reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Witam wszystkie "stare":-) mamuśki oraz nową - Jolę 80, ja też się cieszę, że mamy to forum, fajnie tak się oderwać od codziennych spraw i powymieniać się doświadczeniami.
Jola 80 ja rodziłam na Józefowie, i niestety nie miałam opłaconej położnej, a na te obecne na oddziale nie mogłam liczyć:wściekła/y:, moja koleżanka w tamtym roku płaciła chyba stówkę, jesli dobrze pamiętam.
martuś 88 ja też mam dziś jakiś kiepski dzień, nic mi się nie chce,głowa mnie boli i jakoś tak się snuję po domu, może to przez taką pogodę? Ratuje się kawą.
A jeśli chodzi o spanie naszych pociech, to pewnie macie rację, że ma to związek z ząbkami,a do tego moja Majeczka ma teraz taki okres, że cały czas musi być mama, przytula się do mnie, ciągle mnie woła itd. i w nocy pewnie też chciałaby być przy mamie, ale nie wyobrażam sobie spania z moim Szkrabem, wiecie, że ona jak usypia to bierze moją dłoń i przytula sobie do buźki, często na dniu też tak ma, że tuli się do mnie i ciągnie moją rękę do swojego policzka- mój Kurczaczek:-)

reklama
dzięki za miłe powitanie!

też pierwszy poród miałam w kielcach na prostej, Kamilek ma 4 latka

tak, będę się starała regularnie odwiedzać forum, teraz trzymajcie kciuki na jutro mam termin, a naczytałam się wielu mało ciekawych opinii na temat radomskich szpitali, choć pocieszam się, ze ile rodzących dziewczyn tyle będzie zdań na ten temat

Jola80 kciukasy zaciśnięte! Ja rodziłam na czarnowie, nie polecam choć wiadomo tak jak napisałaś ile rodzących tyle opinii.
Weronice wychodzą ząbki jeden po drugim praktycznie codziennie pojwia się nowy! Dziś chyba dla każdego ten dzień był jakiś dołujący taki jesienny- dobrze, że już się prawie kończy

hej:)
a nic ciekawego nie słychac hehe, wczoraj było tak fajnie na dworku a dzis znow ciemno i ponuro:/ co by mi sie dzis taka pogoda przydała bo uprałam kolejna cześć ciuszków i by ładnie na dworku przeschło to musi wisieć w łazience. Dobrze że mam jeszcze kaloryfery to co szybko wyschnie bede przeminiac;p
miałam dzis w planach ruszyc na miasto i sobie cos kupic bo nie mam w czym chodzic ale musialam zostac w domu czekac na paczke od listonosza ze spodniami dla mojego męża bo juz sie nie może biedny ich doczekac hehe ale popołudmiu pojdziemy na troche poza Radom do teścia
popisałam troche na moja prace a zaraz mam zamiar sie wziasc za czytanie mojej gazetki czyli M jak Mama bo dzis kupiłam nowa i jest dużo interesujacych temtów:p

A jednak coś słychać:-) Mam chwilkę dla siebie, bo Majunia śpi.
martuś 88 ja też czytałam m jak mama, gdy byłam w ciąży - fajna gazetka!
Wczoraj byłam u dentysty, bo potwornie bolał mnie ząb, a przez to także głowa - koszmar! ale wizyta u dentysty przyniosła mi ulgę, a tak bardzo się bałam!
A mam jeszcze pytanie do mam, dzieciaczków w wieku mojej córy (rok i 5 miesięcy), podajecie jeszcze swoim pociechom witaminę D3?

Drogie Mamy!
Ponownie zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą, zarówno te Mamy, które chcą zrobić coś dla siebie, jak i te, które szukają miejsca, gdzie można pójść z Maluszkiem, kiedy jest już za zimno na plac zabaw.

Dodam, że jesteśmy najprawdopodobniej pierwszym miejscem w Radomiu tak przyjaznym Mamie i Dziecku - mamy przewijak i łóżeczko (dla tych, którym chce się spać) oraz leżaczki i maty edukacyjne (dla tych, które spać nie chcą ;) ).
Na nasze zajęcia zawsze można przyjść z dzieckiem, bez obaw, że nie będzie dla Niego miejsca.

Zachęcam również do kontaktowania się z nami i zgłaszania swoich pomysłów na zajęcia, których nie ma jeszcze w naszej ofercie. Postaramy się coś z tym zrobić :)

Pozdrawiam serdecznie
i raz jeszcze zapraszam do nas :)
Gosia Ochacka-Korba
Studio Baobab

PS. Zachęcam również do dołączania do nas na fb
http://www.facebook.com/StudioBaobab/ :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! Wszystkie mamy chyba takie zajęte świętowaniem Dnia Niepodległości, i dlatego tu taka cisza?:-) A my dodatkowo dziś świętujem czwartą rocznicę ślubu! o rety jak to zleciało, swoją drogą pamiętna data, nie da się zapomnieć:-)
Pozdrawiam!

Witam! Znowu cisza zapanowała, szkoda, bo strasznie tu smutno i pusto:-(, a do tego jeszcze ta OKROPNA pogoda... szkoda gadać
P.S. Zauważyłam, że tylko ja się tu ostatnio udzielam

reklama
Witam!
Goniasobol nie bój się nie jesteś sama. My jesteśmy w domku tu nie ma czasu na nic zawsze coś jest do zrobienia. Wencia szaleje z babcią czuje się tu jak to mój mąż mówi "jak pączek w maśle" tzn tak dobrze. Jutruo powrót do Radomia także będę się częściej udzielać!

Do góry