reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Cześć dziewczyny!
gosiula23rex tylko Ci pozazdrościć- wszystko zrobione,obiadek gotowy, niunia sama zasypia no "żyć nie umierać" ;-) zazdroszczę bo moje maleństwo daje mi popalić odkad nie ma monia...przy dzisiejszym zasypianiu już po poprostu miałam ochotę się poddać :-( smutno mi bo ona płacze a tym samym ja płaczę...nie wiem skad dalej wziąć jeszcze siły, żeby się nie poddać i nie dać jej tego monia, żeby mogła spokojnie spać...A co to za program Twoja mała ogląda, który ją tak dziś uśpił??;-) goniasobol i co udało się zrealizować wczorajszy plan?:-)
mimo nie bardzo słonecznej i wesołej dziś pogody- miłego dnia również życzę!

Ostatnia edycja:
reklama
witam:)
widzę, że macie niezła przeprawe z tymi smoczkami:) ale im wczesniej sie odzwyczai od smoka tym lepiej, bo wyobraźcie sobie, że chrzesnica mojego meza ma juz 3 lata i ciagle doi smoczka bo rodzice sie poddawali ciagle a teraz maja jeszcze gorzej.
ja tez kupilam mojemu dzidziusiowi ale mam nadzieje ze nie bedzie potrzebny:p

editp na programie muzycznym VH1 o 8h puszczają przez godzinkę piosenki dla dzieci moja Weronika uwielbia sluchać muzyki.
My po spacerku mała spi bo rano sąsiedzi na górze umyśleli sobie wiercenie i niedospała. A ja jem obiad i odpoczywam po płaczącym spacerze.
Edytka nie poddawaj się trzymaj siły, aż ja będę moją oduczać od smonia!

Witam! Edit wczorajszy plan udało sie zrealizować:-) niestety muszę już uciekać, bo Maja strasznie mi rozrabia!!! Lecę, bo może się to źle skończyć:-D

Witam:-) udało się bez płaczu...Paulinia śpi jak susełek bez smoka ale za to z 10 misiami- tzn ok może przesadziłam z 8 ;-) zabrała je wszystkie do spania...i zasneła- sama z nimi- i co najważniejsze bez krzyku:-):-):-) Martuś jeśli tylko nie będzie potrzeby nie ucz ssać maleństwa smoka bo potem może być naprawdę ciężko z oduczeniem- oczywiście może też być zupełnie bezproblemowo- zależy od dzidzi...ale jeśli uda się, że maleństwo będzie bezsmokowcem to lepiej tego nie zmieniać.
Pozdrawiam was wszystkie :-)

Witam z rana! Nocka za nami nie było źle, ale te zębole mogły by już wyjść. Dzisiaj zapowiada się deszczowy dzień ze spaceru nici. Wiem, że jeszcze jest troszkę czasu, ale co kupujecie waszym dzieciaczkom na Mikołaja?

witam
ja już na nogach od 7 bo mnie obudził ból żołądka:/ wczoraj zjadłam od męża pod wieczór trochę chipsów i chyba od tego bo nie jadam takich rzeczy:/
dziś zaczynam pisać dalej prace bo coś mam obawy, że się nie wyrobie do końca roku, a wczesniej cos upiorę może bo mi zostało tego jeszcze trochę a sie też boje czy sie wyrobie bo niedlugo na zaliczenia bede sie musiala zaczac uczyc ehhh
a ja na mikołaja mojemu synkowi nienarodzonemu zamówiłam karuzele z pozytywka na allegro:)))

Witam serdecznie :)
chciałabym zaprosić wszystkie radomskie Mamy maluszków między 4 a 6 rokiem życia na pierwsze baobabowe warsztaty rodzinne.

Warsztaty pod tytułem:

„Jak się nie bać”

odbędą się w najbliższą sobotę, tj 6.XI.
Pomyślane są z myślą o dzieciach w wieku 4-6 lat, które boją się:
- ciemności
- Baby Jagi
- Buki
- potworów spod łóżka
- strachów za oknem
i wszelkich innych straszydeł, które czają się w różnych miejscach i nie pozwalają spokojnie spać.

Podczas zajęć dzieci namalują swoje strachy, a następnie zniszczą je w specjalnym Niszczycielu Potworów, aby już nigdy nie wróciły.
Później, z pomocą rodziców uszyją własnego Superbohatera, który będzie je ochraniał i odganiał wszystkie strachy.

Zajęcia mają na celu:
- kształtowanie wyobraźni twórczej dziecka,
- budowanie poczucia bezpieczeństwa
- rozwijanie umiejętności przekazywania prostych komunikatów za pomocą rysunku,
- rozwijania umiejętności manualnych.

Warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku 4-6 lat wraz z rodzicem lub opiekunem.

Odbędą się w godzinach 15.00 – 16.30.

Ponieważ są to pierwsze nasze warsztaty rodzinne proponujemy również promocyjną cenę – 30 zł (dziecko + rodzic/opiekun). W cenę wliczone są wszystkie materiały. Jedyne co należy ze sobą zabrać to dobre humory :)

Ilość miejsc jest ograniczona, o zapisy prosimy drogą mailową (kontakt@studiobaobab.pl) bądź telefonicznie (603 533 194).

UWAGA:
Ponieważ Mali Artyści potrafią być bardzo ekspresyjni w swoich działaniach twórczych, prosimy o założenie takich strojów, których nie będzie strasznie szkoda, gdyby ucierpiały w czasie pasji tworzenia :)

Zapraszamy serdecznie :)

proste.jpg

Zachęcamy również do zapoznania się z harmonogramem listopadowym, który umieszczony jest na naszej stronie:
www.studiobaobab.pl
być może znajdziecie Panie interesującą dla siebie propozycję.
Przygotowaliśmy zajęcia dla najmłodszych dzieci (0-6 mcy oraz 6-18 mcy) oraz tych starszych, jak również zajęcia dla kobiet w ciąży, rodziców i pań, które wyrosły już z macierzyństwa, bądź z różnych względów zupełnie z niego zrezygnowały.

Pozdrawiam serdecznie
i, mam nadzieję, do zobaczenia :)

Gosia Ochacka-Korba
Studio Baobab
ul. Rwańska 7 lok. U5 (I piętro)
26-600 Radom
www.studiobaobab.pl
logo_small.png

Załączniki

• Baobab.jpg
    Baobab.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 20
Witam! Ale długie teraz te wieczory, ale ja je lubię, miło jest posiedzieć w ciepłym domku, z rodzinką, szczególnie gdy na dworze taka pogoda:szok:
Martuś na pewno zdążysz z tą pracą, niedawno ja się uganiałam ze swoją pracą licencjacką (a sporo miałam z nią problemów:-(), a teraz mam już w kieszeni magistra!:-) Jestem z siebie dumna, bo z tym też miałam pod górkę - miałam zaległy egzamin, bo w czerwcu urodziłam Majeczkę, a trafiłam na tak strasznie wredną babę, że szok!!!!!! Jeszcze teraz przechodzą mnie ciarki, jak o niej pomyślę:wściekła/y:, ale w nagrodę trafiłam na super promotora i tym sposobem wszystko ułożyło się dobrze:-), tak mi się zebrało na wyznania:-D Pozdrawiam wszystkie mamy;-)

reklama
Sloneczko moje kochane już śpi słodko, a mnie głowa strasznie boli oby to nie migrena. Jutro znów piątek i wyjazd do domciu. Dziś tu straszne pustki myślałam, że ta pogoda przyciągnie Was dziewczynki na forum! Dobranoc trzeba się myć i spać.

Do góry