reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Radomia :-)

Czesc kobitki. nie odzywalam sie bo wzielam sie za nauke zalegle egzaminy w szkolce trzeba pozaliczec:p moj babelek jest kochany. wszystkim zycze takich dzieci. spi nie placze nie marudzi. a silny chlopak glowe podnosi i trzyma w gorze rozglada sie dookola:) bylismy wczoraj na usg bioderek cos tam jest nie dokonca w pozadku zakladamy 2 pieluszki tetrowe oprucz pampersa kubus nawet bardzo nie protestuje. caluje was mocno.

Załączniki

• Zdjęcie046.jpg
    Zdjęcie046.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Cholera nie wiem za bardzo co robić. Antoś dostał biegunki, zwykle w dzień były dwie kupki a dziś już 6. Jakoś tak późnym popołudniem go złapało. Nie wiem czy to reakcja na leki, czy też jeden z objawów choroby. Chyba podam mu sama smectę i orsalit i będę częściej przystawiać do piersi a jeśli do rana nie przejdzie to pójdę do lekarza. Mam tylko nadzieję że w nocy nie będzie gorzej.
kasiulka gratuluję silnego syneczka :-) jest naprawdę dzielny i pięknie dźwiga głowkę.
donkat no jakoś się nie widzę mamą dziewczynki, ale pewnie to by się zmieniło gdyby urodziła się Antosia zamiast Antośka :-)
Podaję Antkowi leki strzykawką, nabrałam wprawy przy sab simplex, ale mimo to on chomikuje w buzi a potem pluje :-)
Ja też odżywam kiedy zaczyna świecić słoneczko, dziś też się wybraliśmy na krótki spacer, ale to i tak jak zastrzyk witamin.
-j- świetnie że nocki Wam się już unormowały, oby tak pozostało. A Amelka też zasypia jak tylko włożysz ją do wózka? Antek dopiero w ten weekend zaczął się budzić w trakcie spacerku, składałam wtedy budę od wózka a on rozglądał się zaciekawiony dookoła.

filwinko i jak kupki? nadal sa czesto? pozniej sobie skojarzylam (jak pisalysmy na gg, to julitka mi jeczala na kolanach i nie moglam sie skupic:baffled:), ze moja niunka miala tez rozwolnienie przy syropkach i to chyba wlasnie po Eurespalu.
a jak przyziebienie malego? moze jesli juz mija, to zaprzestaj mu go dawac, a daj reszte lekow

donkat w nocy były dwie, ale już nie tak wielkie jak po południu. Podałam smectę, ale chyba była zbyt ciepła i spowodowała odruch wymiotny, bo maluch wręcz chlustał na odległość wszystkim co zjadł :-( Teraz się najadł i śpi, chociaż zwykle o tej porze już buszował, ale myślę że jest osłabiony i pewnie potrzebuje więcej snu.Wieczorem też zasnął nietypowo, bo już o 19.30 w dodatku głodny i nie dał się nakarmić, ale obudził się po północy i mimo że pierś już miałam tak nabrzmiałą że namęczyliśmy się zanim ją złapał to po 5 minutach była już mieciutka.
Kaszel nadal go trzyma (słabszy co prawda i tylko jak się obudz) więc chyba podam jeszcze ten eurepsal, bo z tego co wiem to on działa również przeciwzapalnie.
A właśnie się naczytałam opinii mam o bactrimie i eurepalu i zgłupieć można. :-( oczywiście skrajnie złe i skrajnie dobre. I bądź tu człowieku mądry i pomóż dziecku tak żeby nie zaszkodzić. Posłucham lekarza i podam jeszcze dziś komplet syropków, tylko osłonowo jeszcze jakieś probiotyki.

witam!!!

ale brzydka poogda:-:)-(a my mielsimy tyyyle planow zwiazanych zdzialka i podworkiem:-(wczorajszy dzien za bardzo nas natchnal i narobil nadziei na ciepelko i slonko:sorry2:

niunka spi,a ja popijam kawke, bo walcze ze soba, zeby do niej nie dolaczyc:zawstydzona/y:

ostatnie nocki sa bardzo spokojne i mala budzi sie tylko raz na jedzonko, a poza tym nawet nie slysze jej wiercenia. niby sie fajnie wysypiam, ale dzis chyba pogoda dolozyla swoje 5gr i teraz mnie ogarnia spiaczka.

jak juz wspominalam, 22.03 mamy roczek P chrzesnika. planujemy kupic rowerek. jezdzimy po calym miescie i albo sa w sklepei 2na krzyz, albo jakas totalna tandeta. jednak najwiekszy wybor i chyba nawet ceny ok. sa na Wojska Polskiego:tak:

dzis rano julitka szalala po calym domu ze swoja komorka i wbiegajac na najwiekszym gazie ( jkak zwykle zreszta:baffled:) do lazienki zawadzila sie o powietrze i przeciela gorna warge od srodka:-(moze bardziej przygyrzla, niz pezciela. troszke bylo krwi, placzu wiecej, ale jest ok. deliaktnie spuchla i jest zaczerwieniona, ale wszystko w porzadku:-)
ta moja torpeda chyba nigdy nie zwolni i nie pomysli, zeby bylo mniej siniakow i stluczen:no:

reklama
Jednak musieliśmy się wybrać do lekarza.Antoś od rana miał chlustające wymioty i jakiś inny kaszel. Okazało się że ma zapalenie oskrzeli, i jednak bactrim nie zapobiegł chorobie. Dostaliśmy skierowanie do szpitala, ale że jeszcze w gabinecie ładnie odkaszlnął i nie jest odwodniony bo chętnie je to mamy go obserwować w domu, podawać syropy, no i niestety dostaje też antybiotyk w zastrzykach. Ale gdyby oddech zrobił się świszczący,wróciłyby wymioty i przestałby jeść to prosto do szpitala. Na razie się trzymamy, tylko Antoś bardziej marudny po tym zastrzyku, i chyba boli go pupa w miejscu wkłucia. Na kolejny zastrzyk jedziemy do szpitala bo musi go dostać o 21 a nie znamy żadnej pielęgniarki która mogłaby do nas przyjść.
Mam nadzieję że nie pomiesza mu się plan dnia przez to że zamiast zasypiać będzie jeźził po mieście i w dodatku nie wykąpiemy go dziś a to głowny punkt wieczoru.

donkat a nie myślałaś o zakupie na Allegro? moja siostra niedawno kupowała swojemu chrześniakowi na drugie urodziny i jakoś nie dużo dała a rowerek był całkiem porządny. Duży wybór jest też na Toruńskiej bo teraz sklep jest podzielony na trzy osobne części, tylko nie wiem jak jest z rowerkami.
I jak tam Twoja Julitka? Warga nie doskwiera?
-j- ja już się nie mogę doczekać kiedy będzie ciepło i nie trzeba będzie tak opatulać naszych dzieci i będzie można opuszczać budkę żeby się rozglądały :-)
sewa a jak Wasze choróbska? Lepiej już?

Do góry