reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

reklama
niekat życzę zdrówka Twoim pociechom. Niech szybciutko zdrowieją , żeby jeszcze na sankach zdązyły pojeździć zanim śnieg stopnieje.
-j- z brzuchem już lepiej? Nic się tam nie dzieje? Jak się układają relacje Amelki z rodzeństwem?
A my dziś poszliśmy do pediatry zapytać o wysypkę, bo Antoś ma ją na buźce, nóżkach i rączkach i zaczyna wychodzić też na brzuszek. To takie czerwone szorstkie place i pomyślałam że jak będziemy na spacerze to wejdziemy do przychodni, ale pani pediatra była u dzieci chorych i musielibyśmy długo czekać , dlatego wybierzemy się jutro. Za to zważyliśmy Antka i zmierzyliśmy. Waży już 7000g i mierzy 66 cm , czyli przybrał na wadze 3600 i urósł 11cm :-)

A ja po udanej wizycie u fryzjera postanowiłam się wybrać do kosmetyczki w tym tygodniu, bo po porodzie zrobiła mi się bardzo sucha skóra i wszystkie kremy mnie uczulają , nawet Antka oilatum. Nie mam czym jej nawilżyć ani natłuścić. No i wybralam się dziś po próbki kremów i znów pudło, po posmarowaniu twarz czerwona jak rak. Dobrze w sumie ża mają te próbki bo gdybym za zabieg zapłaciła 150 i okazałoby się że tak wyglądam to chyba bym się ugryzła w plecy ;-)

A jeszcze Was troszkę zanudzę Antośkiem :-) Ale obiecuję że następny filmik za jakiś dłuższy czas

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=2hEiLptihVU"]YouTube - 23 lutego 2009[/ame]
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=3eh-oVHKnjU"]YouTube - 22.lutego 2009[/ame]

filwinko Antoś jest boski!widzę ze nadal trenuje przewroty na brzuszek;-)i te wytarte włoski z boczku!no jakbym mojego Marcelka widziała jak był taki malenki:-Da dziś mój "maleńki" kończy 11 miesięcy i juz za 28 dni jego pierwsze urodzinki:tak:normalnie szok jak to zleciało:-)
u ans tak: Oliwia dla odmiany ma osłabienie i temp. 35,4... wiec całe dnie rpzesypia i noce również.Męczy ja trochę kaszel ale kataru nie ma juz w ogóle:sorry2:Marcelowi troszke skacze temp ale tak do 38 wiec nie zbijam farmakologicznie.Wieczorami jest gorzej bo jest bardzo rozdrazniony i widac ze mu przeszkadza juz to całe chorowanie.Nie ma bidny siły chodzić i wciaz się przewraca, potyka, uderza ...:-(no ale prócz kaszlu który doszedł wczoraj widze jakby lekka porpawe bo nice już spokojniejsze i gorączka nie tak wysoka:tak:przez ten jego kaszel dałam mu wczoraj Klacid ale troszkę żałuję bo to jednak antybiotyk ....:-(no ale tak kazała lekarka jak pojawi sie kaszel... zobaczymy jak będzie dziś:sorry2:

a jesli chodzi i kremy to ja mam znów problem z wysuszoną skórą twarzy więc znów sie poradze moze którejś o dobry silnie nawilżajacy krem lub sprawdzone maseczki nawilż. bo jak nie posmaruje na noc tłustym kremem dziuba to rano mam skorupę:-(

Cześć dziewczyny!

Jak dojdę do siebie i wstanę z łóżka to obiecuję że Was poczytam i spróbuję popisać więcej.
Teraz powiem tylko że w zeszłą środę dostałam krwotoku i trafiłam do szpitala.Po USG okazało się że odkleiło mi się łożysko i zrobił się duży krwiak.Gdy lekarz powiedział że to poronienie zagrożone dosłownie się załamałam.Wczoraj wróciłam do domu,mam leżeć plackiem bardzo ,bardzo długo i brać leki na podtrzymanie ciąży.Najważniejsze,że dzidzia żyje i ma się dobrze.Ma teraz 64 mm.Wczoraj przed wyjściem miałam USG i pocieszyło mnie to że krwiak zmniejszył się z 4.3 cm do 3.7 cm.Za kilka dni mam iść na kolejne badanie i zobaczymy jak będzie.

Pozdrawiam ciepło.

oj natka!kochana lez tym plackiem leż i nie ruszaj nawet palcem u nogi teraz:tak:na szczęscie dzidzia ma sie dobrze - 64 mm to juz kawał człowieka:-)

reklama
netka1 bardzo mi przykro, że ostatnie dni były dla Ciebie pełne strachu. Najważniejsze że zagrożenie już minęło i dzieciątko ma się dobrze. A Ty teraz bardzo uważaj na siebie i zagoń do pomocy wszystkich dookoła, żebyś nie musiała nic dźwigać itp.
I nie martw się krwiakiem, leż plackiem a na pewno sam się wchłonie.

niekat, czasami trzeba podać antybiotyk a lepiej jednak słuchać lekarzy niż leczyć na własną rękę. Podawaj tylko jakiś probiotyk żeby nie wyniszczyć flory bakteryjnej i nie powinny mieć jakichś powaznych skutków ubocznych.Mam nadzieję że choróbska jednak szybko sobie pójdą i dadzą Wam odpocząć od siebie na dłuższy czas.
-j- jakoś wcześnie teraz dziciaczki się rozwijają. Twoja Amelka zuch dziewczynka :-) Jak znajdziesz chwilkę, to poproszę o kilka zdjęć z Twoją gwizdeczką :-)

sewa, niekat, no rzeczywiście Antośkowi włoski się wytarły tak że wygląda teraz jak zakonnik w klasztorze :-) albo jak dziadzio.
A mnie uczulenie na twarzy chwyciło jeszcze bardziej po tej wczorajszej próbce kremu. W końcu tak mnie dzisiaj piekło, że posmarowałam się linomagiem i świeciłam jak by mnie ktoś smalcem wysmarował, ale przynajmniej nie piekło.
sewa ja mam już kilka kremów Ziaji, kilka AA, wypróbowałam też kremy Antka i M i póki co nie będę kupowała nowych,bo szkoda kasy, ale z tego co wiem to chyba u nas gdzieś na Wernera otwarto gabinet kosmetyczny Dr.Irena Eris, więc przejdę się tam i poproszę o próbki i od razu zorientuję w cenach zabiegów.

Do góry