reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Ania Sm - mnie tu dlugo nie bylo, ale jak przeczytalam twoje posty to nie moge sie powstrzymac zeby ci napisac ze ja przenosilam i tez mialam piersza ciaze umowiona juz na wywolywanie w piatek 9 lutego, no i 7 lutego bylam na ktg i nagle z nienacka mnie tak chwycilo ze 3,5 godziny i byla mala z nami:szok: dobrze ze w szpitalu bylam akurat na badaniach, bo skurcze mialam prawie bez przerwy, ale za to tak szybko poszlo. Dlatego glowa do gory... moj drugi byl dluzszy i ciezszy, ale u mnie wszystko zawsze na odwrot jest...:sorry:

takze powodzenia.. jak masz fajna polozna to niech ci sprawdzi rozwarcie, ja juz na 2-3 cm (ktore podobno przy pierwszym porodzie to juz polowa w czasie) to mialam na ponad tydzien przed porodem;-)

reklama
agathe82 ja mam nadzieję że już do nie pójdę tylko do tego czasu uda mi się urodzić :tak:, dzisiaj teściowa zauważyła że mój brzuch się obniżył i poszedł do przodu więc mam nadzieje że do końca tygodnia będziemy już we trójkę ;-)

marta mieszkam w małym mieście i ciesze się że mogła zwiedzić oddział bo teraz jak już wiem w jakich warunkach się rodzi to się człowiek tak nie boi :tak:
:-) miłego dnia :-)

AniaSm mam nadzieje że ci maluszek wyjdzie do końca tygodnia:tak:ja nie rodziłam tutaj bo nie znam języka i jakos tak bym nie swojo sie czuła,mąż nie chciał być przy porodzie więc była bym sama:-(
Mała mi dalej swiruje ze spanie wykończy mnie:-(
agathe82 to tak jak u mnie pierwszy poród bezbolesny a drugi oj dał mi do wiwatu:tak:ale o bólu się szybko zapomina dzidzia wszystko wynagradza :-)

Ale pusto:szok:
Dziewczyny mam pytanie mąż w sklepie miał kupić mi serek biały ziarnisty ten we fioletowym opakowaniu ale kupił mi cos tylko co to jest serek homogenizowany czy śmietana jakaś w pudełku takim jak śmietana kwaśna kesem ale opakowanie jest granatowe i pisze creme fraiche oczywiscie mąż stwierdził ze to nie ten serek przeciez opakowanie miało być fioletowe :szok:no daltonista jak wół granatowe jest:tak:

MAniulka nie wiem , nie kupowalam go nigdy ...ja tylk zeilona kupuej z homogenizowanych ;-)
a z facetrai tak jest. ja mojego wyslalam zeby podpaski i kupil always fioletowe to kupil wkladni hygeniczne :-D:-D:-D:-D
ciekawe czu Ania juz rodzi :confused: oby bo wiem jak to jest nie znosne czekanie :sorry:
milego wieczorku :rofl2:

czesc laski

creme fraiche ja dodaje do sosow czasami, apewno to twarozek nie jest, hehe ;)

ciekawe jak tam z Ania, u mnie jesczze 10 tyg;), czas leci, zaraz swieta ;)

pozdrawiam

Ale pusto:szok:
Dziewczyny mam pytanie mąż w sklepie miał kupić mi serek biały ziarnisty ten we fioletowym opakowaniu ale kupił mi cos tylko co to jest serek homogenizowany czy śmietana jakaś w pudełku takim jak śmietana kwaśna kesem ale opakowanie jest granatowe i pisze creme fraiche oczywiscie mąż stwierdził ze to nie ten serek przeciez opakowanie miało być fioletowe :szok:no daltonista jak wół granatowe jest:tak:
Witam!
Pozwole sie wtracic bo ten Creme fraiche to tez taka gesta smietana tylko kremowka a nie kwasna. A ty pewnie mialas ochote na Cottage Cheese- to wlasnie cos jak serek i bardzo dobrze smakuje na chlebusiu z odrobina jakiegos dzemiku polanego troszke na wierzchu! :-)

niestety nie rodzę jeszcze :-(, chyba oszaleje w nocy spać nie mogłam bo się mały kręcił a jak już udało mi się usnąć to nam się coś z energetyką podziało i skrzynka z bezpiecznikami :wściekła/y:, która na nasze nieszczęście jest ukryta w sypialni zaczeła dzwonić (tzn jakiś tam alarm) no i chodzę dzisiaj jak cień , próbowałam się w ciągu dnia zdrzemnąć ale jak to bywa co chwilę ktoś dzwonił żeby zapytać czy już jestem po :no:, no i tak mi minął cały dzień , mam nadzieje że dzisiaj będzie lepiej ,a jak nie to że mnie chociaż jakieś skurcze złapią , mam zamiar zaciągnąć męża do sypialni :tak: i wywołać poród naturalną oksy :-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź teraz juz wszystko wiem,umoczyłam w tym palca i normalnie dobre ale jak zobaczyłam ile ma tłuszczu to się przeraziłam:szok::szok::szok:a ja i tak jak pączuś wyglądam,mąż stwierdził że do naleśników będzie :tak:a swoją droga z twarożków to tylko ten co pisałam jest czy inny też?????

AniaSm naturalne oxy musi pomóc,trzymam kciuki :tak:
A ja słuchajcie własnie wstałam :szok:po kolejnej nie przespanej nocy położyłam się na chwile z córcią i spalm od 16/30 do 19 wszystko było by ok tylko kiedy teraz moje dziecko pójdzie spać :szok:

reklama
oj Maniulka takie drzemki sa zabojcze :-( no moze szybko zasnie ;-)
Ania ale trzymaj dlugo :tak:, nogi do gory i zeby ani kropelka nie wyleciala ;-):-D, mi tak przy oststanim razie pomoglo a maz sie smial i mowi ze mam uwazac bo w druga ciaze zajde :-D:-D:-D:-D
no nic trzymaj sie, juz ni ebedziemy pytac czy urodzilas czy nie bo to tez denerwujace :sorry:...ale jak dojdziesz do siebie to nam napisz :tak::-)
no i Wszystkiego Dobrego :-)

Do góry