reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

no nasz mały na szczescie uwielbia jazde autem - momentalnie zasypia :-) jednak czeka nas wlasnie dluga droga i chcialabym zeby mial wygodnie... mysle,ze chyba nie sensu kupowac nastepnego fotelika(innej firmy,wiadomo,ze jedne firmy robia wieksze drugie mniejsze) -0-13,bo maly zaraz z niego wyrosnie....ale mysle,ze taki 'przejściowy" 0-16, czy 0-25...one przynajmniej beda wieksze (bo sa przystosowane dla niemowlat i malych dzieci..dla najmniejszych jest wkladka) i maja mozliwosc montazy zarowno przodem na siedzaco jak i tyłem na lezaco....sa troche drozsze,ale nie trzeba zaraz kupowac nastepnego,wiec sie zwroci,a w naszej sytuacji kiedy mały jest za młody na siedzacy fotelik,a troche za duzy na lezacy, powinno byc ok ;)
ja juz nawet rozwazalam podroz samolotem,ale chyba zostaniemy przy aucie...zobaczymy jak bedzie, najwyzej nastepna podroz zaplanujemy inaczej....
'marta' my tez wlasnie ok 1200 km mamy do przejechania z karlskrony,ale planujemy zrobic gdzies w polowie drogi przerwe na nocleg w hotelu,ze wzgledu na malego wlasnie.... mam nadzieje,ze jakos minie ta podroz,bo w grudniu zamierzamy na swieta przyjechac,wiec czeka nas powtorka z rozrywki ;)

reklama
gagulka my mamy ten fotelik FOTELIK CHICCO PROXIMA 0-18 kg NOWY KOLOR PACIFIC (774522335) - Aukcje internetowe Allegro
mozliwość montażu przodem i tyłem, cenowo fajny.
Alan jechał pierwszy raz do No gdy miał 7 miesięcy, wagowo i gabarytowo mieścił się jeszcze w ten mały ale już ładnie siedział i tez miałam dylemat, a nie chciałam brać dwóch fotelików, no i wybrałam ten, ale zdecydowanie Alan woli jeździć przodem do kierunku jazdy, a podróż i tak ciężka, bo jak młody nie śpi w aucie to marudzi strasznie i co chwilę przystanki. Teraz się zastanawiam czy nie spróbować jazdy nocą, żeby przespał.

darika, a jak ten fotelik? wygodny dla małego? jest taki solidny? mi sie podobał ten Berber Hektor 0-18 kg czarno-nieb. od G-7 wys 0 (764231693) - Aukcje internetowe Allegro
ale dzisiaj widzialam na zywo w sklepie, i nie kupilabym :/ wyglada na taki fajny mieciutki wygodny, ale z bliska jakis taki dziwny....ten material jest jakis taki cienki, i normalnie reką wyczuwalam ten caly plastikowy stelaz fotelika:/ to co dopiero dziecko by czuło po takiej 16 godzinnej jezdzie? chyba by mu pupa odpadła ;) moze jest dobry na takie krotkie przejazdzki,ale na pewno nie na dluga podróz.... bede szukać ;) a jutro zobacze w sklepie (mam to szczescie ze kolo domu prktycznie mam hurtownie z art dla dzieci ;)) czy maja ten,o ktorym piszesz i przyjrze mu sie z bliska ;-)

cichutko tu... Haloo, co tam u was slychac??

U mnie mala rosnie, a z nia brzuchol :), za 10 dni ide na 3d USG i juz snie moge sie doczekac kiedy zobacze buzke mojej Coreczki,pozdrawiam

AsiaMoss Ja jestem cały czas tylko jakos nic nie pisałam bo nie było za bardzo co:baffled:
Ale ci zazdroszczę usg3d zawsze cała w skowronkach szłam na usg tak lubiłam podglądac moja niunię.Piękne imię wybrałas Lenka :-)
gugula jak tam przygotowania do wyjazdu????

AsiaMoss naprawde super sprawa to usg 3d :) u nas to jeszcze taka swietna babeczka robiła, fajne przezycie :) zupelnie inaczej niz takie zwykle :) moj maz to juz na tym usg wypatrzył,ze maly ma moj nos,tak bylo ladnie widac bużke :)
maniulka: szukuje sie powoli...chociaz za bardzo to nie wiem za co sie zabrac najpierw-na razie nastawiam sie psychicznie :)
jutro wyruszam na zakupy pierwsze, małego musze w uzbroić w ciuszki polarne :-D reszte to bedziemy kupowac jak krzysiek przyjedzie- meble do lazienki,kabine, komode jakas..ehh,troche tego bedzie do kupienia.... ale okazalo sie,ze odkurzacz nam odszedl do kupienia, bo w mieszkaniu okazalo sie,ze jest centralny ;) zawsez to jakis wudatek mniej ;) a ja poki co skupie sie na duperelach ;)firanki, reczniki i inne pierdołki ;) no i ten fotelik nieszczesny...ehh.....szukalam, ogladalam i dalej nie wiem na co sie zdecydowac.....pojdziemy razem z krzyskiem i razem cos wybierzemy ;)

gugula ja to byłam najlepsza jak się wyprowadzała spakowałam nas dzień wczesniej i wyobraź sobie że niczego nie zapomniałam :-D:-D:-Djak pojade na swięta to tez chcę sobie jeszcze co nieco kupić i zabrać jak to się mówi wyszło w praniu co potrzebne a czego tu niema ;-)tylko ciągle mysle o tym wyjeździe,czy warto męczyć dzieciaki ale tak bardzo się stęskniłam,a wy też będziecie na swięta jechać do Pl czy już nie

bedziemy jechac :) nie darowałabym krzyskowi,gdybym musiala spedzic w norwegii swieta :p tym bardziej,ze tak w ogole, to ja dopiero po swietach mialam do niego dojechac, ale sie zdecydowalismy na ten listopad, pod warunkiem wlasnie,ze swieta i tak beda w polsce ;)
takze nie ma tragedii, jak czegos zapomne,to sie dokupi w grudniu :) najwyzej jak maly barzo zle podroz zniesie, to ja z nim samolotem polece, ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze po prostu ladnie przespi cala droge ;)

zazdroszcze wam swiat w Polsce, juz 2 rok bedziemy tutaj.... Ale teraz to juz ja nie chce ryzykowac... miesic przed porodem to nie bede wypuszczac sie w taka podroz, choc bardzo bym chciala....

Ale ciesze sie zeWy jedziecie ;), buziaki

reklama
gugula przepraszam, że dopiero teraz, ale jakoś wcześniej tu nie zajrzałam, pytałaś o ten fotelik, generalnie jestem zadowolona, jest solidny i wygodny moim zdaniem, no i chicco dobrze wychodzi w testach bezpieczeństwa. Tylko myślę, że gdybym teraz wybierała, to już bez możliwości montażu tyłem, bo nie za bardzo z tego korzystaliśmy, ale to była taka sytuacja, że Alan był w tej fazie przejściowej i nie wiedziałam czy nie bedzie musiał jeszcze tyłem i z tą wkładką nniemowlęcą jeździć, ale mimo, że jest drobny to smiało w tym foteliku mógł juz wygodnie przodem siedzieć, bez jakichś niedogodności na kręgosłup.
Podobny jest chicco key, właśnie bez funkcji tyłem i wielu moich znajomych go ma i też poleca.

Do góry