reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Radomia :-)

reklama
Moje dziecię wczoraj chyba chciało pogadać z Julitką bo wieczorem podało mi się do telefonu i zadzwoniło sobie do Donkat :-)
moje dziecię też często wybieta ten nr bo jest na A;-)czasem udaje mi sie złapac na czas tel a czasem znajomi oddzwaniaja czy cos sie stało bo słyszą sapanie i niezidentyfikowane dźwięki w słuchawce;-):-)
-27 st o 5.30 i Volvo nie odpaliło... pierwszy raz prowadziłam Mercedesa taty i chyba mu go podprowadzę jak kiedys zostawi kluczyki na wierzchu:tak::-)
Oli dziś tez w domu została z czego anwet sie ucieszyła bo nie dospała w nocy i mogła jeszcze podrzemać:tak:mnie było żal wstawać z łóżka po weekendzie leniuchowania ale cóż...takie zycie.
Oli w sobote była na urodzinach u swojego chłopaka Nikusia:tak:odwaliłam ją tak że wyglądała ja jeszcze starszą (włoski super i nowa bluzeczka do jeansowej spódniczki):tak:do teściowej juz mówi ciociu:cool2:

Moja Majeczka złapła jakiś katrek:wściekła/y: nie wiem jak jej mogę pomóc?:-( nie mogę nawet wytrzeć jej noska bo się złości, gruszka i frida też nie wchodzą w gre bo zaraz jest krzyk:-( jak myślicie powinnam iść z nią do lekarza? poza katarem nic jej nie dolega ale sama już nie wiem

goniasobol ja z katarem nie szłam do lekarza, poza tym w taki mróz i tak chyba lepiej zostać w domu, ale zrób jak uważasz. Ja na katar stosowałam euphorbium jeśli dobrze zapamiętałam nazwę. To taki spray do nosa dla kobiet w ciąży i niemowląt.
My chodzimy państwowo do p.Skulimowskiej i jesteśmy bardzo zadowoleni, a jak jej nie ma to staram się iść do p. Sokalskiej bo też jest świetna tylko małomówna :-)
niekat to może tylko zamień się z tatą na bryki :-) a tak swoją drogą to nasz akumulator też stoi w domu bo poprzedniej nocy zamarzł. Tylko że w ten sposób mamy otwarte auto bo zamek centralny nie działa, a drzwi z jednym działającym zamkiem zamarzły i nie da się ich zamknąć jako ostatnie :-) ale złodziej chyba bez akumulatora daleko nie zajedzie :-)
A zrobiłaś zdjęcia swojej panny?? Pochwal się jak ją wystroiłaś :-)

No właśnie ten mróz mnie odstrasza Kupie jej jakieś kropelki a najwyżej jak nie będzie jej przechodziło to wtedy pójdziemy do lekarza Dzięki z odpowiedź:-) Miłego dnia:-D:-D

netka1 sprawdzić przypuszczenia neurologa dotyczące nadpobudliwości u starszaka przede wszystkim uważnie obserwuj Kubusia. Oczywiście, aby postwić diagnozę - ADHD jest stanowczo za wcześnie, ale już teraz można zaobserwować pewne elementy bądź zaczątki....
Przy nadpobudliwości mały musi zachowywać sie w kazdym srodowisku w podobny sposób tzn. niezależnie od tego czy jest to dom, Kościół, wizyta u cioci, na podwórku etc.odznaczać się wzmożoną ruchliwością połączoną niekiedy z brakiem koncentracji uwagi i tzw. roztargnieniem. To, ze chłopiec tak zachowuje sie tylko w domu rodzinnym absolutnie nie świadczy o nadpobudliwości.
Spróbuj zająć Kubę jedną rzeczą np. oglądanie książki - jeśli potrafi on skupić się na jednej czynności ok 5 minut i więcej to też świadczy na jego korzyść.
Pamiętaj, że jest w takim wieku, takie zachowania są bardzo częste i zazwyczaj mijają samoistnie. Możesz trochę w to zaingerować wyciszająć Kubę. Tu mażesz zastosować słuchanie (niech ona leci sobie w tle) relaksacyjnej, spokojnej muzyki; zabaw na koncentację uwagi; zwolnienie tepa głosu i wyciszenie; uwazanie na to co mały oglada w telewizji.
Mam nadzieje, ze napisałam w miare zrozumiale. Trudno mi to wszystko ocenić nie widząc Kubusia... ale jak coś to pisz, postaram się pomóc :-)

Ale zimno brryyy.... najchętniej nie wychodziłabym spod pierzynki :sorry2:

Pozdrawiam cieplutko :happy2:

witam!!!

poczytalam co u Was, ale nie mam czasu odpisac!

pozdrawiam serdecznie i zajrze pozniej:tak::tak:

u nas nadal zimno:-D:-D:-D

Dzień dobry.
Ula21
bardzo Ci dziękuję za te informacje:-).Pocieszyłaś mnie odrobinkę.
goniasobol spróbuj może nasivin dla niemowląt,na zmianę z euforbium lub wodą morską.Powinno pomóc.No i nawilżaj powietrze w pokoju,będzie łatwiej oddychać.A przy takich temp to lepiej zostań w domu:tak:.
Justa szybkiego uporania z zaległościami życzę.
niekat masz taką śliczną córcię że we wszystkim pewnie wygląda świetnie!:tak:
filwinko my też kiedyś byliśmy u Skulimowskiej.Faktycznie fajna.
A Donkat zamarzła?;-)

Pozdrawiam.

reklama
Do góry