurzaja , to w urzedzie wojwódzkim spisywalam umowe najmu mieszkania dla Aykuta na kolanie i on tylko podpisal i nie wymagali tlumacza przysieglego , tak samo na rzesluchaniu kcp nie musi byc , a tu do zapisania dziecka tlumacz przysiegly , bzdura , bzdura , bzdura

reklama
Shira ja areobik:tak:nie siłownia....dzis tak nam instrukorka dowaliła ...ze nie wyszłam mokra jak po prysznicu:-D:-D

Kiki ja narazie w Łodzi w Polsce moj mąż Istanbul Turcja w przyszłosci albo Istanbul albo Frankfurt /M ....zobaczymy ale chyba zostanie na Turcji:-p....pozyjemy zobaczymy.

co do imion My mamy plany na AYLA i ADAM ( ADEM ) bardzo podoba mi sie tez dla chłopca KERIM ( KARIM ).
do malgorzata 1979 ,dzieki za zaproszenie na to forum ,widze ze jest tu wesolo POZDRAWIAM GOROCO!

Do góry