reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Radomia :-)

Baja z marcóweczek :))

"Śpiący Kopciuszek"

Pewna rozwódka dosyć puszysta
Nie miała męża, rzecz oczywista

Lecz miała za to dwie głupie córki
Co malowały ciągle pazurki

Nie myły garów, nie słały łóżka
Więc wynajęły sobie Kopciuszka

Była to całkiem- całkiem dzieweczka
Figurka owszem, biuścik czwóreczka

Kopciuszek często przycinał oko
Bo krzywą cukru miał dość wysoką

Wtedy Kopciuszka niewiasty wredne
Kopały celnie w nocy i we dnie

Raz w swojej willi wydawał party
Sam król sedesów Cichopuk Czwarty

Bo Sedesowicz, syn Cichopuka
Od lat dziewicy na żonę szukał

A był to łysy przystojny młodzian
W czarne gustowne dresy przyodzian

- Słuchaj, Kopciuszku- rzekły babsztyle-
Masz nam usmażyć z powietrza filet

I trzy puszyste rozchichotane
Wyszły na party w tiule ubrane

Sen chwilę potem zmorzył Kopciuszka
We śnie zjawiła się Dobra Wróżka

Masz tu, Kopciuszku, niecałą stówkę
Jedź na przyjęcie i weź taksówkę

Nie dam ci więcej, bo nie mam kasy
Takie na wróżki przyszły dziś czasy

Wróć przed taryfą nocną, idiotko,
Później drałować będziesz piechotką

Tam na przyjęciu młody Cichopuk,
Wyznał je miłość, w takim był szoku

Tutaj się wytnie sceny z prywatki
Ze względu na was, kochane dziatki

Ale do rzeczy. Wróćmy do chwili,
Kiedy Kopciuszek wybiega z willi

Wersja dla dzieci o tym nie mówi
Co tak naprawdę Kopciuszek zgubił.

Zgubił on bowiem biegnąc z imprezki
Czerwone stringi, w dodatku "eski".

Papa Cichopuk wysłał nazajutrz
Emisariuszy po całym kraju

Żeby znaleźli jedną z dzieweczek
Która pasuje do tych majteczek

Tysiące panien doznało stresu
Przy naciąganiu ciasnego desu

Założyć stringów nie dały rady
Bo wszystkie miały za tęgie wkłady

Ale zdębieli emisariusze
Kiedy założył stringi Kopciuszek

Potem odbyło się weselisko
Gdzie wielu gości upadło nisko

Były prezenty i czek od papy
I noc poślubna- całkiem od czapy

Bo choć pan młody był niewyżyty
Śpiący Kopciuszek spał jak zabity

Teraz, dziewczęta, nadeszła pora
Na coś mądrego, czyli na morał

Niech was nie zwiedzie przykład Kopciuszka
Kiedy wskoczycie komuś do łóżka

Bo nie wystarczy gdzieś majtki zgubić
By księcia z bajki zaraz poślubić.

reklama
To też wiadomość z marcóweczek, ale dotyczy naszej "radomianki" więc postanowiłam splagiatować...:zawstydzona/y:
Wiadomość od burza.

No i jestem w szpitalu :(. Szyjki już prawie nie mam (tak mówi lekarz) no i mam rozwarcie. Na pętle jest już za późno, więc muszę leżeć (lekarz powiedział żebym się nastawiła na dłuższy pobyt w szpitalu). Dostałam zastrzyk na rozwój płuc małego. Pozdrawiam wszystkie brzuszki. I trzymajcie się jak najdłużej 2w1.

Burza 3-maj się Kochana i jak najdłużej pozostań w dwupaku!!!

w drugiej ciąży szybciej rośnie brzuszek:tak:Ty jestes taak szczuplutka ze tym bardziej szybciej bedzie ciążowy:sorry2:

dzieki kochanie,ale co do szczuplosci,to Ty szczuplejsza jestes:-):-):-)

Chciałabym kupić Mai krzesełko do karmienia Jaki polecacie sklep w Radomiu?

generalnie tak jak Niekat--na wojska polskiego,dziecko jest dosc drogie,a w kolorino nie bylam:tak:

To też wiadomość z marcóweczek, ale dotyczy naszej "radomianki" więc postanowiłam splagiatować...:zawstydzona/y:
Wiadomość od burza.

No i jestem w szpitalu :(. Szyjki już prawie nie mam (tak mówi lekarz) no i mam rozwarcie. Na pętle jest już za późno, więc muszę leżeć (lekarz powiedział żebym się nastawiła na dłuższy pobyt w szpitalu). Dostałam zastrzyk na rozwój płuc małego. Pozdrawiam wszystkie brzuszki. I trzymajcie się jak najdłużej 2w1.

Burza 3-maj się Kochana i jak najdłużej pozostań w dwupaku!!!

przekaz Burzy pozdrowienia,niech plucka szybko dojrzewają a jej pobyt w szpitalu szybko mija:tak::tak:

Zaglądam życzyć miłego dzionka :tak: Zaganiana trochę dziś jestem :baffled: ale na chwilkę przysiadłam z kafffą;-)

goniasobol ja nie pomogę, bo ja zupełnie nie w temacie. A tak w ogóle jak patrze na Twój nick to mam podejrzenia, ze możemy się tak samo nazywać ;-):tak::-D

Pozdrawiam wszystkie miłe panie!
Być może tak samo się nazywamy:-) , bo popularne to "nasze" nazwisko:-D. Jaki ten świat mały;-)Pozdrawiam

reklama
goniasobol jakie krzesełko kupiliście, plastykowe czy drewniane??
Jeśli masz jakiś kontakt z Burzą to przekaż jej że trzymamy kciuki za nich dwoje.

Justa_82
dzięki za wiadomość, a w Realu są pampersy po 42,90. A próbowałaś kiedyś tych białych pampersów? mam ochotę spróbować czy naprawdę są takie rewelacyjne ale trochę mi szkoda kasy jeśli nie ma różnicy.

ula21 ja nie chcę straszyć,ale podobno maluchom zostają nawyki z brzuszka i może się okazać, że noce po porodzie też będą w dużej mierze nieprzespane :-)

niekat gdybyś kiedyś nie miała co prasować to u mnie zawsze się coś znajdzie :-) Ja prasuję tylko jak koniecznie muszę. Staram się tylko tak rozwieszać pranie żeby się za bardzo nie wygniotło.

Antek mnie dziś zaskoczył, bo wiem że już sam przynosi kapciuszki jak go poproszę ale dziś nie widziałam jak przyniósł bo się ubierałam, a ten stał za mną i krzyczał butu, butu :-)
Dziewczyny nie wiem jak Wy ale ja sobie wzięłam do serca że w takie mrozy trzeba bardziej kalorycznie jeść więc tylko siedzę i wsuwam :-) A na mróz prawie nie wychodzę :-D

Do góry