reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Radomia :-)

witajcie!!!

netka, ale sliczne te twoje lobuzy!!!
nadpobudliwosc w tym wieku jest chyba czestym zjawiskeim i sama przechodzi. tylko pewnie uciazliwe to ejst dla Was:tak::tak:

co do tego przymieszkowego....to pediatra u nas tez tak to nazwala. to typowe podobniez dla maluchow. my z Julitka chodzimy do dermatolog. teraz mamy drugi rodzaj masci i widze, ze na przedramionach i udach juz jest o wiele lepiej-moze dlatego,ze zima sa osloniete i nie podrazniaja sie o wszystko. na buzi jest roznie-raz gladziutka, raz z krostkami. to zalezy od roznych czynnikow. dermatolog mowi, ze to tak szybko nie mija, ze dlugo trzeba z tym walczyc. najwazniejsze,zeby natluszczac. ona nam przepisuje masci robione, ktore sa stosunkowo tanie, w porownaniu z jakimis gotowymi, a do tego dobrane do jej potrzeb, wiec sie nie martwie i smaruje do skutku:tak:
Neurolog powiedziała że teraz to jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić ADHD,ale nadruchliwość to on już ma:wściekła/y:.Też mam nadzieję że z tego wyrośnie i uspokoi się choć trochę.
A co do przymieszkowego ...to my teraz smarujemy Keranormem 3 razy w tyg.A na ramionka miałam maść robioną z chydrocortizoni 0,5 i hascobasa 100,0.
A do jakiego dermatologa chodzicie,bo ja już byłam u Krajewskiego,Pawlikowej a teraz Ananicz z Olsztyńskiej.

Sewa kuruj się kochana.Zdrówka życzę!

reklama
Sewa ja też chodzę do dr Wituckiej na Lekarską.I to właśnie ona powiedziała nam o tej nadruchliwosci.A o dr M Skałbani nie słyszałam(ja teraz chodzę do gina Skałbani-może to małżeństwo)Jeżeli możesz to podaj mi jakiś kontakt do niej.

Od kilku dni Kuba już nie ucina sobie dziennej drzemki i chodzi spać o 20.Bardzo mi to odpowiada-szkoda tylko że Krzyś usypia nam ok 23:-(.No ale to starszak jest głównym sprawcą zamieszania;-) więc z małym to już pikuś.

Dziewczyny w pogodzie straszą dziś jeszcze większymi mrozami na nockę:szok: więc chyba czas powyciągać pierzyny;-):-D.

Witam wszystkie mamy:-) Ja też mam już dość tego mrozu :wściekła/y:A co sądzicie o dermatologu Krajewskim? A do jakiego chodzicie pediatry? my chodzimy do dr Stankiewicz. Znacie ją?co o niej sądzicie? Pozdrawiam:-D:-D

chu chu cha! nasza zima zla!!!

niunka padla tesciowi o 19.30, bo nas na chwile nie bylo. polozylam ja spac juz do lozeczka i drzymy, zeby po czasie drzemki nie wstala zadowolona:szok::szok::szok:

netka, u dr pawlikowej bylam jako u alergologa. robilysmy testy i ywszly negatywnie, wiec stwierdzla, ze na razie nie mamy potzreby chodzic do niej. polecila nam dermatolog z 1905Roku, dr Pacholska, bo jest tez specjalista od dzieci, nie tylko doroslych. na razie jestem zadowolona. ma podejcie do dzieci, choc bardzo glosno i krzykliwie mowi;-). wszystko dokaldnie wytlumaczy, nie spieszy sie. polecam:tak::tak:
u Ananicz bylam kiedys ze soba.

Dziewczyny w pogodzie straszą dziś jeszcze większymi mrozami na nockę:szok: więc chyba czas powyciągać pierzyny;-):-D.

oj taak! u nas -23st:szok::szok::szok:
bylismy z P na parkingu TIRa po rzeczy. poszlismy piechota, bo nam samochod nie odpalil:baffled: ziiiiimno!!!!!!!!!!!!! w TIRZe wszystkie resztki jedzenia zamarzniete:szok::szok:
na dluzszy spacer to sie dzisiejsza poogda nie nadaje:no::no::no::no::no:

cieplutko pozdrawiam!!!

