reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Z tego co ja słyszałam to owszem warunki lepsze na Józefowie, ale na Tochtermana lepsza kadra lekarska i położne. Ale pewnie zależy od doświadczenia, każdy może odnieść inne wrażenia... Ja leżałam na Tochtermana parę dni i potwierdzam, że położne były miłe i pomocne, chociaż to nie był poród, ale nie sądzę żeby się przy porodzie nagle wredne robiły. Stamtąd mam lekarza, tam będę rodzić, a już niedługo mam nadzieję zdam relację jak było na prawdę.
Moja kuzynka rodziła na Józefowie, dziecko miało problemy, owinięte pępowiną, nie mogło się ułożyć do wyjścia, męczyła się dziewczyna całą noc, nie chcieli zrobić cesarki, lekarz tylko na zegarek patrzył za ile mu się dyżur skończy... Przyszedł następny i od razu na stół, dziecko zielone itp. Na szczęście się wszystko dobrze skończyło, ale co dziewczyna przeżyła to jej... A pewnie się znajdzie ktoś kto ma z kolei niemiłe wspomnienia z Tochtermana...

reklama
hej dziewczynki! Majeczka zaraz wstanie, więc szybko coś napiszę. Jakieś choróbsko mnie dopada:wściekła/y:! Maja wreszcie przyzwyczaiła się do zasypiania na dniu bez monia,wcześniej ciężko było jej bez smoka usnąć, a dziś zasnęła szybciutko:-)
Ja rodziłam na Józefowie i z opieki medycznej zadowolona nie jestem!, z kolei moja bratowa trzy razy rodziła na Tochtermana i nigdy nie narzekała, wiadomo, że na Józefowie są lepsze warunki, ale ja bym wolała lepszą opiekę,niż te warunki.Gdy kiedyś:-D będe w ciąży, to chciałabym rodzić na Tochtermana.
Aha! witam nowe Forumowiczki.Do szkoły rodzenia nie chodziliśmy, więc nie pomoge

Ostatnia edycja:
hej wszystkim!
ja tez do szkoly rodzenia nie chodzilam, porodówke na tochtermana polecam,ogólne wrażenie wizualne może jest nieciekawe ale współpraca z pacjentką moim zdaniem na medal.Do Józefowa mam wstręt jakoś.

rachel bardzo ładne imię Jaś,u nas jeżeli będzie chłopiec to Karol ,mąż wymyślił, a jak dziewczynka to Kasia albo Agata. Za pare dni decydujące USG:happy: ja niestety nie mam zednego odruchu sprzątaniowego,a tyle się naczytałam o instynkcie gniazdowania przed porodem,myciu podłóg,szykowaniu wyprawki...Jakoś mnie wszystko ominęło,mama mi sprząta i odkurza bo mi wszystko jedno czy brudno czy czysto:-p

Dziewczyny jak chodziłyście do ginekologa to partner mógł być obecny przy was?
chciałam mojego chłopa raz wciągnąć zeby bobasa na Usg zobaczył ale lekarz sie krzywo spojrzał i powiedział że nie.Dziwaczne to moim zdaniem.

małalinka1 do lekarza na wizyty chodzę zawsze sama, ale raz mieliśmy na usg (państwowo) też taką sytuację, że mąż wszedł ze mną a jakiś miły lekarz, nawet nie ginekolog tylko radiolog kazał mu bardzo niemiło wyjść, bo on jest "od diagnozowania a nie od pokazywania" i ogólnie wredny typ potem się nie odzywał tylko coś stękał do tego monitora. Nie dość, że pierwsze usg wtedy miałam i w nerwach to na takiego trafiłam :wściekła/y:

Ja chodzę prywatnie za pierwszym razem jak mąż był miałam usg dopochwowo, zapytałam się czy może wejść mąż - a lekarka zapytała się czy mi nie będzie przeszkadzało jak on będzie, powiedziałam że nie więc go poprosiła. Za drugim razem usg przez powłoki brzuszne też był mąż. Jak się umawiałam na kolejne usg to się lekarka nawet męża zapytała czy będzie na tą godzinę z jego pracą pasowało. Polecam oglądanie maleństwa z mężem.

Witam wszystkie Mamy!
ja również szukam informacji o szkołach rodzenia a także o szpitalu na Tochtermana. Jestem w 25 tygodniu ciąży.
Agacjone23 ja chodzę do dr Nowocień na Żeromskiego ogólnie jestem zadowolona jest bardzo sympatyczna i odpowiada na wszystkie moje pytania. Daje skierowania na wszystkie badanie oprócz krwi i moczu ale o te zawsze proszę i nie ma problemu. Bardzo ją polecam.

Witam wszystkie Mamy!
ja również szukam informacji o szkołach rodzenia a także o szpitalu na Tochtermana. Jestem w 25 tygodniu ciąży.
Agacjone23 ja chodzę do dr Nowocień na Żeromskiego ogólnie jestem zadowolona jest bardzo sympatyczna i odpowiada na wszystkie moje pytania. Daje skierowania na wszystkie badanie oprócz krwi i moczu ale o te zawsze proszę i nie ma problemu. Bardzo ją polecam.

Witaj, ja jestem 20 tygodniu ciąży też szukam szkoły rodzenia. Czekajmy, może ktoś nam coś podpowie :-)

Witam!
Tak ciążowo się tu na naszym forum zrobiło. Jak tak sobie podczytuję Was dziewczynki z brzuszkami to przypomina mi się moja ciąża, to był piękny czas troszku przez was zaczynam tęsnić za tym nie kuście bo nie czas u mnie na drugiego bobaska:-D!
Dzisiaj Wenia spała z nami całyczas te ząbki jej dokuczają biedactwo moje kochane.
editp wózio kupiony?
Pozdrawiam i miłego dzionka

Hej:-) troszkę mnie tu nie było ale dopiero wróciliśmy do radomia.
Rzeczywiście ciążowo się tutaj zrobiło:tak: też mi się przypomina ten czas jak się z brzusiem chodziło..eh.. fajnie :-)
Moja mała kochana córunia przewróciła się dzisiaj i uderzyła prosto w zabawkę (taki garnuszek) i teraz ma prawie pod oczkiem takie limko...bidulka moja kochana! tak mi jej szkoda :-( sekunda to była nawet mąż nie zdołał jej złapać mimo że siedział obok niej:-(
gosiula wózio kupiony. zdecydowałam się na taki WOZEK BABY DESIGN MINI NEW 02 CZERWONO/SZARY - [Baby design] - w kimexie. jest bardzo lekutki. Jak narazie jestem zadowolona hehe ale czas pokaze :-D

reklama
Dobry wieczór!
edit i gosiula dołączam się do waszych wspomnień ciężarówkowych:-D ja też miło wspominam czas, gdy Majunia siedziała w moim brzuszku, a jaka grzeczna wtedy była:-D, bo teraz lata jak szalona i jeśli chodzio limo, to Maja też ma jakieś zaczerwienienie na poliku, chyba w coś uderzyła, no i na czole dwa siniaki! Tak się teraz popisuje, tańczy, biega w kółko i chodzi przez te wygłupy poobijana.
Znowu się przyplątałkatarek do Majuni, ale taki delikatny, mam nadzieję, że nie będzie chora, strasznie się w nocy skopuje i może przez to się przeziębia:confused:
edit wózeczek fajny, my też mamy baby design, ja jestem zadowolona, Majuńka chyba też.

Do góry