reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

witam:)
oj zazdroszcze WAm tego domku, też bym tak chciała:/ w prawdzie znow sie znalazlo dla nas mieszkanie 3 pokojowe na zamiane na Olsztyńskiej w zamian za spłatę zadłużenia ale sie okaże czy sie zgodzi:/ ja to nie wiem ludzie sobie narobia długu na 10 tyś. komornik ich ściga wchodzi na pensje, rente itp a jak sie znajduje chętny bym im spłacic w zamian za zamiane (tzn. my) to tak wybrzudzaja że nie wiem, a bo balkonu nie ma, a bo dzielnica nie ta, a bo cos tam, naprawde nie rozumiem takich ludzi, ja na ich miejscu z pocałowaniem ręki bym wzieła bo 10 tys to jest sporo

reklama
Cześć dziewczyny!!!
Witam po dłuższej nieobecności...dopiero wczoraj wróciliśmy do radomia no i znowu mogę pisać - bo w domciu rodzinnym to wiecie...zawsze są sprawy ważniejsze:):):)
Mam dziś nieco kiepski dzień bo źle się czuję- gardło boli jak nie wiem co...i to od kilku dni...byłam nawet u lekarza ale stwierdziła że to tylko zapalenie- a trzy dni temu słowa z siebie wydobyć nie mogłam...:-(
Moja Paula niestety też nie całkiem zdrowa bo ma katarek:-(i z tego powodu budzi się nieco w nocy...Akcja obcięty smoczek- zakończyła się u dziadków niestety niepowodzeniem- za dużo zmian...i nie chciała zasnąć bez...:-( ale po powrocie do domu znowu pojawiła się dziurka w moniu i próbujemy dalej...
gosiula23rex jak tam Wercia i jej buziunia?- bo doczytałam coś o małym wypadku...lepiej już mam nadzieję?
goniasobol pozazdrościć że już domek stoi ;-)mieszkanie w bloku to nie to samo...ale nie ma co narzekać ważne, że też swoje:-)
martus88- no to trzymam kciuki za to żeby wam się udało z tą zamianą!

Wiecie...byliśmy dziś w przychodni na olsztynskiej z małą u ortopedy...rejestrujemy się a tu pani mi mówi, że niestety ale nie przyjmie nas bo na skierowaniu lekarz nie zaznaczyła do jakiej poradni!!! no myślałam że zjadę....tyle czekania w kolejce na nfz...a ta mi daje skierowanie z napisem kontrola st.biodrowych i nie napisała do poradni ortopedycznej...i nie przyjęli!!!:angry:
Na koniec jeszcze witam nowe osoby na forum - MalinowaPomarańcza i Jola80- czeeeeść.:-) Niestety nie pomogę w kwesti porodu w radomiu bo rodziłam w warszawie na karowej, ale racją jest że zależy od tego na jaką zmianę personelu się trafi.
No to pozdrawiam wszystkie mamusie i miłego wieczoru życzę!:-)

Ostatnia edycja:
Witam!
Właśnie uśpiłam Weronikę jest niemożliwa ale to dlatego, że wychodzą jej wszystkie pozostałe zęby i to górne i dolne 4 i 5.
editp buzia małej już prawie wygojona. Dziś z moim gardłem gorzej, doszedł do tego katar i ból głowy. Ta pogoda taka jesienna chyba mojego mężulka wprowadziła w romantyczny nastrój bo dostałam od niego smska cytuję:" Kocham cię". My też musimy iść na USG stawów biodrowych, aż się boję jak moje ruchliwe dziecko to zniesie!

Witam dziewczynki! Współczuję przeziębienia - wszystko przez tą paskudną pogodę! my narazie się bronimy i jesteśmy zdrowi, oby tak dalej.
Moja Majunia dziś też trochę mi dokuczała, a to wszystko przez dziadków, bo pozwalają jej na wszystko, a ja nie i za to marudzi i płacze jak nie chce jej czegoś dać. Pozdrawiam
zdrówka życzymy:-)

Cześć wszystkim!
Mała dziś zasnęła tak jak zawsze zaraz pewnie się obudzi. Noc była straszna musiałam nosić Wencie na rękach, dopiero jak jej nurofen podałam, przytuliła się do mnie i zasnęła. A mnie coraz bardziej bierze choróbsko wredne, czuję się okropnie , żeby tylko Weronika nie zaraziła się odemnie! Miłego dzionka dziewczyny!

