reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Radomia :-)

Witajcie.
Antoś coś nietypowo śpi jeszcze, rozespał się przy cycusiu jak oglądaliśmy film i tak ciągnie od godziny.
Dziś idziemy z tym wynikiem rtg do poradni preluksacyjnej, i chyba pójdziemy sobie pieszo na Józefów bo taka piękna pogoda że aż żal byłoby jechać autobusem. A dzisiejszy spacer był trochę krótszy niż zwykle.
A mnie znów czeka wizyta u stomatologa, ząb mnie rozbolał mimo że wygląda na zdrowy, więc nie ma przebacz. Zapisałam się na środę i mam nadzieję że wytrzymam.
kari 27 witaj i gratulacje :-) Jesli chodzi o lekarzy to mam małe doświadczenie, ja byłam zadowolona z tego który prowadził moją ciążę. Jedno natomiast mogę doradzić jak najdalej od pana Nowakowskiego!
A z panią Krzyszkowską miałam do czynienia w szpitalu i wiem że jest bardzo miła i ma doskonałe podejście do pacjentek, może dlatego że sama niedawno rodziła. W każdym razie wie jak rozwiać wszelkie strachy młodych mam

donkat daj znać jak po wizycie u alergologa.
A ja dziś oglądałam "Lektora"( Antoś polubił to nasze oglądanie bo wtedy lezy przytulony do cycusia :-)) całkiem niezły film.
I mam jeszcze pytanie, jak często stosujesz u Julitki czopek glicerynowy?

-j- jak tam Amelka? Już jej przeszło na dobre i daje mamusi pospać?

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedz trochę mnie uspokoiłyście jak wyraziłyście dobre opinie na temat Pani Krzyszkowskiej .

julitka cos dzis marudna byla. az musielismy zmienic plany i nie pojechalismy wczesniej do miasta w roznych sprawach, bo plakala. nie wiem o co. podejrzewam, ze cos w brzuszku ja klulo, poniewaz nie robila kupki a baczki byly baaardzo smierdzace.
potem sie jakos rozbawila:-)

jednak moje dziecko juz nie nalezy do glupiutkich i wchodzac do przychodni zaczela juz jeczec. zapamietala nienajlepsze chwile po szczepieniu. jak weszlismy do gabinetu, to od razu biegla do drzwi, plakala i nie dala sie dotknac doktorowi:-( dobrze, ze nie czesto musimy odwiedzac takie miejsca

nie ejstem zachwycona ta wizyta u alergologa. jutro bede w poblizu Domagalskiego, to wstapie zeby sie umowic do Pawlikowej. chce po protsu skonsultowac to, co mi powiedzial nasz lekarz.

Dziś idziemy z tym wynikiem rtg do poradni preluksacyjnej, i chyba pójdziemy sobie pieszo na Józefów bo taka piękna pogoda że aż żal byłoby jechać autobusem. A dzisiejszy spacer był trochę krótszy niż zwykle.
A mnie znów czeka wizyta u stomatologa, ząb mnie rozbolał mimo że wygląda na zdrowy, więc nie ma przebacz. Zapisałam się na środę i mam nadzieję że wytrzymam.
I mam jeszcze pytanie, jak często stosujesz u Julitki czopek glicerynowy?

no i jak wynik rtg?

oj, podajmy sobie dlon z zebem:crazy:nad ranem juz go czulam i caly dzien boli. to ten, co byl leczony kanalowo i co jakis czas djae o sbie znac. jescze sie nie umawiam na wizyte, poniewaz mam nadzieje, ze ten bol minie. nie ejst to jakis przeszywajacy, ostry bol, tylko takie dziwne uczucie przy dotykaniu jezykiem, przy jedzeniu. tak jakby dxiaslo i zab byly przeciazone jedzeniem i obolale

ja nie daje julitce czopkow glicerynowych. te o ile pamietam, sa na przeczyszczenie. ja czasem jej daje czopki ziolowe (bezpieczne dla dzieci) Viburcol. stosuje sie je przy stanach niepokoju wywolanych zabkowaniem, choroba, bolami brzuszka...

