reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

witajcie,
edit gdzie mogę kupić takie mydełko ,,biały jeleń,, w dozowniku? w aptece? kiedyś widziałam w rossmanie coś podobnego, ale to był chyba bardziej płyn do kąpieli...
dziewczyny a czy jest na naszym forum jakaś mamusia, która rodziła siłami natury , bo z tego co widzę to chyba wiekszosc miala cc? u mnie jak narazie nic nie wskazuje , zebym miala cc a nie za bardzo wiem jak mam sie przygotowac do naturalnego porodu...
moje nogi, dlonie znów bardziej napuchły, nie wiem juz sama, badania w kierunku zatrucia ciazowego wyszły mi w normie wiec chyba juz tak musi u mnie byc... pozdrowionka :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!
Olenka123 ja rodziłam siłami natury używałam tego mydełka co editp ci pisała jest dostępne w każdym supermarkecie nawet rossmanie. Przydadzą ci się podkłady poporodowe, ja miałam Bella i takie siateczkowe majtaski, są lepsze niż te ceratkowe, bo przepuszczają powietrze.Gdybys miała jeszcze pytania to śmialo, postaram się pomóc!
A u mnie chorobowo w nocy zlapała nas z mężem grypa żołądkowa Wencia narazie zdrowa ale boję się, żeby od nas nie podłapała dlatego jutro jak damy radę to do domku pojedziemy.

Dzień doberek :-)
olenka ja kupiłam je a aptece ale jak tu gosiula napisała jest nawet i w rossmanie więc nie powinno być problemu.Takie mydełko kosztuje w zasadzie grosze w porównaniu z tymi płynami typu tantum rosa a jest naprawde ok.
Gosiula mojej Pauli tez się kiedyś przy ząbkach zdarzyły luźniejsze kupki więc może rzeczywiście od tego...a może skoro was dopadła grypa żołądkowa to i wokół Wenci coś się kręci- choć mam nadzieję że nie! Z dwojga złego już to że od ząbkowania byłoby lepsze.
Muszę dziś tez pochwalić mojego Skarbika bo rano usiadła na podkładce na wc i zrobiła siku:-) ale znowu za kazdym razem jak pytam chcesz siusiu- słyszę NIE!:-D no ale może niedługo nadejdzie dzień że powie sama mama siusiu.
Co do gadania to moje małe cudo prawie wszystko już powtarza- taka gaduła się zrobiła że czasami uszy mnie bolą :-D teraz jest na etapie wołania kitty- tej kotki- ma ją na piżamie i w bajce. Z nowych słow mówi tobek=tomek;-) inka=paulinka jak sama się przedstawia;-) A najśmieszniej potrafi- bo w całości poprawnie -powiedzieć SIEMA! ostatnio jak mąż wrócił z pracy wchodzi i mówi siema Paulinka- a mała siema tati:-D śmiałam się w głos:-D
Fajnie że możemy się już dogadać z naszymi brzdącami bo jak mówią to jednak dużo łatwiej niż wcześniej- odgadując o co chodzi;-)
Życzę miłego dzionka !

Cześć wszystkim!
gosiula23rex zdrówka dla Ciebie i męża!
U mnie do ostatniej chwili miał być naturalny poród, nawet przez moment nie pomyślałam o cc. Nagle na ktg wyszłedł spadek tętna maleństwa i za niecałe pół godziny Patryczek ssał już cycuszka :-)
edit_p brawa dla pociechy :-D to naprawdę musiało być śmieszna i rozczulające aż się nie mogę doczekać kiedy Patryk tak przywita tatusia. Na razie to tylko płacze jak mąż wychodzi do pracy. Są strasznie zżyci i bardzo mi wtedy szkoda synka...:-(
Pozdrawiam dziewczynki i idę podczytać sobie cosik na weekendowe egzaminy - bleee

Dobry wieczór! Wreszcie mam chwilkę,żeby coś napisać.Byliśmy dziś z Mają u dr Stankiewicz, bo chciałam z nią skonsultować to jej uczulenie, no i stwierdziła, że poprostu coś ją uczula i stąd te zmiany skórne, nie wiem czemu, ale mam jakieś zaufanie do Stankiewicz,jest miła, o wszystko można ją wypytać, i teraz przyjmuje na zapisy więc nie czeka się w kolejce.
Majunia już śpi.
edit_p gratulacje dla Paulinki:-)
SeKa miłej nauki;-)
Pozdrawiam

kasienka77 ile płacisz za wizytę u Kotasa, gdzie on przyjmuje i czy ma praktykę w którymś z naszych szpitali? USG masz co wizytę a masz też zdjęcia z usg i czy robił Ci usg 3d? I jeszcze taka kwestia dotycząca L4 - robi jakieś problemy?
więc po kolei -za wizyte płacę 60zł (w tym USG), ma dyżury na Tochtermana ( ale ja bym nie liczyła na niego przy porodzie), Mam zdjęcia z USG, ale trzeba poprosic (sam sie nie rwie), nie robił mi 3D( ogolnie twierdził ,że jak jest wszystko Ok i nie ma nic niepokojacego to zbedby wydatek, ale wedle uznania;) ). NIe było problemow z L4 , ale ja miałam problemy na poczatku (plamienia i bóle).

Dziewczyny wiecie co z martuś88?? bo i ile dobrze widzę w avatarze pojawiło się zdjęcie Antosia!
Martuś odezwij się w wolnej chwili i napisz jak u was.
No i GRATULACJE!!!!:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Dzień dobry, a co tu tak pusto?
Do nas trochę wkradło się przeziębienie - Majunia ma brzydki kaszel, a mnie zaczyna boleć gardło, na szczęście K.jest zdrowy, więc będzie o nas dbał.Maja właśnie śpi, taka była grzeczna u doktora, aż jestem z niej dumna:happy:, i wcale nie widać po niej choroby, biega jak szalona i rozrabia na całego to nasze Słoneczko!
Mam nadzieję, że dacie znać co u was.

reklama
witam serdecznie! :) jestem tu nowa, pozwolicie, że się dołączę ? :)

pierwsze moje pytanie jakie chciałabym Wam zadać dotyczy ginekologa. Czy możecie mi jakiegoś polecić najlepiej z wizytami na NFZ ?
jestem we wczesnej ciązy, do tej pory byłam u dr Skałbani ale wiecej do niego nie pojdę.
Bardzo pobierznie mnie zbadał po czym powiedzial ze albo za wczesnie albo ciąża pozamaciczna, po czym odesłał mnie do domu i kazał za 3 tyg przyjsc ........... w stresie jestem od czwartku. pomóżcie prosze

Do góry