witam:)
jedziemy niedługo zobaczyc i sie dogadac w sprawie zamiany mieszkania. mam nadzieje ze tym razem pani nie bedzie taka wybredna. oby sie wreszcie udalo:)

Dzień dobry! U nas już po obiadku, Majunia śpi, więc mam chwilkę dla siebie, najchętniej poszłabym spać i chyba tak zrobię - trochę się polenię - też mi się coś od życia należy!:-) Tym bardziej, że pogoda też sprzyja spaniu.
Dobrze że chociaż nie pada(przynajmniej u mnie), to nasz domek ma coraz więcej dachu.
martuś mam nadzieje, że się dogadacie w sprawie mieszkania, a ty gosiula kuruj się i nie daj się grypie - przegoń ją! :-)
pozdrawiamy

Dzień dobry!
u nas dziś też ciężka noc...Paulinka budziła się co chwilę przez kaszel...byłyśmy rano u lekarza i niestety znów antybiotyk :-( tzn to dopiero 2 w jej życiu ale jakoś mam wrażenie, że lekarka ta od razu antybiotyki przepisuje jak tylko coś się dzieje...no nie wiem... Powiedzcie dziewczyny często lekarze przepisują waszym pociechom antybiotyki?
Paula ma okropny katarek i kaszle..gardło trochę czerwone...bez temperaturki...i osłuchowo też czysta...a mimo to antybiotyk:eek: może powinnam ufać lekarzowi ale jakoś nie jestem zwolenniczką antybiotykoterapii...a tu 2 wizyta w tej przychodni i 2 antybiotyk...
Mnie też już rozkłada coraz bardziej:-( wogóle ciężki dzień dzisiaj:-(

witaj edit ja też nie jestem zwolenniczką antybiotyków, na szczęście
Maja wogóle mi nie choruje (odpukać), brała raz antybiotyk, przy biegunce spowodowanej ząbkowaniem, przepisał go lekarz pierwszego kontaktu, czasem jeździmy z Mają do pediatry - dr Stankiewicz i ona leczenie zaczyna od czegoś słabszego, nie od antybiotyku (przynajmniej w naszym przypadku). Ja jakoś nie mam zaufania do naszego lekarza z przychodni, uważam,że pediatra ma większą wiedzę o chorobach dziecka, niż taki lekarz "ogólny".
Wracajcie szybko do zdrowia (wszystkie chorowitki):-)

reklama
Witam :)

Jeżeli któraś z przyszłych radomskich mam szuka lekarza do poprowadzenia ciąży, z całego serca polecam dr. Izabelę Lewandowską-Andruszuk. Jest to miła, ciepła i przesympatyczna osoba. Profesjonalnie podchodzi do kazdego pacjenta i jest bardzo dokładnym lekarzem. Chciałam napisać opinię o niej na 'złotej liście', niestety tam niewiele osób się udziela i pomyślałam, ze tu będzie lepiej. Pracuje na Józefowie, tam można uzyskać na nią jakieś namiary. Ja chodzę do niej od kilku miesięcy i uważam, że na lepszego lekarza nie mogłam trafić. O wszystko można spytać bez skrępowania, zawsze dokładnie tłumaczy i odpowiada wyczerpująco na pytania. No dobrze, dość juz tych szczegółów, jeśli ktoś jest zainteresowany uzyskaniem większej ilości informacji na temat współpracy z tą Panią dr. wystarczy napisać do mnie na priv. Chętnie podzielę się doświadczeniami.

Absolutnie nie jest to jakaś reklama, sama trafiłam na początku ciąży na Panią doktor, która w zadnym wypadku nie spelniala moich oczekiwan, wrecz przeciwnie brala tylko pieniadze i najchetniej by sie całą wizyte nie odzywala. Stad wiem, ze wybor lekarza jest trudny, bo nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Pozdrawiam :)
Jestem tu nowa, więc nie bardzo wiem jak napisać na priva ;) Mój email to katee82@onet.eu. Proszę Cię o namiary na panią doktor. Słyszałam, że jest dobra i chciałabym sie wybrac.
Dzięki

Do góry