reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Ja tylko tak z doskoku :sorry2:

dorotka co ja widzę :-):-):-) ogromniaste gratulacje :tak::tak::tak:

Resztę mamusiek pozdrawiam gorąco :tak:

reklama
to juz wiem, dlaczego Dorotka obiecala byc teraz czesciej:tak::tak::tak:
Gratulacje i oby sisiaczek urosl;-):-)
jestes na zwolnieniu?

to juz wiem, dlaczego Dorotka obiecala byc teraz czesciej:tak::tak::tak:
Gratulacje i oby sisiaczek urosl;-):-)
jestes na zwolnieniu?

za siusiaczka nie dziekuje:tak::tak::tak:

a na zwolnieniu jesli to nie bedzie konieczne to nie zamierzam byc:-D
z julia nie bylam i teraz tez bym nie chciala

najwyzej drugie tak przyzwyczai sie do turbiny ,ze znowu przy odkurzaczu bedzie spalo:-D

dorotka.1 gratulacje :-) kurcze a jeszcze niedawno odliczałaś czas do starań o dzidziusia :-) Fajnie że tak szybko się udało!
Małgosia25 nietka czytajcie dziewczyny czytajcie, bo później będzie dużo trudniej :-) Najpierw będzie jeszcze można czytać przy karmieniu, ale później to już maluchy będą wszystkiego ciekawe i zanim im to minie to zleci parę ładnych miesięcy :-)

Justa to Wy kupujecie pół tony węgla co dwa tygodnie??W dodatku ze śniegiem. To chyba musi strasznie dużo kosztować :szok: pamiętam, że nawet jak mieszkałam dość blisko kopalni to wcale nie był tani a co dopiero tutaj.

A jak Amelka reaguje na śnieg? Podoba jej się?

Trochę przykra sprawa z siostrą, ale może to i dobrze że jest w szpitalu, bo podleczą jej nie tylko to co boli, ale i gardło. Na pewno wszystko będzie dobrze.

burza popróbuj różnych pozycji do spania. Ja spałam na takim rogalu wypełnionym kulkami styropianu, i bardzo dobrze mi się spało a potem przydawał mi się też do karmienia. Spróbuj też dosypiać w dzień, bo kiedy się wyśpisz jak nie teraz :-) a na ból w kręgosłupie , może masaż :-)

donkat to może jak Julitka nie pospała w dzień to w nocy będzie lepiej spała.
A jak długo można jeździć z miękkim dowodem? Czy przypadkiem ni miesiąc?

Wiesz co z tym usg masz rację, bo widać jak wygląda dziecko, czy ma wszystkie paluszki itp, ale żadnych chorób narządów wewnętrznych, np serca nie da się zdiagnozować. Tak w każdym razie mówił mi lekarz, że to trochę tak jakbyś porównała zwykłe zdjęcie sylwetki ze zdjęciami z usg czy rtg ,na tych drugich pod względem medycznym więcej widać :-)
Przyszły tydzień nam jak najbardziej pasuje, zwłaszcza że M robi nadgodziny i dni nam się dłużą.
niekat super ,że chandra minęła :-) Poszukam tej książki bo ostatnio nawet Antek daje mi poczytać w trakcie usypiania, a sama polecę też "Mężczyznę od podszewki" .
A u nas dziś był raj dla Antośka bo siostra M zostawiła nam psa na przechowanie, więc Antoś był w siódmym niebie, bo nie dość że mogli się bawić w domu to jeszcze prowadzał Mery na smyczy ( przy czym wyglądało to tak, że na jednym końcu smyczy był Antek, na drugim Mery a po środku ja żeby się nie poprzewracali nie poplątali)

witam!!!

wieczorkeim jedziemy do mamy:-)

milego weekendu:tak::tak:

donkat to może jak Julitka nie pospała w dzień to w nocy będzie lepiej spała.
A jak długo można jeździć z miękkim dowodem? Czy przypadkiem ni miesiąc?

dokladnie, tylko miesiac:tak::tak:. P nie mial kontroli policji i nikt mu nie przypomnuial, bo jakby wlepili mandat, to by zapamietal do konca zycia:-D:-D:-D:-D:-D
a tak na serio, to i tak mi sie udalo, ze pani byla bardzo zyczliwa i pozwolila mnie te sprawe zalatwic troche "na okolo", zeby P nie musial zarywac dnia

Wiesz co z tym usg masz rację, bo widać jak wygląda dziecko, czy ma wszystkie paluszki itp, ale żadnych chorób narządów wewnętrznych, np serca nie da się zdiagnozować. Tak w każdym razie mówił mi lekarz, że to trochę tak jakbyś porównała zwykłe zdjęcie sylwetki ze zdjęciami z usg czy rtg ,na tych drugich pod względem medycznym więcej widać :-)

nie cche sie madrowac, bo aj nie mialam, ale wlasnie ona mi o sercu tez naopowiadala, ze mozna zobaczyc dokaldnie czy jest dobrze zbudowane i czy nie ma zadnych wad:sorry2:.
tak, czy inaczej, na pewno fajna sprawa z tym USG 3D:tak::tak:

Przyszły tydzień nam jak najbardziej pasuje, zwłaszcza że M robi nadgodziny i dni nam się dłużą.

to sie zgadamy. :tak:

Filwinka już tyle pozycji próbowałam że szkoda gadać, no mam nadzieję że jak brzuch mi trochę bardziej opadnie to jeszcze się wyśpię.
A dzisiaj byłam w tym nowo otwartym sklepie dla dzieci i co nic nie kupiłam, strasznie długa kolejka była i nie chciało mi się stać:zawstydzona/y:

burza współczuje problemów ze snem. U mnie jest odwrotnie, mój M narzeka, ze nie moze ze mna zadnego filmu obejrzec bo tylko poczuje podusie i odpływam :blink:
Też byłam w Kolorino i kupiłam okrycie kąpielowe, prześcieradełko, 3 kaftaniczki, smoczek i krążki laktacyjne - ogólnie jezeli chodzi o ceny to zadna rewelacja...

donkat życzę miłego pobytu u mamci :-)
dorotka.1 ogromne gratulacje!!!
Justa nas od lutego też to czeka :-( ale i tak bedzie taniej niz opłaty stolicowe.
Życzę dużo zdrówka dla siostry- mam nadziej, ze to nic powaznego!!!
niekat superaśnie, że humerek powrócił. Oby jak najmniej takich dołków:happy2:
filwinka chyba masz już gotowy prezent dla synka - uroczy czworonożny przyjaciel ;-)

Patryś ( tak, tak instrument i jajeczka były widoczne bardzo okazale :tak: tatuś do tej pory przezywa, jakie to jego synuś ma przyrodzenie - ehhh... jakby co innego nosił :-D) jest już ułożony główkowo i mam nadzieje, ze sie nie przekreci i waży 1701 gram. Ogólnie rozwija się prawidłowo :-) Według pani powinien wyskoczyć w okolicach 22 marca. Już nie mogę się doczekać!!! Ale niech siedzi grzecznie w brzuszku dopóki nie skompletuje całej wyprawki :tak: a troche mi jeszcze zostało :dry:

Dziewczyny przydało wam się koło poporodowe i poducha do karmienia?

Życzę miłej niedzieli :blink:

reklama
Do góry