reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Radomia :-)

Witajcie.
Wczoraj byliśmy u pani doktor, żeby gruntownie zbadać Antosia i poradzić coś na to że tak niespokojnie śpi bo boli go brzuszek. Okazało się że w dwa tygodnie przybrał znów pół kilo i teraz waży 6 kilogramów :-) a to oznacza że zbyt dużo je i nie jest w stanie strawić wszystkiego co zje bo ma za mało enzymów, a to powoduje że to co niestrawione zalega mu w jelitach. Dlatego dobrze spał kiedy dałam mu wody do picia przed snem. Mam tak nadal robić , tylko że on mały cwaniaczek już nie chce tak chętnie butelki. Dostał też trilac żeby pomóc w pracy jelit po antybiotykach, i nadal ma brać sab simplex.
A dziś bylismy na szczepieniu. Zdecydowaliśmy się na tę 5w1. Dostał więc dwie szczepionki, ale był całkiem dzielny, bo płakał tylko przy wkłuciu i dał się szybko uspokoić.Teraz śpi-już od czterech godzin, nigdy w dzień tyle nie spał i trochę się obawiam co będzie jak wstanie. Na wszelki wypadek kupiliśmy czopki, gdyby miało go boleć albo miałby gorączkować.
donkat ja też słyszałam o tym że dziewczyny musiały taksówką jechać na Tochtermanna jeśli trafiały na Józefów a akurat nie było dyżuru.

reklama
Dziękuje Wam dziewczyny za pomoc. Zdecydowałam się jednak na lekarza z Kielc - to sprawdzony lekarz. Fajnie, że jest to forum będę sobie mogła pisać z Wami, bo ja tu kompletnie nikogo nie znam.
Donkat mniej więcej kojarzę gdzie jest Nowa Słupia
Ubezpieczenie mam z Urzędu Pracy - narazie nie pracuje wybrałam dziecko Mąż tu pracuje dlatego tu się znaleźliśmy. Mieszkamy na Ustroniu

witam kobeitki!!!

jakos pusto sie zrobilo:-(

kasiulka juz pewnie w szpitalu:tak:

-j-, gdzie sie podziewasz? chyba wszystko w porzadku?

u nas pogoda nie lepsza. w ogole nie chce sie z domu wychodzic:no:

my tez ostatnio ciagle spiacy chodzimy. czyzby juz przesilenie???:szok:kawke wlasnie popijam:tak:

Dziękuje Wam dziewczyny za pomoc. Zdecydowałam się jednak na lekarza z Kielc - to sprawdzony lekarz. Fajnie, że jest to forum będę sobie mogła pisać z Wami, bo ja tu kompletnie nikogo nie znam.
Donkat mniej więcej kojarzę gdzie jest Nowa Słupia
Ubezpieczenie mam z Urzędu Pracy - narazie nie pracuje wybrałam dziecko Mąż tu pracuje dlatego tu się znaleźliśmy. Mieszkamy na Ustroniu

jest tez na tym forum watek dziewczyn z Kielc

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej kobietki!!

zyje, zyje i mam sie nawetm dobrze. troche mnie bolala glowa, ale juz minelo. wzielam sie dzis za sprzatanie, poniewaz jutro jedziemy na weekend do mojej siostry. ciesze sie, bo juz sie stesknilam:tak:. do mamy jechac nie mozemy, poniewqaz dzieci u brata chore i nie chce narazac julitki na zarazenie sie:no: jak na razie nam bardzo malo choruje, wiec niechc tak zostanie:tak:

netka, troszke mi cie szkoda, bo nie mozesz odpodczac przy kubusiu, a wiadomo jak sie czuje kobieta na poczatku ciazy. podziwiam cie tez, ze nie wyladowujesz zlosci na malym, bo ja jak mnie nerwy lapia, to niestety i na Julitke nakrzycze:zawstydzona/y:

musze sie wam pochwalic, ze wczoraj zakupilam w koncu mopa(juz myslalam o nim ze 2lata:-D) i jestem zadowolona! w koncu nie odgniatam kolan przy myciu podlog;-)

Witajcie wieczorkiem.
Nawet nie było tak źle po tym szczepieniu. Tzn Antoś troszkę marudził i był trochę inny , ale dostał czopek i humor mu wrócił. Za to nocka z głowy, wyspał sie smyk w dzień i w nocy buszował, budził się o zupełnie innych porach niż zwykle i nie mógł zasnąć ze dwie godziny. Brzuszek nadal pobolewa, ale wczoraj jeszcze jakoś nie miałam serca poić go wodą zamiast cycusiem. Dziś za to wypił już dwa razy po 100ml wody. Tę pierwszą zmieszałam z mleczkiem żeby go zachęcić, a drugą posłodziłam glukozą i jakoś przeszło, może trochę dlatego że był zaspany jak mu podmieniłam pierś na butlę ;-)
sewa u nas też dziś była wilgotno i tak szaro że nie chciało się wychodzić z domu.
Wymęcz może trochę Jędrka w dzień żeby lepiej w nocy pospał :-) chociaż już teraz wiem że nie ma rady jak dziecko zasypia w dzień, jak się je budzi to jest marudne i nic dobrego z tego nie ma
-j- nie masz się co bać. Ja leżałam z Antosiem po porodzie to widziałam jak wieźli dziewczyny do cesarek a po dwóch godzinach wracały szczęśliwe i zadowolone. Trochę im zazdrościłam, że takie zrelaksowane i tak szybko wracają. Nie zamartwiaj się , bo na pewno będzie dobrze!I tak masz dość innych zmartwień
netka1 na szczęście Antoś urósł nie tylko w szerz :-) bo i na długość mu przybyło 8 centymetrów, więc nie wygląda jak mały pulpecik, ale dwa podbródki ma :-)
A ostatnio w Mamo to ja słyszałam że na mdłości dobre są migdały, i sucharek przed wstaniem z łóżka.
gosiula23rex witaj serdecznie:-)
donkat gratuluję zakupu! O kręgosłup trzeba dbać, zwłaszcza że pewnie jeszcze sporo nosisz Julitkę na rączkach.
Miłego weekendu życzę :-)

Dziewczyny i jeszcze mam pytanie. Jak szybko po porodzie dostałyście @?

reklama
Do góry