reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

HEJ!
Doliczam moją Weroniczkę do dzieciaków okaleczonych- dziśrano tak się rozszalała, żęe przyłożyła swoją szczęką w moją głowę i rozcięła sobie wargę- biedaczysko ile było płaczu i krewki.
Uśpiłam ją dziś na rękach, żeby pospała w wózku bo nadal te ząbki kurcze dokuczają i śpi codziennie po 30 min a potem jest zmęczona więc dziś dlatego lula w wóziu bo lubi i jakoś zawsze dużej pospi jak jej coś dolega.
Zapisałam się właśnie na studia podyplomowe!!!
A to już nieciekawa wiadomość nie byliśmy z mała na USG bioderek bo jak była zapisana to chorowała a teraz nie ma w mediconie juz zapisów czy jak nie zbadam jej bioderek to bęzie bardzo źle?
Edit p ja drugi wózio mam walker baby designe fioletowo różowy i jestem zadowolona z tej firmy.
Miłego dzionka

reklama
dziewczynki pomóżcie :D nie wiem gdzie na tym forum znalesc opcje, w ktorej moge dodac swoj suwaczek ;) szukam szperam i nic ... ;p

Ostatnia edycja:
hej
gosiularex
moj kuba tez dzis wargę rozciął...placz i krewka....i zdarta broda bo sie o łózko obtarł....ehh te dzieciaczki....

a ja poki co sie dobrze czuje, nie mdli nic...tylko nerwy mam takie wielkie ze masakra.....~!!!!!!!!!!!!! ale probuje sie panowac...

Hej:-)ach te nasze dzieciaczki...wszystkie jakieś "okaleczone":-D
gosiula co do bioderek to jak ja bylam z mala to powiedzieli mi że jest za duża na robienie usg bo badanie takie wykonuje się do 1 r.ż :szok: masz skierowanie do poradni ortopedycznej czy preluksacyjnej? miałam skierowanie i byłam na olsztynskiej...
renatkanutka wchodzisz w prawym górnym rogu w twój profil i w panel kontrolny i potem po lewej szukaj edytuj sygnaturę i tam wybierasz suwaczek z komputera lub z adresu URL obrazka z innej strony. Na tym forum kiedyś też o tym rozmawialyśmy- poszukaj może wtedy bedzie ci jeszcze łatwiej.
A teraz nie chwaląc za wczesnie by nie zapeszyć- moja niunia od kilku dni chodzi kupkę robić na wc za każdym razem i czasami siusia do nocnika- sama zdejmuje pampersa siada i robi siusiu. A i zdarzyło się że zawołała kilka razy więc mam nadzieję że jesteśmy na dobrej drodze. Chciabym żeby jak zrobi się cieplej latała bez pampersa!
Trzymajcie kciuki- oby tak dalej :-D
No i Paulinka zaczyna składać całe zdania.Normalnie czasami to się nie mogę nadziwić że z dnia na dzień dzieci robią taaaaakie postępy !

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki! Moja Majeczka już śpi.
gosiula a jaki kierunek studiów podyplomowych wybrałaś?
edit gratulacje dla Paulinki za ten nocniczek! a jeśli chodzi o postępy w rozwoju dzieci, to ja też jestem pod wrażeniem, Maja codziennie coś nowego wymyśla, mówi coraz lepiej!
agacjone fajnie, że dobrze się czujesz, tylko mężowi twojemu współczuję,bo jak taka nerwowa jesteś, to pewnie jemu się obrywa:-D
Dobranoc

Gratuluje Wam sukcesów z Pociechami, miło mi się czyta takie wiadomości :)

mam do Was pytanie - może banalne, ale nie znam na nie odpowiedzi ;) dużo osób mówi mi, zebyśmy podczas kupowania łóżeczka dla Dzieciątka zwrócili uwagę czy ma wyjmowane szczebelki i czy da sie manewrować poziomem spania. Po co są te wyjmowane szczebelki ? Co one dają ? Bd wdzieczna za odp , buziaki

Cześć wszystkim!
Editp nie mam skierowania tylko w Mediconie powiedzieli żeby zgłosić się na USG po 1 r.ż jak dziecko zacznie chodzić, dwa razy miałam wizytę umówioną ale mała akurat chorowała i przepadły. Dwa razy byliśmy na bioderkach wszystko było w porządku także myślę, że nie ma się co martwić, 11 marca idziemy na szczepienie to zapytam pediatry.
goniasobol wybrałam taki kierunek Zintegrowana edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna z terapią pedagogiczną teraz czekam czy mnie przyjmą już jest 22 osoby na 30.
Wenuś śpi oby jeszcze z godzinkę pospała znów w wózku!
Renatkanuta już ci piszę co i jak z tym łóżeczkiem, a więc są 3 pziomy spania- najpierw najwyżej, żeby się nie schylać i nie obciążać kręgosłupa obniżasz je wraz ze wzrostem bobaska, a szczebelki się po to wyjmuje, żeby maluszek mógł sobie w nocy np. wyjść z łóżeczka sam i przejść do rodziców. Mam nadzieję, że pomogłam. A wózeczki oglądałaś już jakieś?

hej witajcie
renatkanuta teraz raczej wszystkie łóżeczka mają wyjmowane szczebelki i regulacje spania,my sie tylko z takimi spotkalismy.
Dziewczyny przed porodem słuchajcie na tochtermana nie ma narazie porodów rodzinnych bo panuje grypa,a kiedy to sie zmieni nie wiadomo:szok:
ja osobiście uważam ze nigdy nie urodze ,bobas nie ma zamiaru wogule wyjść,jak termin minie mamy sie zgłosić na oddział na przebicie pęcherza.
I tak myśle zeby do pracy wrócić bo mi się tęskni...

reklama
hej dziewczyny, potrzebuje porady. Mój synek od jakiegoś czasu ma gazy. Problem w tym ,że wydaje mi się, że jest to dla niego bolesne, gdyż wtedy napina się, macha rączkami i nóżkami i płacze.:-( Czasem przez sen też tak głośno puszcza bączki i budzi się wtedy. Dodam, że niestety karmię go mlekiem bebilon pepti na receptę, gdyż od początku mieliśmy problemy z karmieniem piersią. Najpierw mały nie chciał wogóle jeść a potem okazało się, że mam za mało pokarmu. Kupkę robi średnio 1 na 2 dni. Podaję mu do picia herbatkę koperkową Hipp, ale nie wiem , czy w naszym przypadku jest to uzasadnione. Myślę, że nie jest to kolka bo przecież te bączki mu odchodzą często, ale nie wiem zresztą, nie znam się. :-( jeśli wiecie coś na ten temat jak pomóc Igorkowi to dajcie znać, pozdrowionka dla Was wszystkich.

Do góry