reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

donkat - ja w koncu nie pojechalam ale to nie chodizło o ten szrot:-(to podobno w Cerekwi jakis koles ma częsci typowo do Volvo a tam gdzie Łuaksz był jest wszytsko:sorry2:jakby Ci sie obiło o uszy cos to daj znac bo my nadal nie wiemy gdzie kolesia szukać:no:
co do roczku to własnie wyszukałam na necie świetne zaproszenia.Zdobyłam kilka kartek grubszego papeiru i będziemy w domu drukowac i wysyłac - wiele tego nie będzie bo tylko chrzesni i rodzice (no i mam nadzieje moja sis) ale przy okazji podrkujemy tez dla Oli na czerwiec:tak::-)postanowiłam jej zorganizaowac urodziny w Fantazji zeby mogła zaprosic koleznaki i kolegów z przedszkola.... marzy o tym od dawna a u mnie w domu raczej nie ma takich warunków:-(moze orientujecie sie jakos w temacie Fantazjowych urodzin albo w ogóle zaprazania dzieci z przedszkola na takie imprezy??ja jestem zielona a chciałabym zeby ktoś jednak przyszedł więc wymysliłam ze damy tym dzieciom zaproszenia na których będzie prosba o potwierdzenie czy dziecko przyjdzie i mój nr tel( cos jak na wesela sie robi) - jak myslicie czy ja w ogołe dobrze myślę:confused:?? nei znam tych rodziców ani oni mnie nei znają ale żal mi będzie córki jak z tego powodu nikt nie przyjdzie:zawstydzona/y:

reklama
donkat - ja w koncu nie pojechalam ale to nie chodizło o ten szrot:-(to podobno w Cerekwi jakis koles ma częsci typowo do Volvo a tam gdzie Łuaksz był jest wszytsko:sorry2:jakby Ci sie obiło o uszy cos to daj znac bo my nadal nie wiemy gdzie kolesia szukać:no:
co do roczku to własnie wyszukałam na necie świetne zaproszenia.Zdobyłam kilka kartek grubszego papeiru i będziemy w domu drukowac i wysyłac - wiele tego nie będzie bo tylko chrzesni i rodzice (no i mam nadzieje moja sis) ale przy okazji podrkujemy tez dla Oli na czerwiec:tak::-)postanowiłam jej zorganizaowac urodziny w Fantazji zeby mogła zaprosic koleznaki i kolegów z przedszkola.... marzy o tym od dawna a u mnie w domu raczej nie ma takich warunków:-(moze orientujecie sie jakos w temacie Fantazjowych urodzin albo w ogóle zaprazania dzieci z przedszkola na takie imprezy??ja jestem zielona a chciałabym zeby ktoś jednak przyszedł więc wymysliłam ze damy tym dzieciom zaproszenia na których będzie prosba o potwierdzenie czy dziecko przyjdzie i mój nr tel( cos jak na wesela sie robi) - jak myslicie czy ja w ogołe dobrze myślę:confused:?? nei znam tych rodziców ani oni mnie nei znają ale żal mi będzie córki jak z tego powodu nikt nie przyjdzie:zawstydzona/y:

uuu, no to przykro mi, ze was zle pokierowalam.:-(a nie mogl lukasz zapytac na tym szrocie, czy nie wiedza gdzie to jest? my z P nie slyszelismy o czyms takim. jak bede widizala sie z kolega, to zapytam jego, bo on tez ma volvo:-)

co do fantazji, to wiem, ze kolezanki dzieci byly zapraszane na takie urodziny. podpytam jak to bylo;-)

Witajcie.
niekat mnie się wydaje że jak najbardziej na miejscu jest poprosić o potwierdzenie rodziców, bo przecież musisz wiedzieć na ile osób zamówić urodziny , poza tym wydaje mi się że nawet gdyby miało być mało dzieci to jak będziesz wcześniej wiedziała to możesz jakoś zapobiec katastrofie. W razie czego przyjdziemy wszystkie z naszymi pociechami ;-) ;-)
donkat to ja jestem jak najbardziej za, póki co nie planów na żaden dzień w przyszłym tygodniu, jakoś tylko koło wtorku idziemy na szczepienie ale to jest kwestia godzinki.Daj tylko dzień wcześniej znać żebyśmy się za daleko nie wybrali na spacer :-)
-j- mi nie było do śmiechu jak wstałam rano i chciałam się uśmiechnąć a mój M zapytał co ja takie dziwne miny robię :-)
A za uno dziękuję, wszyscy nam radzą żeby nie kupować nic na f, fordów, fiatów i francuzów. A mnie się podoba renault scenic, więc chyba jednak stanie na francuzie, tylko trochę młodszym niż Twoje uno :-)
A co do smoka , to ja na wszystkie sposoby próbowałam go nauczyć ssać smoka, bo przez pierwsze dwa miesiące Antoś się przejadał i bywało tak że wisiał na cycu od 20 do 23 i potem się całą noc wywracał z przejedzenia i pani doktor kazała go oszukiwać trochę wodą i podawać smoka żeby ssał zamiast cyca. A od niedawna Antek ssie piąstki i pomyślałam że łatwiej go będzie oduczyć ssania smoka niż paluszków i znów próbowałam ze smoczkiem , ale nic z tego nie wyszło. Mamy chyba z 8 róznych modeli, i kauczukowe i silikonowe, i ortodontyczne i baloniki i takie wałeczki i żaden się nie spodobał naszemu smykowi :-)

