reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

1) poić dziecko różnymi rzeczami i sprawdzać, co lepiej zadziała (można samą wodą, bardzo słabiutką zwykłą herbatą albo
herbatkami ziołowymi)- bo na każde dziecko co innego może działać dobrze a co innego może powodować jakiś dyskomfort;
2) kazał odstawić wszystkie dodatkowe leki- wyjaśnił, że czasami malutkie dzieci mają problemy z bolesnymi gazami i wypróżnianiem się, bo ich zwieracz odbytu jest zbyt ściśnięty i podając dodatkowe produkty (herbatki, leki itd) wspomagające produkcje gazów, im jest jeszcze ciężej, bo tego jest więcej a zwieracz nadal ściśnięty i zaczyna się ból;
3)zalecił masowanie odbytu (małym palcem zanurzonym w klemie pielęgnacyjnym masowanie odbyty dziecka kilka razy dziennie,
aby go rozluźnić), dodatkowe pieluchowanie (bo jak bioderka i nogi są dalej od siebie, to i odbyt jest bardziej rozluźniony),
w ciężkich chwilach'' pomaganie dziecku podnoszeniemjego nóżek do góry np jak leży (my tez wypróżniając się kucamy lub siadamy, żeby było łatwiej)...
Tak nam powiedział.. Chyba o niczym nie zapomniałam..
A Kamil nie robi twardej kupki, jak już coś tam zrobi to jest to sama wodnista kupka z ziarenkami.. A już od 3dni nic nie zrobił :(
Wiec zostaje Nam przeczekać te jego bóle, tylko mnie go żal jak tak płacze :(

reklama
Jak opisujesz to wszystko to moim zdaniem to kolki,nazbierały się gazy i męcza go,skoro kupka nie jest twarda to nie powinno byc problemu z jej oddaniem podobno małe dzieci mogą nie wypróżniać się nawet do 14 dni i jest ok ale jak nie popuszcza sobie bąków to będzie brzuszek bolał i tyle,faktycznie jak poda się czegos na kolki za dużo to też może bolec brzuszek ale przeciez ty nie podawałas niczego nadzwyczajnego,a jak z twoją dietą karmiącej??????

hej laski ja tylko na chwilkę bo mnie Kuba ciągnie za spodnie ;)
drozdekela na ciemieniuche mają tutaj w aptece żel ,smaruje się na pół godziny przed kąpielą nazywa się Avene gel http://www.avene.com/dermokos.php?dnavi=13&pm=p-pediatril&ind=3

polecam u nas podziałał a wcześniej próbowałam różnych specyfików i nic nie pomagało

beatris mimo wszystko powinnaś podać jakieś kropelki na kolkę (moim zdaniem) i zginaj mu często nóżki do klatki piersiowej żeby mu gazy odchodziły ;) u mnie działało

Witajcie kochane kobitki!

Przepraszam, ze mnie nie bylo, ale mam taka harowe, ze szok. No i padam po pracy, bo same wieczory teraz mam... :szok: A wczoraj chcialam sie przywitac, ale mi posty zzeralo! :angry::wściekła/y:

U mnie praca, praca, praca... Aha, wczoraj bylismy z M. na koncercie, bo wyjatkowo mialam dzienna zmiane w pracy, wiec mi nie kolidowalo. :tak::happy::-) Wrocilismy strasznie pozno, wiec tylko prysznic i spac. A dzis ledwo wstalam... :nerd:

Julia - witaj i rozgosc sie na forum. Z checia pomozemy! Ja mama jeszcze nie jestem, ale mam nadzieje, ze w koncu sie uda... :tak: Ale rowniez z checia tyle, co wiem pomoge!

Buziam Was wszystkie. Ufff, mam nadzieje, ze dzien bedzie nudny w pracy i ze szybko minie, bo taka padnieta jestem, ze nic mi sie nie chce robic!...

A u mnie pogoda tez piekna! :-):-)

Hei!

Mary-beth witaj ciezko zapracowana kobieto!:-D A jaki koncert jesli mozna...?

Beatris wierze, ze najwiecej stresu jest jak dziecko placze a czlowiek nie potrafi pomoc. Ale probuj regularne podginanie nozek i masaze brzuszka. Bo czasem chociaz nie zawsze ale takie naturalne metody sa bardziej skuteczne niz podawanie "chemii". No ale tak jak Maniulka pisala w jej przypadku bylo to konieczne ale doprowadzilo do uzaleznienia. Mam znajoma ktora miala dzidzie z kolka i codziennie wieczorem wsiadala z nia w samochod i jezdzila bo sie wtedy uspokajala i dzidzia i ona...Sprobuj suszarki, prlaki odkurzacza bo to tez dziwnym sposobem ma wplyw na dziecko!:szok: A jak bedziesz na hs to opisz sytuacje, bo przy takim Malenstwie to pomoc dodatkowych rak jest niezbedna!

