reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Radomia :-)

witam!!!

chce miec wieczor dla siebie przy kompie, ale niunka mi w tym skutecznie przeszkadza:baffled:

te mrozy mnie przerazaja! a P ma zmaiar jutro naprawiac drzwi od naczepy:-:)-:)-(jak on bidulek da rade?:-:)-:)-:)-(

babcia P (ta fajna;-)) wczoraj upadla w nocy idac do lazienki i biedna lezy cala potluczona i sie przekrecic na bok lewdo moze:-:)-:)-(

Chyaba zacznę pić na noc melisę, żeby uspokoić mojego Szkraba. W nocy to on sobie w moim brzuchu jakieś disco party urządza, az sie wybudzam, uspokajam, zasypiam i znów sie budze...

niezly rozrabiaka:tak::-)

bajeczka super!

To też wiadomość z marcóweczek, ale dotyczy naszej "radomianki" więc postanowiłam splagiatować...:zawstydzona/y:
Wiadomość od burza.

No i jestem w szpitalu :(. Szyjki już prawie nie mam (tak mówi lekarz) no i mam rozwarcie. Na pętle jest już za późno, więc muszę leżeć (lekarz powiedział żebym się nastawiła na dłuższy pobyt w szpitalu). Dostałam zastrzyk na rozwój płuc małego. Pozdrawiam wszystkie brzuszki. I trzymajcie się jak najdłużej 2w1.

o kurcze, do maraca jeszcze troche, oby sie udalo:-:)tak::tak:

Antek mnie dziś zaskoczył, bo wiem że już sam przynosi kapciuszki jak go poproszę ale dziś nie widziałam jak przyniósł bo się ubierałam, a ten stał za mną i krzyczał butu, butu :-)

bo Antos to madry chlopczyk:tak:

reklama
Cześć dziewczynki!!!

Ja w pierwszej ciąży obkupywałam siebie i Kubka na Wojska Polskiego i na Mokrej.
A teraz z braku czasu kupuję prawie wszystko na allegro.Całkiem dobre ceny i towar też .
Dorotko najszczersze gratulacje!!!Bardzo się cieszę że tak szybko i gładko Wam poszło.;-)
Justa to Amelcia już korzysta z nocniczka?Kuba niestety ciągle bardzo przywiązany do pampersów:-(.
Filwinko co do pieluszek to ja miałam te nowe białe pampersy i prawdę mówiąc to niewiele się one różnią od tych zwykłych.No chyba że wyglądem tego chłonnego wkładu i ceną.
Burza trzymaj się dzielnie i zaciskaj mocno nogi do terminu!
Sewa,Donkat,magdusia ,niekat i goniasobolgorące buziaki!!!

Za oknami straszne mrozy,a ja sobie siedzę w domku i staram się ogarniać wszystko w miarę sprawnie(pranie,gotowanie,sprzątanie...moich trzech chłopaków)Na szczęście dzieciaki zdrowe więc nie ma co narzekać.Chcemy teraz kupić nowy samochód bo we czwórkę plus pies to w Pandzie wyglądamy jak ryby w puszce.

Życzę Wam wszystkim miłego i ciepłego weekendu!Pozdrawiam!

Wiajcie:-) wpadłam dziś w wir sobotnich porządków:-) nawet nie mam czasu do was zajrzeć :-D Pozdrawiam was gorąco, szczególnie w taki mróz:tak: pędze dalej:blink:

Zaglądam się przywitać w ten niedzielny piękny,słoneczny i baaardzo mrozny dzionek.
Od kilku dni jestem na diecie (odkąd przestałam karmić mam już 3 kg na plusie) i chodzę teraz ciągle wkurzona :wściekła/y:.To jednak prawda że jak Polak głodny to zły:tak:!
Justa podziwiam Cię za Twoją wytrwałość na tej diecie kopenhaskiej,mnie sam jej jadłospis przeraził!
Filwinko jak u Antosia objawiała się alergia na mleko?Ja już sama nie wiem czy u Krzysia to właśnie to.Mały pije nadal enfamil i poza szorstką,świecącą skórą na buzi i sapką to wszystko jest O.K.nie ma wysypki,biegunki,zatwardzeń itp.Kurcze co pediatra to inna diagnoza.
U Kubka dermatolog stwierdziła przymieszkowe rogowacenie skóry(to te czerwonkawe podrażnienia na polikach i przedramionach),2 tyg temu dała kremy i maści ale do tej pory nie widać poprawy:-(.Boję się że ta też się pomyliła i niepotrzebnie smaruję go jakimiś specyfikami.
Byliśmy też u neurologa i ta pani doktor z kolei stwierdziła u starszaka nadruchliwość(nadpobudliwość).Jak nie urok to ...
Donkat a jak teraz wygląda buzka Julitki.Pamiętam że też mieliście jakieś problemy.Co to było?
Miłego dzionka!!!

A tu pochwalę się moimi bąkami:

Załączniki

• 175.jpg
    175.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 59
  • DSCF179.jpg
    DSCF179.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 50
witajcie!!!

czy u Was tez tak zimno????:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
zbieram glosy na petycji, zeby odsunac zime od wladzy w tym roku;-):-D:-D:-D:-D tylko ile ich trzeba???:szok::szok::szok::szok:

dzis dzien lenistwa:tak::-)

netka, ale sliczne te twoje lobuzy!!!
nadpobudliwosc w tym wieku jest chyba czestym zjawiskeim i sama przechodzi. tylko pewnie uciazliwe to ejst dla Was:tak::tak:

co do tego przymieszkowego....to pediatra u nas tez tak to nazwala. to typowe podobniez dla maluchow. my z Julitka chodzimy do dermatolog. teraz mamy drugi rodzaj masci i widze, ze na przedramionach i udach juz jest o wiele lepiej-moze dlatego,ze zima sa osloniete i nie podrazniaja sie o wszystko. na buzi jest roznie-raz gladziutka, raz z krostkami. to zalezy od roznych czynnikow. dermatolog mowi, ze to tak szybko nie mija, ze dlugo trzeba z tym walczyc. najwazniejsze,zeby natluszczac. ona nam przepisuje masci robione, ktore sa stosunkowo tanie, w porownaniu z jakimis gotowymi, a do tego dobrane do jej potrzeb, wiec sie nie martwie i smaruje do skutku:tak:

reklama
Do góry