reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z tatusiami z turcji

Doris moja droga wierz mi ze wzloty i upadki są w kazdym związku i nie od paradamy mamy powiedzienie '' o jak w starym dobrym małżeństwie'' ........:tak: głowa do góry ;-)

reklama
pusto , cicho....każdy zajęty zalatany , w Polsce zaczeła się jesień na dobre , przytłącza pogoda , całe dni pracy i biegu i inne sprawy , dziewczyny życze przetrwania w jak najmilszy sposób nudnych, deszczowych dni .. w poniedziałek jadę do Warszawy mam już wszystko co potrzebne na zaproszenie , może będzie ok , choć jakoś się martwię hmm uda się czy nie ..... a i Aykut się przestał odzywać hmmm nie wiem co się z nim dzieje hmm dziwne naprawde dziwne :confused: hakkari hmmm ......

Aureola, bedziesz wyrabiac zaproszenie w Warszawie? Mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe z kolejek, jakie sa w tym urzedzie? Bedziesz musiala sie uzbroic w cierpliwosc, a najlepiej pojechac bardzo wczesnie rano..Trzymam kciuki zeby udalo Ci sie wszystko zalatwic. Jezeli bedziesz miala przy sobie wszystkie niezbedne dokumenty, to rowno za 2 tygodnie zaproszenie bedzie gotowe :-)
Aykut pewnie zajety treningami i moze nie ma czasu na siedzenie w kafejce internetowej. Zobaczysz, napewno wkrotce sie odezwie :-)

jesli nie w warszawie powiedziano mi ze jak złoże w radomiu bede czekac miesiąc a nawet dwa bo oni wysyłaja do Warszawy i tak , tak tam pani mi dopradzila , żebym jechala bezposrednio w warszawie , hmmm treningi sa 2 rady dziennie , wiem ze maja tam przez dwa dni ostatnie problem z elektrycznościa , ale nie odpowieda na sms moje , hmmmmmmmmmmm wiem że moze mieć pustą karte hmmm dobra koniec z myślami

aureola powodzenia z wiza i papierami niech to juz wszystko bedzie za wami.

Doris nie lam sie. w kazdym zwiazku sa wzloty i upadki, zwlaszcza kiedy jest sie na odleglosc, chociaz w naszym przypadku rozstanie ma wplyw pozytywny na nasz zwiazek. zapewne dlatego, ze obydwoje raczej siedzimy w domu, jako ze biznes sie sam kreci, Yildiray pracuje tylko jak daje pracownikom wolne, jakies 2 dni w tygodniu, a reszte spedzamy razem, czasem moze to czlowieka przytloczyc. tak, ze z ulga obydwoje podchodzimy do rozstan na krotko, zawsze wtedy mozemy sie za soba stesknic. Yildiraya nie ma juz ponad 2 tygodnie i ja tesknie okropnie, ale wraca juz w sobote, nie moge sie doczekac, dzieci zreszta tez.
tak poza tym Doris to masz racje, to chyba jesienna depresja, mnie tez dopadlo. zalapalam jakas chandrę i nic mi sie nie chce, no a tu nie ma zmiluj sie bo dwoje dzieci w domu.
nic pozdrawiam wszystkich

Wieki mnie tu nie bylo!!!

Alez nowych twarzy:) Witam wszystkie dziewczynki!!!

Moj bombel polkrwi Turczynka ma juz rok i 8 mies, jest kochana i przemadra:)

choc malutka- 10,5 kg, 80 cm:)

Pozdrawiamy cieplo!!!!

Anusia - gratulacje skarbu , przesłodka :-) a moje szcęście jest juz takie -----------17 tydzień --
Linie życia, serca i głowy pojawiają się na wewnętrznej stronie dłoni. Na palcach powstają poduszeczki dotykowe, a na nich linie papilarne - niezbity dowód własnej tożsamości.

Serce przepompowuje dziennie około 30 litrów krwi. Bije dwukrotnie szybciej niż serce matki i można je już usłyszeć przez słuchawkę. Szpik kostny rozpoczyna produkcję krwinek.

U dziewczynek pod wpływem hormonów tworzą się jajowody, macica, pochwa i wargi sromowe.

Dziecko waży już 100 g, czyli niemal tyle, ile twoja dłoń.

Leyla masz racje - wspolne przebywanie ze soba non stop tez nie jest najlepsze. Jednak czlowiek musi czasem troche odpoczac od tej drugiej osoby i moc zatesknic. Chociazby przez pol dnia :-) . Choc nie ukrywam, ze ja akurat w tej chwili wolalabym taka opcje, niz bycie tyle czasu na odleglosc. Jak widac punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia :-).

Aureola - jak widac dzidzia rosnie i nim sie obejrzysz bedziesz ja juz tulic w ramionach. Jak sie czujesz? Pewnie juz brzuszek troche urosl co? Ja w tej chwili jestem na biezaco jesli chodzi o ciaze i rozwoj - moja przyjaciolka, siostra i kolezanka w pracy sa w ciazy :-). Coraz czesciej lapie sie tez na tym, ze chyba sama tez moglabym miec taka dzidzie..Poki co staram sie jeszcze odsuwac te mysl od siebie z roznych wzgledow, ale jednak gdzies to w mojej glowie siedzi i coraz intensywniej sie odzywa. Jak tam Aykut? odezwal sie?

hahah Doris moja droga ja jest prawie w połowie a mam do przodu 9 kg , jak zaszłąm w ciąze odstawiałm djete i fajki haha no i to widać po mnie teraz hahahaha ale damy rade damy

reklama
Pytam, bo z tymi brzuszkami to roznie bywa :-) Moje trzy znajome "ciezarowki" sa praktycznie na tym samym etapie, a kazda wyglada zupelnie inaczej :-) jedna brzuszek jak w 7 miesiacu, druga taki w normie, a trzecia wogole nie ma :-):-) Takze nie ma tutaj reguly :-D

Do góry