reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

Ania Sm - mnie tu dlugo nie bylo, ale jak przeczytalam twoje posty to nie moge sie powstrzymac zeby ci napisac ze ja przenosilam i tez mialam piersza ciaze umowiona juz na wywolywanie w piatek 9 lutego, no i 7 lutego bylam na ktg i nagle z nienacka mnie tak chwycilo ze 3,5 godziny i byla mala z nami:szok: dobrze ze w szpitalu bylam akurat na badaniach, bo skurcze mialam prawie bez przerwy, ale za to tak szybko poszlo. Dlatego glowa do gory... moj drugi byl dluzszy i ciezszy, ale u mnie wszystko zawsze na odwrot jest...:sorry:

takze powodzenia.. jak masz fajna polozna to niech ci sprawdzi rozwarcie, ja juz na 2-3 cm (ktore podobno przy pierwszym porodzie to juz polowa w czasie) to mialam na ponad tydzien przed porodem;-)

reklama
agathe82 ja mam nadzieję że już do nie pójdę tylko do tego czasu uda mi się urodzić :tak:, dzisiaj teściowa zauważyła że mój brzuch się obniżył i poszedł do przodu więc mam nadzieje że do końca tygodnia będziemy już we trójkę ;-)

marta mieszkam w małym mieście i ciesze się że mogła zwiedzić oddział bo teraz jak już wiem w jakich warunkach się rodzi to się człowiek tak nie boi :tak:
:-) miłego dnia :-)

AniaSm mam nadzieje że ci maluszek wyjdzie do końca tygodnia:tak:ja nie rodziłam tutaj bo nie znam języka i jakos tak bym nie swojo sie czuła,mąż nie chciał być przy porodzie więc była bym sama:-(
Mała mi dalej swiruje ze spanie wykończy mnie:-(
agathe82 to tak jak u mnie pierwszy poród bezbolesny a drugi oj dał mi do wiwatu:tak:ale o bólu się szybko zapomina dzidzia wszystko wynagradza :-)

Ale pusto:szok:
Dziewczyny mam pytanie mąż w sklepie miał kupić mi serek biały ziarnisty ten we fioletowym opakowaniu ale kupił mi cos tylko co to jest serek homogenizowany czy śmietana jakaś w pudełku takim jak śmietana kwaśna kesem ale opakowanie jest granatowe i pisze creme fraiche oczywiscie mąż stwierdził ze to nie ten serek przeciez opakowanie miało być fioletowe :szok:no daltonista jak wół granatowe jest:tak:

MAniulka nie wiem , nie kupowalam go nigdy ...ja tylk zeilona kupuej z homogenizowanych ;-)
a z facetrai tak jest. ja mojego wyslalam zeby podpaski i kupil always fioletowe to kupil wkladni hygeniczne :-D:-D:-D:-D
ciekawe czu Ania juz rodzi :confused: oby bo wiem jak to jest nie znosne czekanie :sorry:
milego wieczorku :rofl2:

czesc laski

creme fraiche ja dodaje do sosow czasami, apewno to twarozek nie jest, hehe ;)

ciekawe jak tam z Ania, u mnie jesczze 10 tyg;), czas leci, zaraz swieta ;)

pozdrawiam

Ale pusto:szok:
Dziewczyny mam pytanie mąż w sklepie miał kupić mi serek biały ziarnisty ten we fioletowym opakowaniu ale kupił mi cos tylko co to jest serek homogenizowany czy śmietana jakaś w pudełku takim jak śmietana kwaśna kesem ale opakowanie jest granatowe i pisze creme fraiche oczywiscie mąż stwierdził ze to nie ten serek przeciez opakowanie miało być fioletowe :szok:no daltonista jak wół granatowe jest:tak:
Witam!
Pozwole sie wtracic bo ten Creme fraiche to tez taka gesta smietana tylko kremowka a nie kwasna. A ty pewnie mialas ochote na Cottage Cheese- to wlasnie cos jak serek i bardzo dobrze smakuje na chlebusiu z odrobina jakiegos dzemiku polanego troszke na wierzchu! :-)

niestety nie rodzę jeszcze :-(, chyba oszaleje w nocy spać nie mogłam bo się mały kręcił a jak już udało mi się usnąć to nam się coś z energetyką podziało i skrzynka z bezpiecznikami :wściekła/y:, która na nasze nieszczęście jest ukryta w sypialni zaczeła dzwonić (tzn jakiś tam alarm) no i chodzę dzisiaj jak cień , próbowałam się w ciągu dnia zdrzemnąć ale jak to bywa co chwilę ktoś dzwonił żeby zapytać czy już jestem po :no:, no i tak mi minął cały dzień , mam nadzieje że dzisiaj będzie lepiej ,a jak nie to że mnie chociaż jakieś skurcze złapią , mam zamiar zaciągnąć męża do sypialni :tak: i wywołać poród naturalną oksy :-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź teraz juz wszystko wiem,umoczyłam w tym palca i normalnie dobre ale jak zobaczyłam ile ma tłuszczu to się przeraziłam:szok::szok::szok:a ja i tak jak pączuś wyglądam,mąż stwierdził że do naleśników będzie :tak:a swoją droga z twarożków to tylko ten co pisałam jest czy inny też?????

AniaSm naturalne oxy musi pomóc,trzymam kciuki :tak:
A ja słuchajcie własnie wstałam :szok:po kolejnej nie przespanej nocy położyłam się na chwile z córcią i spalm od 16/30 do 19 wszystko było by ok tylko kiedy teraz moje dziecko pójdzie spać :szok:

reklama
oj Maniulka takie drzemki sa zabojcze :-( no moze szybko zasnie ;-)
Ania ale trzymaj dlugo :tak:, nogi do gory i zeby ani kropelka nie wyleciala ;-):-D, mi tak przy oststanim razie pomoglo a maz sie smial i mowi ze mam uwazac bo w druga ciaze zajde :-D:-D:-D:-D
no nic trzymaj sie, juz ni ebedziemy pytac czy urodzilas czy nie bo to tez denerwujace :sorry:...ale jak dojdziesz do siebie to nam napisz :tak::-)
no i Wszystkiego Dobrego :-)

Do góry