reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Editp jestem przeciwniczką dawania dziecku antybiotyku, lekarka do której chodzimy mówi, że podaje się go w ostateczności tzn. jeżeli dziecko ma zapalenie ucha, utrzymującą się gorączkę i anginę. Jak Wencia niedawno miała zapalenie krtani czyli kaszel i katar to dostała flavamed (syrop godny polecenia), elofen i fixtotide (aerozol wziewny- też polecam)- te dwa ostatnie na receptę, natomiast antybiotyk kazała podać tylko w tych przypadkach, które wyżej opisałam, żeby pozwolić bronić się organizmowi, bo antybiotyk strasznie osłabia.
Mam nadzieję, że zrozumiałaś coś z tego! Zdrówka życzę Tobi i Paulince!
Goniasobol dzięki!
Moje dziecko ciężko pracuje roznosi prasowanie po mieszkaniu( przynajmniej czymś się zajęła)

reklama
Witam niedzielnie.
Widzę, że nie tylko ja tu nie zaglądałam:-)? Co słychać? U nas słodkie, popołudniowe lenistwo,Maja śpi, mój K przed tv, a ja się relaksuję przed kompem:-D.
Pozdrawiam.
P.S. Mam nadzieję, że wszystkie chorowitki już zdrowe!

witam
kiedyś tu zagladałam ale daaaaawno temu temu, i teraz chcialam sie przyłączyc do pogawędki....mam na imie agata , z mężem mamy prawie 2 letniego rozrabiaka Kubę ( w styczniu kończy 2 lata) mieszkam poza radomiem ok 13 km...ale pochodze z radomia....i mam na nazwisko chyba jak jedna koleżanka...gonia:):)

Witaj agacjone, może jesteś krewną mojego męża?:-) Żartuję, to dość popularne nazwisko. Udzielaj się, u nas, bo jakoś tu pusto ostatnio.

Cześć dziewczyny:-)
rzeczywiście ostatnio tu jakoś pusto...
Ale mnie ta pogoda przygnębia...szaro i brzydko...i pada :-( nawet jak na spacer nie ma pójść za bardzo:baffled: moja Paulka już prawie całkowicie zdrowa a i mnie prawie przeszło..czeka nas jeszcze wizyta kontrolna u pediatry- aż się boję- bo moja mała dostaje histerii jak tylko wchodzimy do gabinetu ! może nie lubi tej lekarki...a może po prostu się boi...nie wiem...w warszawie nigdy nie płakała jak szłyśmy na wizytę a tutaj...normalnie histeria bo płacz to mało powiedziane:-(
agacjone23 witam również:-) fajnie że jest nas coraz więcej - może forum nie ucichnie;-) a swoją drogą ciekawe co z olenka123- przestała się odzywać..mam nadzieję że wszystko ok u niej.
Dobra zmykam póki Paulinka jest w miarę grzeczna- muszę wsadzić kwiatuszka do ziemi, którego ukorzeniłam w wodzie...ta pora roku chyba nie sprzyja przesadzaniom, ale siostra i mamusia dały mi kilka szczepek...no i mają już korzonki więc- pora do ziemi :-):-):-)
Miłego dnia życzę wszystkim:-)

witam nową forumowiczke:)
oj pogoda taka smutna, że by sie tylko spało (przynajmniej ja tak mam:) byłam dziś na badaniach, na szczęście nie było kolejki ani do okienka ani do badania:) i wreszcie mogę zjeść sobie bo jak nigdy dzis sie obudziłam o 7 głodna jak wilk a nic nie mogłam zjeść przez te badania i chyba sobie poleniuszkuje troche dzis bo bede miec ciezki ten tydzien

Witam!
Mała nareszcie śpi przez te ząbki coś jej się z dziennym zasypianiem pokręciło. A u mnie przeziębienie przeszło a dziś rano całe oko mi zapuchło!
Pogoda rzeczywiście nieciekawa.
Agacjine23 witamy i cieszę się, że mamy wreszcie jakoegoś małego rodzynka wśród naszych małych ksziężniczek!

hej
dzieki za miłe przyjecie:-)
a ja niedawno wrocilam z UM , te stare napuszone baby siedza i łake robia ze wogole p[racuja...wrrrrrrrrrrrrrr....ale to co chcialam zalatwilam
siedze dzis u rodzicow w r-miu bo ja teraz mieszkam u meza..a nasz domek juz sie wykancza powoli hehe i nas przy okazji:-D:-D ale wieczorkiem jedziemy....
gosia..nie przypuszczam ze jestem kuzynka Twojego meza..chyba ze mój mąż:-D:-Dale wiadomo moze płynie miedzy nimi choc troche wsolnej krwi:-D:-D

reklama
Dzieńdobry!
Noc była fatalna małej znów ząbek wychodził, płakała wierciła się!
Oj! dziewczyny u mnie nadal chorobowo niestety moje oko coraz bardziej boli, chyba mam zapalenie spojówek, dziś wybieram się do okulisty ( tylko sama nie wiem gdzie, bo tu nikogo nie znam), mąż chory zaraziłam go ja osobiście! A tak oprócz tego jest bardzo dobrze wreszcie moje życie towarzyskie tu ruszylo i oby tak dalej!
Pozdrawiam i miłego dnia!

Do góry