A my wczoraj poszliśmy do księdza, żeby załatwić chrzest Antosia. Ustaliliśmy wstępnie datę na Wielkanoc i mamy jeszcze przyjść ze dwa tygodnie wcześniej z pieniędzmi i danymi rodziców chrzestnych. Wybraliśmy mojego brata i Marcina siostrę. I oboje są zadowoleni bo to ich pierwszy chrześniak :-)

a ja widzialam dzis Antosia:-) spotkalysmy sie przypadkowo z Filwinka w realu:tak:

dziewczyny, a nie wiecie, czy na codzien w fantazji jest sporo dzieci? juz od dawna sie tamw ybieram z julitka, tylko jakos mi schodzi. wolalabym, zeby nie byla tam sama, bo wlasnie ona bardzo potrzebuje kontaktow z dziecmi:-(

dzis wlasnie na pasazu mijalysmy mala dziewczynke, ledwo chodzila, wiec miaal ok roczku. Julitka nie chciala od niej odejsc. dawala jej czesc, glaskala, nawet buzi musiala dac:-D az sie trzesie na widok dzieci

Hej dziewczyny!!!!!!!!!!

Nie było mnie od czwartku tutaj bo byłam u mamuśki bo jestem chora to się mną zajmowała.
Ale co najważniejsze we czwartek byłam na usg i jest wszystko dobrze drugi pęcherzyk się wchłonął , macica się jakoś tam wyrównała dzidzia ma 15 mm i serducho biję jak dzwon!!!!!!!!!

Co do mdłości to mam okropne całodniowe tak jak i bóle głowy do tego biegunka i wymioty coś okropnego ,ale zniosę to wszystko dla dzidzi.

A ja dziś widziałam Julitkę :-) I ładnie powiedziała dzidzia a później pięknie zrobiła nam papa :-)
Byliśmy w m1 wywołać babci zdjęcia, bo jutro jedziemy do teściowej a że rzadko widzi Antosia to od czasu do czasu zawozimy jej zdjęcia (którymi się potem chwali całej wsi ;-) )
A później Antek został z ciocią a my z M poszliśmy do kina. No i oczywiście w połowie filmu spanikowałam bo ciocia nie odbierała telefonu a ja już oczyma wyobraźni widziałam tu dantejskie sceny. A okazało się że doskonale się bawili, Antoś jak gdyby nigdy nic zjadł mleczko z butelki i był wesoły jak skowronek, i nawet nie zauważył że nas nie ma :-)
kari 27 no to już naprawdę duża fasolka :-) Nie masz się już teraz czym martwić, a nudności niedługo się skończą więc głowa do góry :-)
-j- u nas też Antoś nie przepada za łóżeczkiem , w nocy śpi w kołysce, ale w dzień nie lubi w niej być , a łóżeczko traktuje jak kojec do zabawy bo przebywa w nim tylko w dzień właśnie po to żeby sie pobawić, ale mam nadzieję że jak wyrośnie z kołyski i przyjdzie pora na łóżeczko to będzie z nim na tyle obeznany że nie będzie problemu.
netka1 a jak Twoje samopoczucie?
sewa a u Ciebie wszyscy zdrowi?
niekat Oliwia i Marcelek już na dobre pożegnali przeziębienie?

witam kobietki!!!

sewa, dziekujemy za zyczonka, jak same sobie nie zlozymy, to nie mamy co sie ogladac na facetow;-):-)chco ja rano zapomnialam,a P wyskoczyl z yzczeniami i kwiatkiem:tak:

oj, znow was dopadlo? trzymajcie sie zdrowo:tak:

dzidzia ma 15 mm i serducho biję jak dzwon!!!!!!!!!

Co do mdłości to mam okropne całodniowe tak jak i bóle głowy do tego biegunka i wymioty coś okropnego ,ale zniosę to wszystko dla dzidzi.

super kari, oby tak dalej sie dzidzia dobrze sprawowala;-)

oj, ale objawy masz okropne. wspolczuje ci. myslalam, ze wystepuja tylko mdlosci, a tu widac ze jescze i inne paskudztwa:-(

bylismy dzis u tesciow. bylo baaardzo fajnie. nawet nie za bardzo sie zmeczylam obecnoscia P siostry, ktora potrafi byc meczaca w towarystiwe. chyba dlatego, ze sie dawno nie widzielismy wszyscy razem. tylko julitka juz miala dosc harmidru i wrzawy( wlasnie P siostra i jej corka sa tego specjalistkami) i marudzila. jak pojechali, to od razu dziecko ozylo:rofl2:

reklama
Do góry