reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

witam!!!

wczorjaszy dzien mialam bardzo pracowity. zadowolona jestem, bo zaleglosci, ktore mi nie dawaly spokoju, juz sa porobione:tak:

jescze w tym tyg. czeka mnie zalegle okno:zawstydzona/y:, odmrozenie lodowki i chcialabym zrobic szczaw na zime i fasolke pomrozic:-)

donkat znalazłam informację że bilety będą w sprzedaży również w dzień pokazów Bilety na AIR SHOW 2009

A Julitka pięknie opalona, a co najważniejsze, bez pieluszki. Mała kobietka z niej rośnie. No i trochę się rozgadała, bo słyszałam jak głośno i wyraźnie powtarza po mamusi słówka. Mamusia-studentka też wygląda kwitnąco, zwłaszcza w nowej fryzurze :-)

dzieki za namiary. jak zobaczylam ceny, to wymieklam:crazy: nie dam tyle kasy, oj nie.
chyba sie wprosimy do cioci P i poogladamy loty z sasiedztwa;-)

tak, tak, Julitka sie rozgadala:-) w koncu:-) nie ejst to jeszcze mowienie zdaniami, ale powtarza coraz wiecej slow i , co najwazniejsze, to sama sie do tego garnie i czasem dotad bedzie probowac, az jej sie uda. hitem ostatnich dni byl: szosz:-D:-D (sos)

takie mile pogawdeki naladowuja akumulatroki kazdmeu, fajnie:-):tak:

ja tego zderzenia nie widizalam. my sie wybieralismy na pokazy w niedziele:-(

A Amelia wreszcie usnęła. Ale sie z niej robi udaniec. :oo: Gdy wstanie nie ma mowy bym co kolwiek w domu zrobiła. Mam się z nią bawić, poświęcać jej uwagę, gadać do niej... :baffled:Więc uciekam do robotki póki śpi.:tak::-)

dla mam, majacych na ogol spokojne d ziecko, to szok, gdy zacznie sie dopominac uwagi. zrozumiale. ja mialam takiego udanciucha od urodzenia az do 1 roku zycia. na dobra sparwe, to nadal tak ejst, tylko dla mnie to juz norma:sorry2:

To jeszcze ja:-:)wściekła/y:.Kurcze mieszkanie już mam na błysk,dziś po raz kolejny umyłam okna,

Donkat ale ja Ci zazdroszczę tego udanego odpieluchowywania!Jeszcze raz gratulacje!

.

oj, netka u siebie politure z okien zetrzesz:-Da moje brudne:-D

bez pieluszki Julitka juz biega ponad m-c:-)
dla mnie to ogromna ulga. choc z drugij strony udreka, bo wczesniej zalatwiala swoje potzeby bez niczyjej pomocy, a teraz wiecznie ja jestem potrzebna. czasem nawet w nocy sie budzi an siku.

netka, szkoda ze nie sprobowalas z Kuba odpieluszkowywania w te cieple dni. on jest niby mlodszy od Juliki, ale niektorzy jej rowiesnicy biegali bez pieluchy juz ajkis czas przed nia.
teraz, przy dwoch smykach byloby duuzo taniej, gdyby Kubus sikal do nocniczka:tak:

-J- na wypadanko wslosow Loxon 2% , tabletki z cynkiem albo belissa ja przelotem...

u mnie nie bylo super efektow

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
no netka trzymamy wszytskie kciuki za Ciebie i Krzysia:tak:daj znac koniecznie kiedy bedzie to JUŻ;-)na priv wysłałam ci swój number;-)puść chociać eska czy wszytsko oki :sorry2:oczywiście nie poganiam ale zycze szybkiego i szczelsiwego porodu:tak::-)
a my dzis konczyły składac u Oliwii w pokoiku komodę (1,5 roku na nia czekałam....:baffled:) i juz nie moge sie doczekac efektu koncowego:tak:wkleje Wam fotke co by sie pochwalic moim meżem Pomysłowym Dobromirem/Andrzejem Słodowym "Zrób to sam" hehehe

Cześć Dziewczynki!
Obiecuję że jak tylko maluch się urodzi to naskrobię sms-ka do niekat co by rozpuściła dalej wieści:tak::-).Dziś byłam na wizycie u gina.Szyjka się skróciła ale rozwarcia i skurczy jak nie było tak nie ma.:-(.W piątek idę na KTG ,w poniedziałek znów na wizytę(tym razem do Skaryszewa do dr Puton),no a we wtorek mam nadzieję już z bólami(oby łagodnymi) na porodówkę.
Zmykam szykować obiadek bo Kubuś zasnął i jest wolna chwilka.Zaglądnę pózniej.
Miłego dzionka życzę!!!

