reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Witaj renatkanuta! Oczywiście serdecznie zapraszamy cię do nazego grona:-) Jeśli chodzi o gina to ja chodziłam do Dulskiego, przyjmuje w szpitalu na Józefowie, na NFZ. Niby jest dobrym specjalistą, ale za bardzo rozgadany to on nie jest,no i te kolejki, zawsze dużo ludzi, a do tego była różnica w opiece, gdy poszłam do niego prywatnie, przynajmniej ja mam takie odczucia. Przy drugiej ciąży nie zdecydowałabym się na lekarza z NFZ,może źle trafiłam. Więc za bardzonie mogę Ci pomóc, Skałbania przyjmuje w Mediconie? Tak? Byłam u niego, też mam mieszane uczucia co do jego osoby, ale może inne dziewczyny z BB Radom, trafiły lepiej i Ci pomogą. Aha! I ja bym na Twoim miejscu nie czekała tyle, zapisz się gdzie indziej, a najlepiej prywatnie, przez trzy tygodnie ja bym oszalała! Ja gdy miałam podejrzenia, że jestem w ciąży też byłamu gina w Mediconie, to był 5 tc, a ona mi powiedziała, że za wcześnie przyszłam:wściekła/y:, więcej tam nie poszłam!

Ostatnia edycja:
reklama
hej wieczorowa pora
witamy nowa mamusie....tak, tak,....
a wiec ja chodzilam do dr.Woźniaka ale niepolecm bo wszystko trzeba bylo od niego wyciagac...moja bratowa jest teraz w ciązyi chodzi do dr. Jóźwiaka...przyjmuje w Żaku na malczewskiego na nfz a na piłsudzkiego robi jej usg i placi 50zl....podobno smieszny i na wizycie sie czujesz jak bys z kolega gadala..:) moje kolezanki chodza np do Godka, druga do czekanskiego ale to pryatnie...aaa jedna chodzila do Ciszka na 1905r w teej dzej przychodni ale cos mi mowila ze maja od 2011r cos problemy z nfz...musialabyc zadzwonic...byla zadowolona

a u nas po staremu..ja mialam ciche dni M ale powoli wszystko wraca do normy....
pzdr

widze ze sobolowe spac nie moga..hihhi

Dziekuje za odpowiedz :*

z pewnością nie będę czekać 3 tyg, wykonczyłabym się nerwowo ...

w pon chce zadzwonic do dr Grzegorza Stępniewskiego, słyszałam dobre rekomendacje o nim.

u skałbanii bylam w przychodni na Domagalskiego. wyszłam ze łzami w oczach .. nie pojde tam wiecej, słowo daje.

jeżeli ma podejrzenia do ciązy pozamacicznej powinien skierować mnie do szpitala a nie do domu na 3 tygodnie. to nieodpowiedzialne... Boje sie :(

Hej dziewczyny:-)
my dopiero dziś wrócilismy do domku- byliśmy od czwartku u teściów.
Paulinka szalała na saneczkach i bawiąc się z pieskiem :-)
Witam nową koleżankę- cześć renatkanuta! naprawdę okropnie trafiłaś z tym lekarzem ale głowa do góry- idz na wizytę do jakiegoś dobrego gina (niestety nie pomogę w opiniach bo chodziłam w w-wie) i napewno dowiesz się co i jak. Kurcze pracują takie konowały...zdenerwują tylko...zasieją obawy...i każą wracać do domu! straszne to jest!
Pozdrawiam was dziewczyny:-)

witam wszytkich! :)

dzisiaj zapisałam sie do innego gin - na żeromskiego 64 do dr Ewy Nowocień-Chojnackiej :) niestety pierwszy wolny termin był na 10 lutego, no ale wazne ze znlazlam kogos ;)

dzis odebralam już bete hcg - pani w laboratorium powiedziala ze piękna ciąża i ze przy takim wyniku musi byc wszystko ok :D 18849 - wg opisu to 4-5 tydzien lub 5-6 (lekarz potwierdzi wielkosc na badaniu )

czyli poprostu przy ostatnim badaniu mogło byc zawczesnie. Tylko po co ten konował mnie tak niemiłosiernie zdenerwował!! :| ehh no ale pozostawie to jego sumieniu, o ile je ma.

ale się cieszę tym wynikiem ... :)

renatkanuta fajnie, że badania wyszły Ci ok! Mam nadzieję, że teraz trafisz na dobrego gina, który dobrze poprowadzi Twoją ciąże i urodzisz ślicznego, zdrowego dzidziusia:-)
U nas chwilowo panuje słodkie lenistwo, bo Maja śpi,jesteśmy już po obiadku,więc jest cicho i spokojnie, ale to krótkotrwały stan:-D Pozdrawiam.

Cześć wszystkim!
Troszkę mnie tu nie było, ale niesty choróbsko dopadło i Wentusie. Byliśmy u lekarza stwierdziła, że to grypa jelitowa. Teraz już jest ok, ale nie życzę nikomu takich przeżyć- całyczas normalnie kupka (baaaardzo wodnista), przewijanie odpażonej pupci z płaczem i wmuszanie jedzenia, picia. Doceniam teraz, że moje zdrowe dziecko chodzi po domku i non stop woła am- a kiedyś się martwiła, że może za duzo je!
Nie wiem czy to możliwe ale wydaje mi się, że te luźne kupki mogly być od ząbkow bo już prawie jej 3 wyszły na górze i na dole. Dlatego tak sądzę, bo brzuszek jej nie bolał, normalnie się zachowywała( dokazywała jak zwykle), a w nocy strasznie się kręciła i kręci, jęczy przez sen, a jak się przebudzi to dentinoxa albo nurofen chce.
Witam cię renatkanuta- życzę ci spokojnych 9 miesięcy- pisz co i jak u ciebie?!https://www.babyboom.pl/forum/members/renatkanuta-86991.html

Hej dziewczyny:-)
renatka bardzo się cieszę, że wyniki w porządku i oby całą ciążę tak pozostało. Mam nadzieję, że gin do którego się zapisałaś okaże się w porządku.
gosiula duuuuuuuuuzo zdróweczka dla Werci. Pewnie się nieźle namęczyła a i ty także. Zdrówka dla was.
goniasobol- nie ma to jak slodkie lenistwo co?- gdy dzidzia słodko śpi a rodzice mają troszkę "spokoju";-)
Powiedzcie mi dziewczyny nie znacie jakiejś bajki-śpiewanki- tzn takiej na dvd żeby dużo muzyczki w niej było bo moja buziuńka kochaniuńka jak tylko słyszy muzyczkę tańczy i jest zachwycona i chciałabym coś takiego co by możnabyło jej włączyć- czasami żeby mieć "wolne":-D mamy piosenki na cd ale chyba już jej się znudziły i potrzeba czegoś nowego...tym bardziej że ogląda bajkę najchętniej wstęp i końcówkę- wtedy kiedy jest piosenka :-D a wogóle wasze Niuńki oglądają bajki?Jakie najchętniej?
Pozdrówki mamuśki:-)

Dziekuje dziewczynki :* Ciesze sie ze mam z kim popisac, obecnie moje koleżanki mają albo odchowane dzieciaczki, albo dopiero w planach albo nawet w planach ich nie ma :)

moja chrzesnica uwielbiama tanczyc np do - Bebe Lili - wszytsklie posienki, a także do Natalki Kukulskiej - fasolki, małe wuwu i jeszcze jakas hmmmm a najlepiej bujała sie do kolęd ;p ;-))

reklama
Do góry