reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Radomia :-)

reklama
hej dziewczyny. mam takie pytanie. chodzę do ginekologa na Józefowie, dr.szczepanowski. Niestety u niego wizyty to wygladają jak... niewiem jak to wyrazic. wczesniej chodzilam prywatnie, ale tutaj warunki chyba juz są przesadą, musze prosic sie o wszystko, o usg itd. oczywiscie jestem w ciąży. wszystko mam robione na ostatnią chwile. a jak mialam robione usg to oczywiscie dziecka nie widzialam i nie slyszlam nawet serduszka bo nie sprawdzil...
Znacie moze jakiegos dobrego ginekologa państwowo z radomia który bedąc u niego na wizycie wie co ma robic i pytac sie. a jak robi usg to i ja widze dziecko?
ja chodziłam "państwowo" do Dulskiego na Józefów nie było źle, tylko zawsze sporo ludzi i nie chciał mi powiedzieć płci dziecka:wściekła/y: a Szczepanowski to porażka!:shocked2::no:

Mam pytanko dziewczyny do mamusiek które rodziły na Józefowie.
Czy w szpitalu po urodzeniu ubierają dzidziusia w szpitalne ubranka a swoje będą potrzebne na wyjście czy od razu w swoje?? Bo różnie jest w szpitalach. I czy mam mieć ze sobą swoje kosmetyki (pampersiochy pewnie tak:)) a co z resztą typu oliwka puder czy kremiki??
Pakuję już torbę do szpitala :-)
Z góry dziękuje za info

magdusia ubranko musisz miec swoje , pampersy tez.oliwki nei trzeba bo oni smaruja parafiną po kapieli (mniej alergizująca).Możesz sobie ułatwic zycie mokrymi chusteczkami bo przewijac bedziesz sama - kapią pielegniarki.Przyda sie np Sudokrem na pupcię w razie odparzeń lub zwykły puder - to juz wg uznania:tak:do tego oczywiscie jakieś tetry do wycierania dziuba albo zwyczajnie do podłozenia pod główke no i swój rożek bo nawet jak Ci dadzą ten szpitalny (co nie jest pewne bo jak ja rodziąłm wszytskie były w praniu...) to one sa cieniutkie i nie dają wg mnie dobrego podporcia dzidziusiowi - takie było moje odczucie:)zawsze lepiej mieć juz swój od razu:)

Ostatnia edycja:
a jeszcze co do wycierania dziuba - ja sobie przecięłam jedna tetre na 4 częsci i obszyłam brzegi kolorowymi nicmi (taki kaprys).bardzo mi się te małe teterki przydały bo sa poręczniejsze i łatwo je szybko rpzeprać a dzidzi sie czesto ulewa i trzeba być zawsze przygotowanym z czystym podkładem:tak:ojeju poczułam się przez chwile jakbym sama sie szykowała!!!!!:szok:

a jeszcze co do wycierania dziuba - ja sobie przecięłam jedna tetre na 4 częsci i obszyłam brzegi kolorowymi nicmi (taki kaprys).bardzo mi się te małe teterki przydały bo sa poręczniejsze i łatwo je szybko rpzeprać a dzidzi sie czesto ulewa i trzeba być zawsze przygotowanym z czystym podkładem:tak:ojeju poczułam się przez chwile jakbym sama sie szykowała!!!!!:szok:

Mam naszykowane i teterki i flanelowe rówznież. Ale bardzo dziękuje za radę. Na pewno o wielu rzeczach jeszcze nie wiem, a wy już doświadczone i wiele wskazówek mi się przyda :-)

reklama
Do góry