reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

fajnie miec dzieci tak wlasie zeby jedno pomoagalo, a moja to jest starsza jest taka ostrozna, wszytko jej zabiera prawie bo jej si ewydaje ze za male jest dle niej :-D
co do promow to moi znajomi jedni zamawiali 2 tyg temu i zabulli ponad 6 tys nok za podroz bergen-dania :szok:, chociaz teraz sparwdzalam i na te trasie kosztuje niecale 5 ale pewnie jeszcze kabina

reklama
Kacha nie wiem jak by było z biletami bo my trochę wczesniej jedziemy więc może by były,tylko mu musimy jechać z psem i na Polskich promach wydziwiają strasznie a na Niemieckim luz blus
Dziewczyny a korzystacie z tych kart podatkowych?????Ja będe pierwszy raz korzystać za fotelik samochodowy i nocnik maja nam zwrócić 500kr:-)

ja nie wiem wogole i nic nie rozumiem bo j aplyne z klarskrony do gdyni zawsze i kupujemy wczesniej bilety i cala kabine familly class dla siebie mamy, a z pasmi widzialam duzo osob :tak:
Kasia ja nie mialam i nie slyszlam o takich odpisach za dojazdy :no:, nie pomoge w tym

Dziewczyny, powiedzcie mi, czy jak jestem w ciazy to powinnam sie rozliczyc z NAV za dojazdy do poloznej, zeby mi zwrocili za prom i kilometry autem do miejscowosci obok? Bo jak bylam na USG to mi lekarz powiedzial ze on wypisuje mi kartke ze tam bylam i kiedy i na podstawie tego mam sie ubiegac o zwrot kosztow dojazdu a polozna nic mi takiego nie wypisuje wiec jedynym dowodem sa bilety za prom...ale nie wiem czy to tez mi sie nalezy za to zwrot?
zapytaj położną czy ci się należy taki zwrot i będziesz miała info z pierwszej ręki :tak:
co do rozwiązania to zawsze możesz pościemniać że się źle czujesz i wtedy ci zrobią badania co z dzidzią i ewentualnie wezmą wcześniej do porodu ;-)

a z tymi wertepami to mi teściowa doradziła żeby pojeździć , no i koleżanka w pl też tak robiła i się jej sprawdziło :-)

A na promie Ystad-Świnoujście mają takie wymagania że szok musisz wykupić kabinę specjalnie przystosowana dla psa droga jak cholerka i sa tylko 3 trafić na wolną to cud,płacisz 50% więcej za bilet o ile dobrze pamiętam a do Niemiec nie robisz nic nie dopłacasz do biletu i jak nie chcesz to nie musisz brać kabiny,pies może być z nami na pokładzie lub może zostać w aucie lub byc z nami w kabinie normalnej a nie jakiejś specjalnej.Tyle że ze Świnoujscia godzinka i jestesmy w domu a tu jeszcze conajmniej 3-4 godziny przed nami:-(
Ja tez nie pomogę ze zwrotem za dojazdy,rodziłam i prowadziłam ciąże w Pl tutaj jestem od niedawna i nie znam się na tym:eek:

czesc, odzywam sie dzis bo mialam gosci z polski na weekend, byli z 2 latkiem wiec taki maly sprawdzian jak to bedzie za 2 lata..Łoo jezu, skad te dzieci maja tyle energii, nie mam pojecia...ja dzis caly dzien odpoczywam w ciszy i spokoju:)

Ciekawe czy Ania urodzila, miala na dzis termin, trzymam mocno kciuki

Co do zwrotow z NAV wydaje mi sie ze mzona odzyskac czesc pieniedzy, poszukaj na stronce NAV :), jak bede miala chwilke tez poszukam

milego dnia

ja ciągle w dwupaku :-(
niestety małemu się nie spieszy na zewnątrz ale robie co mogę żeby mu w tym pomóc :tak: i mam nadzieje że nie będą musieli prowokować porodu , bo jeśli tak to odbędzie się to dopiero 6 grudnia

wyjdzie wyjdzie :tak::-)
spakowana , wszsytko masz ? wez sobie jak masz masc na sutki bo beda bolaly jak bedziesz kramic
masz jakies pytania ?
ja rodzilam w bergen ;-)

mam nadzieje że mam wszystko :tak: , chociaż żadnej maści na pewno nie mam , położna mówiła żeby smarować sutki siarą lub mlekiem z piersi i przykrywać np muszelkami :tak:
dzięki :-) jak będe mieć jakieś pytania to na pewno się odezwę , póki co jakoś nic mi nie przychodzi do głowy :tak: , dużo wiem od położnej i od koleżanek które tutaj rodziły , byłam też oglądać oddział i porodówkę :-) więc nie ma strachu

reklama
no to mialas fajnie bo u mnei sie nie zwiedza :no:, ale stwierdzialam ze to moj drugi porod i dam rade i bylo szybko, latwo i naprawde super , takich podorow zycze wszystkim :tak:
no i po 2 god zpo poordzi eposzlam pod prysznic i moglam normali ehcodzic i super sie czulam, no oprocz sutkow wlasnie :sorry:
trzymaj sie i duuzo sily zycze :-)

Do góry