Hej.
Ja też mam już serdecznie dość zimy! U teściów dziś w nocy było -32 i biedna babcia paliła całą noc żeby Antoś miał dziś cieplutko jak przyjedziemy no i nie mogliśmy jej sprawić zawodu i mimo siarczystego mrozu uruchomiliśmy auto i pojechaliśmy na kopytka :-) Antek i babcia byli w siódmym niebie

netka1 śliczne te Twoje chłopaki! Ja tam podobnie jak dziewczyny na ADHD się nie znam ale też mi się wydaje że to za wcześnie żeby je stwierdzić, poza tym może Kubuś próbuje zwrócić na Was swoją uwagę i stąd to rozbrykanie?
U nas pierwszym objawem alergii była kolka, później szorstkie nóżki i rączki i ma koniec wysypka na policzkach. I w sumie nic większego się nie działo, za to ustąpiło jak tylko przeszłam na dietę bezmleczną. A teraz jak Antek zje za dużo danonków to też robią mu się szorstkie policzki i nóżki, głównie na udach.
donkat jak się ma babcia?? Julitka jednak już pospała ciurkiem?
Justa bardzo fajne te rajtuzki, więłam Antkowi dwie pary bo są cieplutkie. A dziś dostał od nich uczulenia bo nie wyprałam ich przed pierwszym założeniem, ale z tego co wiem to nowa odzież jest nasączana jakimś świństwem żeby się nie gniotła więc to pewnie od tego.
sewa kuruj się kobieto i oby tylko na katarze się skończyło, bo dopiero co byłaś chora.

Moje dziecię wczoraj chyba chciało pogadać z Julitką bo wieczorem podało mi się do telefonu i zadzwoniło sobie do Donkat :-)

Witam wszystkie mamy:-) Ja też mam już dość tego mrozu :wściekła/y:A co sądzicie o dermatologu Krajewskim? A do jakiego chodzicie pediatry? my chodzimy do dr Stankiewicz. Znacie ją?co o niej sądzicie? Pozdrawiam:-D:-D
Ja chodziłam z moim starszym synkiem do Mediconu do Krajewskiego tego starszego(ma też syna dermatologa)Sympatyczny ale jego diagnozy się nie sprawdziły.Ciągle kazał smarować buzkę Elidelem.Po kilku miesiącach nie było poprawy.Dla mnie przepisał maść na przebarwienia po ciąży i tak ją dobrał że aż skóra mi zeszła a plamy zostały.Ale może ktoś inny ma lepsze związane z nim doświadczenia.
My z dzieciakami chodzimy do pediatry dr Szcześniak-Mazur.Fajna i kompetentna lekarka.U Stankiewiczowej byliśmy też kilka razy (bo blisko i zawsze przyjmuje).Przy zapaleniu ucha,przeziębieniach i pleśniawkach pomogła.Tylko ten tłok u niej w poczekalni mnie przeraża-idziesz z przeziębieniem a nie wiadomo czy nie wrócisz z grypą czy czym takim.Ale ogólnie to dobra pediatra.

Donkat to może i ja się wybiorę do tej Pacholskiej jak te specyfiki nie podziałają.

Dobrej nocki życzę!!!

reklama
netka1 śliczne te Twoje chłopaki! Ja tam podobnie jak dziewczyny na ADHD się nie znam ale też mi się wydaje że to za wcześnie żeby je stwierdzić, poza tym może Kubuś próbuje zwrócić na Was swoją uwagę i stąd to rozbrykanie?
U nas pierwszym objawem alergii była kolka, później szorstkie nóżki i rączki i ma koniec wysypka na policzkach. I w sumie nic większego się nie działo, za to ustąpiło jak tylko przeszłam na dietę bezmleczną. A teraz jak Antek zje za dużo danonków to też robią mu się szorstkie policzki i nóżki, głównie na udach.
Filwinko minęłyśmy się z postami :-).
Obyście miały rację z tą nadruchliwością.Może jak zacznie mówić to odreaguje emocje w inny sposób niż wrzaskami i ciągłym brojeniem.On nawet jedząc musi machać nogami i rękoma.Matko wszędzie go pełno i ten wieczny krzyk.
Kurcze no u nas też była kolka.Ja jestem niestety w nieciekawej sytuacji bo nie karmię już piersią,a mały nie chce pić tego specjalistycznego mleka dla alergików.I dlatego podaję mu ten enfamil.Kaszki też teraz zjada z nestle i bebilonu z mlekiem modyfikowanym i nic gorszego się nie dzieje.(na szczęście!!!)A może to kwestia wrażliwej skóry skłonnej do podrażnień.Po 6 m-ącu można już dawać bobasom jogurt naturalny i wtedy zobaczę jak zareaguje.

Pozdrowionka

Do góry