reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Nadrobilam te pare stron co mnie nie bylo :)
Widze ze wesolo tam macie na tej wsi na L (nie pamietam dokladnie;-) ja sama samiutenka na mojej wiosce :( Tzn jest jedna Polka starsza o tylko 4 latka ode mnie i akurat z nia pracuje, ale na zmiany, takze sie w pracy mijamy.
Widze ze rozmawialyscie o fotelikach, ja sie wlasnie tez zastanawiam jaki bedzie najlepszy dla Maluszka takiego 2,3 miesiecznego bo jak sie urodzi w marcu to jakos na czerwiec planuje jechac do PL...ale mysle ze podroz autem cala droga odpada raczej i tylko do Bergen (2h ode mnie) pojedziemy autem no i potem z Berlina tez 2h drogi do Szczecina...
Maniulka Ty chyba pochodzisz ze Sz-na rowniez? To po sasiedzku jestesmy chociaz w PL hehe :)
Ale wiecie co, ja slyszalam, ze dzieci chyba do 8-10 miesiaca, ktore jeszcze nie siedza to w foteliku moga jechac tylko do 2h na dobe autem...bo ponoc zle ta jazda wplywa na kregoslup dziecka, obciaza go ta pozycja polsiedzaca, bo miesnie jeszcze nie potrafia tej pozycji a jakby nie aptrzec dziecko jest zmuszane do niej a tym foteliku....
Dlatego myslalam zeby najpierw to taka gondolke kupic, ze dziecko plasko lezy w tym foteliku i montuje sie go bokiem do kierunku jazdy....Tylko ze z gondolki dzidzia wyrosnie po 5 miesiacu i potem to juz trzeba cos polsiedzacego, ale nie wolno przekraczac tych 2h podrozy...a my mamy 16 h wiec myslalam sobie ze do 10 miesiaca zycia Niuni to podroz autem cala droge odpada raczej i bedziemy latac samolotami, tzn ja i Niunia a maz to chyba autem, bo wiadomo jak to jest, jedzenie z Polski trzeba zabrac bo ja na norweskim dlugo nie pociagne hehe :)

AsiuMoss - a ile placilas za USG 3D? Tez bym chetnie sobie zrobila, tylko mysle czy w PL nie zrobic, bo jade tam w 30 tygodniu ciazy...

reklama
kacha87 Jak będziesz w Pl w 30 tc to pewnie że zrób tam polecam dr.Węgrzynowskiego specjalista od usg super :tak:
Co do fotelików to fakt że nie można dziecka przewozić dłużej niż 2 godziny ale podobno jak zrobi się przerwe pół godziny to jest ok,ja jechałam z mała ale jak miała pół roku i tylko z Oslo co do gondoli i nie są one bezpieczne do przewożenia dziecka wszyscy je odradzają,ja tez kupiłam taki wózek żeby można było dziecko przewozić w gondolce ale nigdy z tego nie skorzystałam.
Asia Lenka jest słodka :-)mówiłam że usg 3d warte jest każdych pieniędzy nie zapomniane przeżycie :tak:

hej Dziewczyny :happy:
no w koncu jakis ruch na watku :-D:rofl2:
co do fotelikao , moja miala 7 miesiecy i jechala z nami do klarskrony z bergen (1100km )i spowrotem, nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych jazdy :no:pozatym super znosila jazde, pospala sobie i tylko na jedzonko i na zmaien pieluchy sie zatrzymywalismy :tak: no i tylem do kierunku jazdy z powodu takiego ze jak bedziesz mocno chamowac to mozna zlamac dziecku kark :sorry:, moja ma juz ponad rok i dalej jezdzi tylem :tak: to dla jej bezpieczenstwa, na pocztaku kazde dziecko placze bo musi sie przyzwyczaic :happy: ale sa zabaweczki i lusterka specjalne :happy:
Asia sliczna Lenka :rolleyes:

No widzę że ja tu muszę częściej zaglądać i popędzić co niektóre :-D:-D:-D
Ja kupiłam nowy fotelik ale montowany przodem w tym montowanym tyłem Martyna nienawidzi jeździć a czeka nas podróż :szok:generalnie zabieram dwa foteliki tamten i tak muszę wywieźć do Pl bo tam tez została gondola a na lato będe chciała sprzedać wózek a wszystko jest w komplecie taki 3w1 :tak:

AsiaMoss śliczna wasza Lenka, super takie usg ja tez nasze wspominam z łezką w oku :tak:
Twój mąż ma na imię Marek? Mój Daniel i właśnie wydedukowałam, że chyba się znają ;-)i chyba my również miałyśmy okazję się poznać, dość dawno gdy byłam tuż przed porodem z wielkim brzuchem. :cool2:

heheh, czesc, juz kojarze, zona Daniela, widzialaysmy sie pod Ikea w Gdansku :)

rzeczywisacie mialas brzucio i wtedy lada dzien mialas rodzic :). Tak chlopaki sie znaja dobrze, co u was , mieszkacie we Fredrikstad?? czy w polsce, pozdrowionka

Odpowiadam co do 3D USG, Placilam w Moss 1250 kr :):eek:

Witam mamusie z Norwegii :)
Troszke mnie tu nie bylo i sama nie wiem co sie dzialo....
Postaram sie nadrobic pare stron ale jesli ktos mnie nie zna to mam na imie Kasia, jestem w 25 tygodniu ciazy i razem z mezem nie mozemy sie doczekac naszej coreczki :)

A co u Was, widze ze Asia jest ciezarna, a ktos jeszcze? Gratuluje Asiu :)

ja rowniez Gratuluje Tobie, ja juz nie moge sie doczekac:), a czekasz na synusia czy corke, jak ogolnie przebiega ciaza, pracujesz czy juz odpowczywasz??:-)

ruszaja sie i to na maksa, doslownie caly bebzun mi chodzi:), ale co tam, ja sie ciesze chociaz czasem po porzadnym kopie obiadek sie odbije :), ma sile dziewuszka.

wlasnie jakos tu nudnawo, musimy rozkrecic watek norweskich polek :) Jak przygotowanie do swiat, wszystkie jedziecie do polski czy ktoras zostaje tak jak my ??

pozdrowionka

reklama
no to super :-):-):-), a pamietam te "kopmiaki" jak mi moje dwie kopaly to mi sie obiadku odechciewalo, albo pod zerbra nozki wpychaly :baffled::-D
my na swieta zostajemy , nie mam y po co jechac do PL, nie mamy swojego meszkanka a latanie z domu do domu mnie nie cieszy i patrzenie jak oni sie "ciesza" :baffled:...nie dziekuje :no:, wakacje mi doplaily i dziekuje, ograniczamy sie do maximum :tak:, w zeszlym roku tez bylimy w bergen sami i bylo fajnie :happy:
teraz miala moja mam a z tata przyleciec bo wizzar ma tanie bilety ale sobie cos ubzdurala i nie przyleca, no nic zmuszac nie bede :no:...
a i za duzo nir robie potraw, tylko duuuuuzo pierogow :-D i barszcz zrobie i krokiety i cynamonki i peprkake i to wsyztko :-p a no i torta jakiegos na bitej smietane i galaterka :-p o taaaak :-D
A Ty Asia co robisz? no mozesz sie jeszcze obiadac :-D

Do góry