Czyli co? Przed snem mam ją wietrzyć, żeby spała?:baffled:
Mykam ją kąpać.

chyba tak:-D:-D:-D:-D

Nie martwię się ,że będą bliźniaki tylko martwi mnie fakt ,że ten drugi pęcherzyk był pusty i ten kształt macicy .We czwartek idę na usg to zobaczę czy coś się zmieniło .Ja chodzę do Krzyszkowskiej .
przy pierwszej ciąży tez miałam dwa pęcherzyki... to często sie zdarza i niestety nie zawsze jest z tego ciąża blixniacza:-(oby wszytsko się wyjasniło dla Ciebie jak najleiej:tak::-)trzymam kciuki za czwartek:-)

Witajcie.
Wczorajsza wizyta przyniosła dobre wieści. Bioderka w porządku jak na wiek Antosia, i za 5 tygodni kolejna wizyta kontrolna.
A w poczekalni czekaliśmy z Antka rówieśnikiem, tzn o dwa dni młodszym kolegą. Pamiętam nawet jego mamę bo też leżała w szpitalu kilka dni przed porodem. I zanim przyszliśmy M nam zajął kolejkę i rozmawiał z ojcem tego chłopczyka, który opowiadał o tym jaki ich synek już duzy i jak szybko sie rozwija, jak ładnie podnosi główkę. A jak przyszłam z Antkiem i usiadłam obok to wyglądali jakby ich dzieliła różnica trzech miesięcy :-) W dodatku Antek kiedy podam mu ręce podciąga się do siadania i twardo siedzi i rozgląda się na boki :-)
Tak swoją drogą trochę mnie to niepokoiło, bo wszędzie piszą że to za wcześnie. I przy okazji zapytałam lekarza czy zabraniać Antośkowi siadania, i powiedział że dopóki on sam się podciąga i chce siadać , to wszystko jest ok. I że nie nalezy dziecka do niczego zmuszać , ale też zabraniać mu tego czego sam dokonuje.
Dziś znów obejrzeliśmy film, Birds of America i zaczęliśmy oglądać Oszukaną z Angeliną Jolie. I jak na razie taki sobie, ale może jeszcze się rozkręci.
-j- ząb boli ale da się wytrzymać , więc dam radę do jutrzejszej wizyty.
A może Amelce zaczynają się kolki (odpukać)? U nas się zaczęły dosyć wcześnie bo już jak Antoś miał 2 tygodnie i była to reakcja na nabiał.

donkat a ja byłam przekonana że stosowałaś czopek glicerynowy jak Julitka nie mogła zrobić kupki, ale pewnie napisałaś czopek a ja sobie resztę dośpiewałam :-)
Nam pani pediatra mówiła żeby podawac czasami przy problemach z kupką, bo jest neutralny i napewno nie zaszkodzi. Nasi znajomi mają roczną córeczkę i podobno ona bez czopka w ogóle sobie nie radzi, więc pewnie podawali za często i się przyzwyczaiła że można zrobić kupkę bez żadnego wysiłku.
A jak Twój ząb?
Jak tam dziś Julitka? Przeziębienie jej jednak nie dopadło? Bo my już jesteśmy zdrowi i czekamy tylko aż i Wy będziecie i nas odwiedzicie :-)

netka1 a jak tam u Ciebie? Radzisz sobie jakoś z sytuacją?Pewnie dawno się tak nie wynudziłaś bidulko. Trzymaj się dzielnie!

niekat, sewa a jak Wasze pociechy? Zdrowe?

Ostatnia edycja:
Czy ten drugi pęcherzyk się wchłonął???
tak.. było go widac na dwóch USG a na trzecim zniknął....lekarz mi wtedy powiedział że wiele ciąz rozpoczyna sie jako ciąze bliźniacze z konczy jako pojedyńcze i nawet o tym matki nie wiedzą:sorry2:najczęsciej jest drugi pęcherzyk ale własnie pusty i on bez szkody dla kogokolwiek wchłania się i już.Mnie było wtedy strasznie szkoda i tego pustego ale mam Oliwię i choć czasem myslę jakby to było mieć ją podwójnie to rozumiem że jest tak jak miało włąśnie być.
wiec nawet jesli okazałoby się że będziesz miała jednego dzidziusia to trzeba sie i z tego bardzo cieszyć:tak::-)i dbać teraz o siebie żebyscie oboje byli zdrowi;-):-)
a przecież jeszcze do konca nie ma pewności ile tych fasolek masz pod sercem;-)buziaki!

reklama
Do góry