reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

reklama
Moje dziecię wczoraj chyba chciało pogadać z Julitką bo wieczorem podało mi się do telefonu i zadzwoniło sobie do Donkat :-)
moje dziecię też często wybieta ten nr bo jest na A;-)czasem udaje mi sie złapac na czas tel a czasem znajomi oddzwaniaja czy cos sie stało bo słyszą sapanie i niezidentyfikowane dźwięki w słuchawce;-):-)
-27 st o 5.30 i Volvo nie odpaliło... pierwszy raz prowadziłam Mercedesa taty i chyba mu go podprowadzę jak kiedys zostawi kluczyki na wierzchu:tak::-)
Oli dziś tez w domu została z czego anwet sie ucieszyła bo nie dospała w nocy i mogła jeszcze podrzemać:tak:mnie było żal wstawać z łóżka po weekendzie leniuchowania ale cóż...takie zycie.
Oli w sobote była na urodzinach u swojego chłopaka Nikusia:tak:odwaliłam ją tak że wyglądała ja jeszcze starszą (włoski super i nowa bluzeczka do jeansowej spódniczki):tak:do teściowej juz mówi ciociu:cool2:

Moja Majeczka złapła jakiś katrek:wściekła/y: nie wiem jak jej mogę pomóc?:-( nie mogę nawet wytrzeć jej noska bo się złości, gruszka i frida też nie wchodzą w gre bo zaraz jest krzyk:-( jak myślicie powinnam iść z nią do lekarza? poza katarem nic jej nie dolega ale sama już nie wiem

goniasobol ja z katarem nie szłam do lekarza, poza tym w taki mróz i tak chyba lepiej zostać w domu, ale zrób jak uważasz. Ja na katar stosowałam euphorbium jeśli dobrze zapamiętałam nazwę. To taki spray do nosa dla kobiet w ciąży i niemowląt.
My chodzimy państwowo do p.Skulimowskiej i jesteśmy bardzo zadowoleni, a jak jej nie ma to staram się iść do p. Sokalskiej bo też jest świetna tylko małomówna :-)
niekat to może tylko zamień się z tatą na bryki :-) a tak swoją drogą to nasz akumulator też stoi w domu bo poprzedniej nocy zamarzł. Tylko że w ten sposób mamy otwarte auto bo zamek centralny nie działa, a drzwi z jednym działającym zamkiem zamarzły i nie da się ich zamknąć jako ostatnie :-) ale złodziej chyba bez akumulatora daleko nie zajedzie :-)
A zrobiłaś zdjęcia swojej panny?? Pochwal się jak ją wystroiłaś :-)

No właśnie ten mróz mnie odstrasza Kupie jej jakieś kropelki a najwyżej jak nie będzie jej przechodziło to wtedy pójdziemy do lekarza Dzięki z odpowiedź:-) Miłego dnia:-D:-D

netka1 sprawdzić przypuszczenia neurologa dotyczące nadpobudliwości u starszaka przede wszystkim uważnie obserwuj Kubusia. Oczywiście, aby postwić diagnozę - ADHD jest stanowczo za wcześnie, ale już teraz można zaobserwować pewne elementy bądź zaczątki....
Przy nadpobudliwości mały musi zachowywać sie w kazdym srodowisku w podobny sposób tzn. niezależnie od tego czy jest to dom, Kościół, wizyta u cioci, na podwórku etc.odznaczać się wzmożoną ruchliwością połączoną niekiedy z brakiem koncentracji uwagi i tzw. roztargnieniem. To, ze chłopiec tak zachowuje sie tylko w domu rodzinnym absolutnie nie świadczy o nadpobudliwości.
Spróbuj zająć Kubę jedną rzeczą np. oglądanie książki - jeśli potrafi on skupić się na jednej czynności ok 5 minut i więcej to też świadczy na jego korzyść.
Pamiętaj, że jest w takim wieku, takie zachowania są bardzo częste i zazwyczaj mijają samoistnie. Możesz trochę w to zaingerować wyciszająć Kubę. Tu mażesz zastosować słuchanie (niech ona leci sobie w tle) relaksacyjnej, spokojnej muzyki; zabaw na koncentację uwagi; zwolnienie tepa głosu i wyciszenie; uwazanie na to co mały oglada w telewizji.
Mam nadzieje, ze napisałam w miare zrozumiale. Trudno mi to wszystko ocenić nie widząc Kubusia... ale jak coś to pisz, postaram się pomóc :-)

Ale zimno brryyy.... najchętniej nie wychodziłabym spod pierzynki :sorry2:

Pozdrawiam cieplutko :happy2:

witam!!!

poczytalam co u Was, ale nie mam czasu odpisac!

pozdrawiam serdecznie i zajrze pozniej:tak::tak:

u nas nadal zimno:-D:-D:-D

Dzień dobry.
Ula21
bardzo Ci dziękuję za te informacje:-).Pocieszyłaś mnie odrobinkę.
goniasobol spróbuj może nasivin dla niemowląt,na zmianę z euforbium lub wodą morską.Powinno pomóc.No i nawilżaj powietrze w pokoju,będzie łatwiej oddychać.A przy takich temp to lepiej zostań w domu:tak:.
Justa szybkiego uporania z zaległościami życzę.
niekat masz taką śliczną córcię że we wszystkim pewnie wygląda świetnie!:tak:
filwinko my też kiedyś byliśmy u Skulimowskiej.Faktycznie fajna.
A Donkat zamarzła?;-)

Pozdrawiam.

reklama
Do góry