reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Skurcze i nisko położone łożysko

sar

Witam , jestem w 25 tg ciąży i czasami mam skurcze które przypominają bóle menstruacyjne i trwają 2 godz i potem przechodzą , jakieś 3 tg temu wylądowałam w szpitalu z bólami właśnie i okazało się że pękła mi torbiel i właśnie wtedy dowiedziałam się że mam nisko łożysko . Mieszkam w Norwegii i tutaj opieka w ciąży jest dziwna , mam dopiero wizytę na 15 lipca właśnie w sprawie tego łożyska. Zaczynam się zastanawiać czy to nie jest właśnie łożysko przodujące . Myślę że polecę do Polski na wizytę i czegoś się dowiem więcej ale może Wy wiecie albo miałyście podobne objawy. Pozdrawiam

reklama
Witam , jestem w 25 tg ciąży i czasami mam skurcze które przypominają bóle menstruacyjne i trwają 2 godz i potem przechodzą , jakieś 3 tg temu wylądowałam w szpitalu z bólami właśnie i okazało się że pękła mi torbiel i właśnie wtedy dowiedziałam się że mam nisko łożysko . Mieszkam w Norwegii i tutaj opieka w ciąży jest dziwna , mam dopiero wizytę na 15 lipca właśnie w sprawie tego łożyska. Zaczynam się zastanawiać czy to nie jest właśnie łożysko przodujące . Myślę że polecę do Polski na wizytę i czegoś się dowiem więcej ale może Wy wiecie albo miałyście podobne objawy. Pozdrawiam
Łożysko nisko nie musi być łożyskiem przodującym. To by Ci raczej powiedzieli choćby dlatego, ze wtedy robi się cc. Łozysko jeszcze moze sie podnieść wraz z powiększaniem sie macicy.
I nie musi to mieć nic wspólnego z tymi bólami, natomiast szczerze to js w takiej sytuacji balabym się lecieć samolotem.

Do góry