reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

no nasz mały na szczescie uwielbia jazde autem - momentalnie zasypia :-) jednak czeka nas wlasnie dluga droga i chcialabym zeby mial wygodnie... mysle,ze chyba nie sensu kupowac nastepnego fotelika(innej firmy,wiadomo,ze jedne firmy robia wieksze drugie mniejsze) -0-13,bo maly zaraz z niego wyrosnie....ale mysle,ze taki 'przejściowy" 0-16, czy 0-25...one przynajmniej beda wieksze (bo sa przystosowane dla niemowlat i malych dzieci..dla najmniejszych jest wkladka) i maja mozliwosc montazy zarowno przodem na siedzaco jak i tyłem na lezaco....sa troche drozsze,ale nie trzeba zaraz kupowac nastepnego,wiec sie zwroci,a w naszej sytuacji kiedy mały jest za młody na siedzacy fotelik,a troche za duzy na lezacy, powinno byc ok ;)
ja juz nawet rozwazalam podroz samolotem,ale chyba zostaniemy przy aucie...zobaczymy jak bedzie, najwyzej nastepna podroz zaplanujemy inaczej....
'marta' my tez wlasnie ok 1200 km mamy do przejechania z karlskrony,ale planujemy zrobic gdzies w polowie drogi przerwe na nocleg w hotelu,ze wzgledu na malego wlasnie.... mam nadzieje,ze jakos minie ta podroz,bo w grudniu zamierzamy na swieta przyjechac,wiec czeka nas powtorka z rozrywki ;)

reklama
gagulka my mamy ten fotelik FOTELIK CHICCO PROXIMA 0-18 kg NOWY KOLOR PACIFIC (774522335) - Aukcje internetowe Allegro
mozliwość montażu przodem i tyłem, cenowo fajny.
Alan jechał pierwszy raz do No gdy miał 7 miesięcy, wagowo i gabarytowo mieścił się jeszcze w ten mały ale już ładnie siedział i tez miałam dylemat, a nie chciałam brać dwóch fotelików, no i wybrałam ten, ale zdecydowanie Alan woli jeździć przodem do kierunku jazdy, a podróż i tak ciężka, bo jak młody nie śpi w aucie to marudzi strasznie i co chwilę przystanki. Teraz się zastanawiam czy nie spróbować jazdy nocą, żeby przespał.

darika, a jak ten fotelik? wygodny dla małego? jest taki solidny? mi sie podobał ten Berber Hektor 0-18 kg czarno-nieb. od G-7 wys 0 (764231693) - Aukcje internetowe Allegro
ale dzisiaj widzialam na zywo w sklepie, i nie kupilabym :/ wyglada na taki fajny mieciutki wygodny, ale z bliska jakis taki dziwny....ten material jest jakis taki cienki, i normalnie reką wyczuwalam ten caly plastikowy stelaz fotelika:/ to co dopiero dziecko by czuło po takiej 16 godzinnej jezdzie? chyba by mu pupa odpadła ;) moze jest dobry na takie krotkie przejazdzki,ale na pewno nie na dluga podróz.... bede szukać ;) a jutro zobacze w sklepie (mam to szczescie ze kolo domu prktycznie mam hurtownie z art dla dzieci ;)) czy maja ten,o ktorym piszesz i przyjrze mu sie z bliska ;-)

cichutko tu... Haloo, co tam u was slychac??

U mnie mala rosnie, a z nia brzuchol :), za 10 dni ide na 3d USG i juz snie moge sie doczekac kiedy zobacze buzke mojej Coreczki,pozdrawiam

AsiaMoss Ja jestem cały czas tylko jakos nic nie pisałam bo nie było za bardzo co:baffled:
Ale ci zazdroszczę usg3d zawsze cała w skowronkach szłam na usg tak lubiłam podglądac moja niunię.Piękne imię wybrałas Lenka :-)
gugula jak tam przygotowania do wyjazdu????

AsiaMoss naprawde super sprawa to usg 3d :) u nas to jeszcze taka swietna babeczka robiła, fajne przezycie :) zupelnie inaczej niz takie zwykle :) moj maz to juz na tym usg wypatrzył,ze maly ma moj nos,tak bylo ladnie widac bużke :)
maniulka: szukuje sie powoli...chociaz za bardzo to nie wiem za co sie zabrac najpierw-na razie nastawiam sie psychicznie :)
jutro wyruszam na zakupy pierwsze, małego musze w uzbroić w ciuszki polarne :-D reszte to bedziemy kupowac jak krzysiek przyjedzie- meble do lazienki,kabine, komode jakas..ehh,troche tego bedzie do kupienia.... ale okazalo sie,ze odkurzacz nam odszedl do kupienia, bo w mieszkaniu okazalo sie,ze jest centralny ;) zawsez to jakis wudatek mniej ;) a ja poki co skupie sie na duperelach ;)firanki, reczniki i inne pierdołki ;) no i ten fotelik nieszczesny...ehh.....szukalam, ogladalam i dalej nie wiem na co sie zdecydowac.....pojdziemy razem z krzyskiem i razem cos wybierzemy ;)

gugula ja to byłam najlepsza jak się wyprowadzała spakowałam nas dzień wczesniej i wyobraź sobie że niczego nie zapomniałam :-D:-D:-Djak pojade na swięta to tez chcę sobie jeszcze co nieco kupić i zabrać jak to się mówi wyszło w praniu co potrzebne a czego tu niema ;-)tylko ciągle mysle o tym wyjeździe,czy warto męczyć dzieciaki ale tak bardzo się stęskniłam,a wy też będziecie na swięta jechać do Pl czy już nie

bedziemy jechac :) nie darowałabym krzyskowi,gdybym musiala spedzic w norwegii swieta :p tym bardziej,ze tak w ogole, to ja dopiero po swietach mialam do niego dojechac, ale sie zdecydowalismy na ten listopad, pod warunkiem wlasnie,ze swieta i tak beda w polsce ;)
takze nie ma tragedii, jak czegos zapomne,to sie dokupi w grudniu :) najwyzej jak maly barzo zle podroz zniesie, to ja z nim samolotem polece, ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze po prostu ladnie przespi cala droge ;)

zazdroszcze wam swiat w Polsce, juz 2 rok bedziemy tutaj.... Ale teraz to juz ja nie chce ryzykowac... miesic przed porodem to nie bede wypuszczac sie w taka podroz, choc bardzo bym chciala....

Ale ciesze sie zeWy jedziecie ;), buziaki

reklama
gugula przepraszam, że dopiero teraz, ale jakoś wcześniej tu nie zajrzałam, pytałaś o ten fotelik, generalnie jestem zadowolona, jest solidny i wygodny moim zdaniem, no i chicco dobrze wychodzi w testach bezpieczeństwa. Tylko myślę, że gdybym teraz wybierała, to już bez możliwości montażu tyłem, bo nie za bardzo z tego korzystaliśmy, ale to była taka sytuacja, że Alan był w tej fazie przejściowej i nie wiedziałam czy nie bedzie musiał jeszcze tyłem i z tą wkładką nniemowlęcą jeździć, ale mimo, że jest drobny to smiało w tym foteliku mógł juz wygodnie przodem siedzieć, bez jakichś niedogodności na kręgosłup.
Podobny jest chicco key, właśnie bez funkcji tyłem i wielu moich znajomych go ma i też poleca.

Do góry