reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Dzięki dziewczyny za odpowiedź teraz juz wszystko wiem,umoczyłam w tym palca i normalnie dobre ale jak zobaczyłam ile ma tłuszczu to się przeraziłam:szok::szok::szok:a ja i tak jak pączuś wyglądam,mąż stwierdził że do naleśników będzie :tak:a swoją droga z twarożków to tylko ten co pisałam jest czy inny też?????

Kiedys widzialam w jakims sklepie (Menu lub Ultra- bo tam wiecej "egzotycznych" produktow maja) cos co bylo podobne do gdanskiego Klimka z Mackowego-nie wiem czy dobrze pamietam nazwe. I taki twarozek to sie chyba nazywa skjørost. Ale czy on jest w takiej "czystej" formie czy doprawiany po ichniemu, to nie wiem. Ale jak dobrze pamietam to moja kuzynka robila twarozek przegotowywujac zsiadle mleko,tylko ze to troche czasu zajmuje. ;-)

A do przyszlej mamy AniaSm - szybkiego i pomyslnego rozwiazania.Moje Malenstwo tez sie specjalnie nie spieszylo.Ale ona to ma po tatusiu!:-D

Ostatnia edycja:
reklama
A do przyszlej mamy AniaSm - szybkiego i pomyslnego rozwiazania.Moje Malenstwo tez sie specjalnie nie spieszylo.Ale ona to ma po tatusiu!:-D
Po tatusiu :-D:-D:-D:-Dale mi się humor poprawił :-D:-D:-D:-D
Bardzo lubię sernik ale skoro niema sera to i sernika:-(popatrzę poszukam
A co do "egzotycznych" rzeczy to faktycznie w Menu jest sporo ciekawosci np.BURAKI :-D:-D:-Dprzeszukałam chyba wszystkie sklepy i własnie tam dostałam a w Pl pierwsze co zjem to fasolka szparagowa uwielbiam,kupię albo mrożoną albo w słoiku :tak:
Podobno po niedzieli maja być mrozu tu u mnie i dobrze bo będzie przynajmniej sucho,o ile śnieg nie spadnie:rofl2: lubię śnieg ale nie w takich ilościach jakie tu mogą być :szok::-D:-D:-D

Bardzo lubię sernik ale skoro niema sera to i sernika:-(popatrzę poszukam
A co do "egzotycznych" rzeczy to faktycznie w Menu jest sporo ciekawosci np.BURAKI :-D:-D:-Dprzeszukałam chyba wszystkie sklepy i własnie tam dostałam a w Pl pierwsze co zjem to fasolka szparagowa uwielbiam,kupię albo mrożoną albo w słoiku :tak:
Podobno po niedzieli maja być mrozu tu u mnie i dobrze bo będzie przynajmniej sucho,o ile śnieg nie spadnie:rofl2: lubię śnieg ale nie w takich ilościach jakie tu mogą być :szok::-D:-D:-D
serek robię sobie sama , z tutejszego mleka w kartonie można zrobić bo w pl to się nie nadaje :tak: więc na święta sernik będzie na pewno ;-)
dziewczyny cieszę się że ktoś się jeszcze o mnie martwi i myśli co się ze mną dzieje dlatego nie denerwuje mnie to że czekacie na jakieś wieści o moim porodzie :tak:
dzisiaj miałam zamiar intensywnie sprzątać ale jak skończyłam mycie podłogi w sypialni i chciałam się wziąć za okna to się kurde rozpadało :wściekła/y:
lubię ten kraj ale pogoda tutaj potrafi człowieka zdenerwować

AniaSm ooo dobrze wiedzieć że z tego mleka można zrobić zsiadłe bo w Pl mój tata namiętnie robił i lipa nigdy mu się nie zsiadło tylko gorycz była ohydna :-D:-D:-Dprzyznam że nawet nie wiem jak robi się serek nigdy nie było mi to potrzebne,nigdy nie robiłam mleka zsiadłego bo nie lubię ale może zrobię ten serek,serniczek mniam mniam
To fakt pogoda dołująca u mnie pada juz od paru dni nawet niema jak na spacer wyjść z córą bo syn niestety chory :eek:
Nie wiem czy pisałam wam ze w środę u syna w szkole były szczepienia na grypę ale całe szczęście ze młody był chory bo bym miał dylemat szczepić czy nie :oo:

Maniulka jakie karty podatkowe? Za fotelik czy nocnik? Nie mam pojecia o co chodzi:p

Tez nie spodziewalam sie ze idzie zrobic twarog z tutejszego mleka, niech ktos mi tylko powie jak to napewno zrobie hehe :)

Maniulka jakie karty podatkowe? Za fotelik czy nocnik? Nie mam pojecia o co chodzi:p

Tez nie spodziewalam sie ze idzie zrobic twarog z tutejszego mleka, niech ktos mi tylko powie jak to napewno zrobie hehe :)
musisz skwasić mleko to najtłustsze , ja w sumie z 3 litrów miałam taką kosteczkę 20dkg , kwasisz np 2 litry a jak już jest skwaszone to stawiasz do gotowania i jak zaczyna bulgotać to dolewasz 1 litr dobrego mleka , mieszasz a potem na sitko ,tylko dobrze miec na sitku gazę albo pieluszkę , a potem wyciskasz tylko nie za mocno bo strasznie suchy wyjdzie :tak:
a u nas dzisiaj sypie śnieg i tak strasznie zimowo się zrobiło a ja przez to moje dzieciątko nie mam co na siebie ubrać bo jemu się jakoś nie spieszy a ja nie pomyślałam o większej kurtce no i z butami też problem bo mam stopy spuchnięte i nie ubiorę zimówek :-(
miłego weekendu

Witam:-)
Kacha jak w sklepie kupowaliśmy fotelik i nocnik to kolega powiedział nam żebyśmy wzięli jakis tam kartki własnie do zwrotu podatku i tak zrobilismy wypisali nam je i podbili jak będziemy jechac do PL mamy gdzies je podbić na takiej jakby granicy i później znowu do tego sklepu i oni nam wypłaca pieniądze za te dwie rzeczy mamy do zwrotu 500nok
AniaSm no to kiedys trzeba bedzie zrobic serek :-)zobaczymy co z tego wyjdzie
U nas snieg pruszył ale z deszczem podobno po niedzieli ma być i snieg i mróz,może i lepiej lepsze to niż ciągły deszcz :tak:
Miłego wieczorku :-)

Bo mala przenosilam 6 dni i tak jak tacie jej sie nie spieszylo i uparla sie ze sama nie wyjdzie! Wszyscy sie smiali, ze mala do wiosny czekala!
A co do twarogu to mam pytanko- czy to mleko to w cieplym trzymac az sie zsiadzie czy w lodowce zostawic i czekac az samo zacznie pukac (bo niektore mleko strasznie dlugo po terminie sie dobrze trzyma)!
Bo za mna chodzi makaronik polany przetopionym boczuniem i wlasnie posypany twarozkiem!

A co do twarogu to mam pytanko- czy to mleko to w cieplym trzymac az sie zsiadzie czy w lodowce zostawic i czekac az samo zacznie pukac (bo niektore mleko strasznie dlugo po terminie sie dobrze trzyma)!
Bo za mna chodzi makaronik polany przetopionym boczuniem i wlasnie posypany twarozkiem!

ja przelewam do dużego garczka i na kuchence trzymam ,można dodać kilka kropli soku z cytryny wtedy szybciej zsiądzie ;-)

reklama
Do góry