Witam:-)
U mnie dalszy ciąg ładnej pogody,ja zasmarkana jak diabli :crazy:
Zaraz musze się wziąć za sprzątanie kurcze syf mi się zrobił jakiś,sterta prasowania czeka od piątku miałam lenia i jeszcze nie zrobiłam zadania domowego z norweskiego a mam je na dzisiaj:zawstydzona/y:
Beatris znalazłam własnie te rureczki ja nie urzywałam ale dziewczyny z mojego forum marcowego tak,podobno rewelka w Anglii czy Irlandii to nawet położne w torbie je ma jak przychodzą na wizytę tzw.patronażowa ciekawe czy tutaj jest coś takiego MEDI GLOBE NA KOLKĘ - RURKA ANTYKOLKOWA Model LUX (1231155453) - Aukcje internetowe Allegro

Dzień dobry!!!!!
U nas znów słoneczko ahhhhh:-).......
Ania bzyknę się dzisiaj do apteki i zapytam o ten żel. Poprosiłam mamę żeby mi kupiła ciemieniuszkę taki olejek w pl i wysłała i będę walczyć a jest tego cała główka.
A tak to nic ciekawego starszak w przedszkolu, mały śpi a ja przy kawie planuje obiad
po prostu nudaaaa muszę coś wymyślić dla siebie bo mnie ta rutyna zabije. Chętnie bym poszła do jakieś pracy w weekend muszę się zacząć rozglądać za czymś. Szczerze nie mogę się już doczekać wyjazdu do pl na święta:tak: bardzo mi się tęskni za rodziną i znajomymi. Ostatnio byliśmy w lutym:-( kawał czasu, dziadkowie to chyba nie poznają Mikołaja bo tak wyrósł przez ten czas. A wy dziewczyny jakie plany na święta? Tęskni wam się za pl czy raczej nie?
Pa miłego dnia kobietki!!!!!!!:-)

Witam!

Hei!

Mary-beth witaj ciezko zapracowana kobieto!:-D A jaki koncert jesli mozna...?

Hej Jojob! Koncert w Oslo, a grała EPICA. Uwielbiam taki typ muzyki! :-):-)
Maniulka - dużo zdrówka życzę!!! :tak::-) Niby słonecznie, ale ta pogoda zdradliwa jest! Ja się też pogięta czuję, ale może po prostu jestem zmęczona...
Beatris - mam nadzieję, że Twoje maleństwo nie bedzie długo cierpiało z powodu brzuszka!

Życzę Wam miłego dnia! Ja jak nieprzytomna znów! :szok:Te wieczorne zmiany jednak dają w kość. Jeszcze dziś i jutro, a potem trochę wolnego. :tak:

Tymczasem częstujcie się, kochane:

images

:-):-):-)

Maniulka kuruj się!!!!!!! może jakieś grzane winko albo piwko wieczorkiem i do łózia z ukochanym i na pewno pomoże:-D Ty kobieto nic nie mów o sprzątaniu u mnie tez by się przydało a i prasowanie tez leży od soboty ale nic zrobi się :tak: niedłuuuuugo może popołudniu mój m zabierze chłopaków na spacer to ja migiem to ogarnę. Jakoś mi lepiej to idzie jak nie mam nikogo w domku:tak:.
Mary ty to powinnaś jakąś kawiarenkę tutaj otworzyć i jakoś tak rureczkami nam tą kawusię mniammmmmm.......
Zazdroszcze koncertu ja to bym chętnie do kina poszła z m ale cóż z kim dzieci zostawić... ech......

Ostatnia edycja:
reklama
Maniulka kuruj się!!!!!!! może jakieś grzane winko albo piwko wieczorkiem i do łózia z ukochanym i na pewno pomoże:-D Ty kobieto nic nie mów o sprzątaniu u mnie tez by się przydało a i prasowanie tez leży od soboty ale nic zrobi się :tak: niedłuuuuugo może popołudniu mój m zabierze chłopaków na spacer to ja migiem to ogarnę. Jakoś mi lepiej to idzie jak nie mam nikogo w domku:tak:.
Hej Ela!
A propos sprzątania, to i tu by się przydało ogarnąć... :zawstydzona/y: Ale gary zostawiam mojemu M. :-D:-D:laugh2::laugh2:

Do góry