reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

reklama
dzieki sliczne, w takim razie musze troche rzeczy dopakowac do torby,
szok ze juz tak szybko wstawac mozna po znieczuleniu podpjeczykowym, po porzedniej cc musialam te 24h odlezec, co nie dokonca chyba jest dobre bo skrzepy plus wieksze oslabienie jest tak mi sie wydaje...

przerazilo mnie troche ze na skurcze nie musza czekac w sumie bo maluch donoszony, ale wiem ze wtedy lepiej sie tnie.... no nic byle sie wylizac z tego....
czy np podczas prysznicu poaga polozna czy moze byc ktos z rodzinki?
slyszalam ze na cale szczescie nie ma rygorystycznych godzin odwiedzin i zawsze ktos moze byc z mama po cc

a i pytanie bo lekarz nic nie mowil zebym naczco przyszla w srode rano...ale z tego co zrozumialam jak beda skurcze to moze i cc zrobia juz...nie mam pojecia czy sniadanie jesc czy nie....nie chcialabym lewatywy w poprzedniec cc nie mialam...

super ze maluszka mimo wszytsko do piuersi przystawiaja ogromniasty plus.....
niestety po osttniej cc po tabletce dopiero dostalam na 4 dobe pokarm.... :-(

Witajcie.
Myfa80 potwierdzam wszystko co napisała -j- i mnie się wydaje że tak z marszu to Ci zabiegu nie zrobią bo przecież muszą porobić badania w szpitalu, więc pewnie jeśli nie będziesz miała skurczy to cc będzie najwcześniej następnego dnia.
-j- to super że infacol pomógł, oby już tak zostało.
A gdzie robicie usg bioderek? Bo jeśli też na Józefowie, to lepiej przyjechać sobie dużo wcześniej zająć kolejkę albo później bo tam wszyscy się schodzą na 15-stą a do przyjęcia jest zwykle 24 dzieci i w poczekalni jest jak w wylęgarni :-)
Kasiulka_radom mi położna polecała cerazette, to pigułki dla kobiet karmiących i pewnie się na nie zdecyduję bo planujemy jeszcze jedno dziecko. A później chyba też pomyślę o wkładce, ale na razie jakoś mi dziwnie z myślą że miałabym w sobie ciało obce ;-)
A my kupiliśmy Antosiowi matę jakoś tak w połowie drugiego miesiąca(taką dwustronną dla dzieco od0 do 3-z mniejszą ilością kolorów i od 3 do 12 miesięcy) , na początku tylko się przyglądał zabawkom i oglądał ją leżąc na brzuszku ale już wtedy potrafiła go zająć na jakieś pół godzinki.

donkat dziś przy tym wiatrzysku też pewnie siedzicie w domku?

A ja zostawiłąm M z Antosiem i wybrałam się do carefoura na zakupy, bo teściowa specjalnie dzwoniła , że tam taki ładny chudy schab w promocyjnen cenie. A że z wędlin jem głownie pieczony schab a do marketu blisko to zrobiłam sobie spacerek. Po drodze trochę żałowałam bo omal mnie nie zdmuchnęło z chodnika, latałam jak kukuiełka nawet z zakupami :-)

A wczoraj mierzyliśmy Antosia i mierzy już 71 cm! Urósł już 16 centymetrów. Nie wiem czy to dużo, ale i tak jestem dumna że tak wyrósł na moim mleczku :-)

dziewczynki napiszcie mi jaka antykoncepcje stosujecie? zastanawiam sie nad wkladka co o tym myslicie?
tez sie zastanawiałam nad wkałdką ale procent skuteczności mnie odstraszył:baffled:jak dla mnie za mały:sorry2:no i póki karmiłam brałam Cerazette (tabletki dla karmiących) potem wróciłam do Evry (plastry) bo po Oliwii na tym mi było najlepiej no i tym sposobem kończę 3 opakowanie i wreszcei mineły efekty uboczne:sorry2:;-):-pa jeszcze mnie odstraszają zdjęcia USG dzieci z wkładką wrosniętą w ciałko i to że to jednak mechaniczna ingerencja w orgaziznm a ja jak mam świadomość że ciało obce jest we mnie to dostaję do głowy że coś sie z tym stanie .... przesunie się czy cóś no i nie wszytskie pozycje z ta wkładką są przyjemne (relacja siostry:dry:)ale wiem ze niektórym to starcza :sorry2:

reklama
Do góry