eee netkawróżę ci szybki poród.Ja poszłam z bólami i lekkim rozwarciem ale szyjka była wysoko, to jak u ciebie już się skróciła to lada dzień dostanę eska:tak:bede spała z kom pod poduszką, zeby nie przegapić:sorry2:
kolegi z pracy zona bedzie tez rodzic lada chwila i smiesznie u niech troszke... cała ciążę szykowali sie na dziewuszkę a tu sie okazuje że sie siusiaczek zawinął wczęsniej i teraz nagle mają pełnowartościowego mężczyznę do urodzenia:-p:-)kurcze, słyszałam że cały pokój na rózowo pomalowany i umeblowany no i cała szafa sukieneczek... będa mieli co opowiadac małemu jak urosnie:rofl2:

niekat o takich pomyłkach to i ja słyszałam ostatnio dużo. Koleżanka z pracy mojego M miała mieć dziewczynkę, a na miesiąc przed porodem okazuje się że chłopiec jednak będzie. Pokój na szczęście zdążą przemalować :-)
Czekamy na zdjęcie komody. Ja tam jestem bardzo ciekawa co też ten twój mąż wymyślił.
netka1 kciuki zaciśnięte, i czekamy na dobre wieści :-)
donkat mnie dziś naszło na okna. I umyłam jedno całe, bo coś mnie chęci opuściły :zawstydzona/y:
-j- a jak Amelka zacznie raczkować to dopiero się zacznie:-) Wszędzie będzie jej pełno. Antek ma podobnie, nie ważne gdzie jest, ważne że z mamą. I jak tylko wyjdę z pokoju to rusza za mną w pościg po domu. Na całe szczęście zadowala go moja obecność i ja sobie mogę coś porobić a on się bawi sam. A najdłużej do tej pory zajmował go kwaszony ogórek. Chyba z godzinę go cmokał.
Załatałam dziś ostatniego zęba. Hura, nic więcej nie ma jak na razie. Ulga również dla portfela. Za pół roku mam przyjść do kontroli.
Antek jakoś dziwnie sypia w dzień. Wczoraj jak zasnął o 12 to obudził się o 15.30 a dziś pospał pół godzinki i wyspany. A takie miałam plany na czas jego drzemki ;-)
Na całe szczęście moje chłopaki polubiły ten plac zabaw na Gołębiowie i chadzają tam nawet na dwie godzinki. ( A wiedziałyście że i Szymon Wydra tam bywa ze swoją córeczką? wczoraj ich widziałam)
A z nowości to moja młodsza siostra wychodzi za mąż. Na razie biorą tylko ślub cywilny bo tak głupio wyszło z bankiem i gdyby zwlekali i chcieli brać ślub wtedy kiedy zaplanowali to straciliby 65tys z książeczki mieszkaniowej. Tak więc ślub będzie dokładnie za miesiąc w Szklarskiej Porębie. I przypadła mi zaszczytna rola świadka.

cos mnie glowa boli.
chyba bedzie padac, bo duszny byl wieczor jak nie weim.

jakis miesiac temu stluklam mocno kolano i wiecie, z ejeszce mnie pobolewa? a zwlaszcza czuje je na zmiane pogdy:baffled:

spiaca jestem, a siedze jak wariatka:sorry2:

kolegi z pracy zona bedzie tez rodzic lada chwila i smiesznie u niech troszke... cała ciążę szykowali sie na dziewuszkę a tu sie okazuje że sie siusiaczek zawinął wczęsniej i teraz nagle mają pełnowartościowego mężczyznę do urodzenia:-p:-)kurcze, słyszałam że cały pokój na rózowo pomalowany i umeblowany no i cała szafa sukieneczek... będa mieli co opowiadac małemu jak urosnie:rofl2:

ja sie tego obawialam, bo siostra zewszad mi znosila takie historie:-D

A najdłużej do tej pory zajmował go kwaszony ogórek. Chyba z godzinę go cmokał.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Na całe szczęście moje chłopaki polubiły ten plac zabaw na Gołębiowie i chadzają tam nawet na dwie godzinki.

Antos pewnie patrzy za dziecmi

A z nowości to moja młodsza siostra wychodzi za mąż. Na razie biorą tylko ślub cywilny bo tak głupio wyszło z bankiem i gdyby zwlekali i chcieli brać ślub wtedy kiedy zaplanowali to straciliby 65tys z książeczki mieszkaniowej. Tak więc ślub będzie dokładnie za miesiąc w Szklarskiej Porębie. I przypadła mi zaszczytna rola świadka.

to przyajmniej znow bedziecie miec wycieczke w gory;-)

dobraaanoc!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sprostowanie tylko napisze , że Szymon nie ma żony, ma dziecko z nią, ale żenic narazie się nie zamierza a szkoda ;-)

khmmm

a ja na jego miejscu tez w Warszawie nie chiała bym mieszkac ;-) jesli miala bym wybor radom czy Wawa ;-)

reklama
Do góry