agathe82
Luty 2007 i Listopad 2008
AsiaSm- ja dodawalam troche cytryny ale wtedy byl kwasniejszy a ja chcialam taki bialy a nawet smietanowy, taki twarozek. No i ja robie tak
z tym ze ja mam dostep do swiezego mleka moze to cos zmienia.. a wiec do mleka wlanego do miski, dolewam surmelk i odstawiam w cieple miejce. Jak sie zsiadzie to podgrzewam ale tylko tak zeby bylo mocno cieple (jak wlozysz palec i jest goraco tzn. okolo 60 stopni) to zdejmuje z kuchni. Miesza sie lekko i tez widac ze sie scina. Odstawiam zeby tak ostyglo bo wtedy jest wilgotnieszy gdy napecznieje i wtedy przelewam przez pieluche,
Maniulka - ja robilam tydzien temu, ale sie napchalam 2 dni jedlismy
z tym ze ja mam dostep do swiezego mleka moze to cos zmienia.. a wiec do mleka wlanego do miski, dolewam surmelk i odstawiam w cieple miejce. Jak sie zsiadzie to podgrzewam ale tylko tak zeby bylo mocno cieple (jak wlozysz palec i jest goraco tzn. okolo 60 stopni) to zdejmuje z kuchni. Miesza sie lekko i tez widac ze sie scina. Odstawiam zeby tak ostyglo bo wtedy jest wilgotnieszy gdy napecznieje i wtedy przelewam przez pieluche,
Maniulka - ja robilam tydzien temu, ale sie napchalam 2 dni jedlismy