reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

olenka123 możliwe ze dziecko jest uczulone na tą mieszankę,same objawy wskazują na nietolerancję pokarmu. Popros lekarza o zmianę mleka bo bobas się niepotrzebnie męczy i Ty razem z nim.

reklama
małalinka1 najpierw synek pił zwykłe mleko początkowe bebilon 1, ale pediatra zmieniła mu na antyalergiczne bebilon pepti na recepte i te problemy nie ustąpiły. Bardzo żałuję , że nie karmie piersią bo przez pierwsze dni , gdy mały nie umiał i nie chciał ssać podawałam mu moje ściągnięte mleko i nie było takich problemów :-(

małalinka1 najpierw synek pił zwykłe mleko początkowe bebilon 1, ale pediatra zmieniła mu na antyalergiczne bebilon pepti na recepte i te problemy nie ustąpiły. Bardzo żałuję , że nie karmie piersią bo przez pierwsze dni , gdy mały nie umiał i nie chciał ssać podawałam mu moje ściągnięte mleko i nie było takich problemów :-(

rachel gratuluję, piękne imię. Mój synek jest o 22 dni starszy od Twojego. życzę dużo sił i zdrówka dla Ciebie i maluszka. :-)

Hej Dziewczyny!
Paulinka leży już w łóżeczku i zasypia więc mam czas żeby pisać...
po pierwsze ogromne gratulacje dla rachel- niech się Jaś zdrowo chowa!!!a dla Ciebie mamusiu dużo cierpliwości i uśmiechu:-)
olenka co do mleka to moja mała jak przestałam karmic tez była na pepti ale nigdy nic jej nie było...a dlaczego pediatra zmieniła z bebilon1? miał alergię?
wiesz jak mojej Pauli zaczeły dokuczac kolki i męczył ją brzusio też podawałam espumisan w kropelkach i pomagał choć tak naprawde długo problemów u nas nie było...
co do tego że miałaś malo pokarmu- dokramiasz maluszka czy juz wogole jest tylko na mleku zastepczym??? może jescze warto powalczyć o pokarm?!naprawdę warto i jest to możliwe- wiem po sobie!

a teraz z innej beczki do mamusiek dzieciaczków starszych;-) czy wasze brzdące też są takie głośne? moja mała ostatnio tak się nauczyła protestować- krzykiem, że czasami wysiadam...zawsze była głośna ( do tej pory mąż się śmieje że na poporodowym czy poźniej na szczepieniach naszą małą gwiazdę było słychać najgłośniej) ale teraz momentami bije rekordy:szok:

edit_p mój syn też zawsze był okropnie głośny. Krzyczał tak, że aż nie mogłam się nadziwić skąd taki wokal ;-) Nawet dziś pomimo tego, że w czerwcu będzie miał 6 lat potrafi donośnie wyrazić swoje niezadowolenie ;-):tak::-D taki typ i już. Trzeba się przyzwyczaić :tak::-D

edit p ciężko u nas było z tym karmieniem, przez pierwsze 2 dni maluszek nic nie jadł, nie chciał ani piersi ani butelki, w dodatku pielęgniarki wkładały mu do buzi palce, żeby sprawdzić odruch ssania i nic...waga spadła powyżej 10%. Miałam karmić strzykawką, w końcu zaczełam ściągać moje mleko i karmić go na siłe butelką, co jak wiadomo jest łatwiejsze dla dzieci niż ssanie piersi. Na początku nie chciał ale wkońcu się przyzwyczaił do butelki, niestety u mnie było coraz mniej pokarmu i nie byłam w stanie go wykarmić. Poczatkowo karmiłam mieszanie ale doprowadziło to u mnie do straty pokarmu i teraz zostało nam tylko mleko modyfikowane. A pediatra zmieniła je synkowi na pepti bo bardzo ulewał. Teraz też ulewa ale troszkę mniej. Martwią mnie te problemy z brzuszkiem, czy to może być kolka czy może coś innego? Synek często puszcza te bączki i wyrażnie się przy tym męczy,bo płacze, napina się i wyrywa go to ze snu :-( i często też ma czkawkę.

reklama
olenka123 przypomniało mi się, że mój syn też miał takie bóle brzuszka, a na pewno to nie była kolka :no: nasza pediatra powiedziała, że to takie atrakcje występujące przy słabo rozwiniętym przewodzie pokarmowym ( to nic strasznego wiele dzieci tak ma, mija z czasem) przepisała nam taki lek w syropku DEBRIDAT. Pomógł bardzo :tak: może i Ty powinnaś przejść się do lekarza i porozmawiać na temat tego leku :tak:

Do góry