reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

no debile czasem :crazy:....no szok, co mialo ja ogrzac...jak przeginaja to w kazda strone :crazy:!!!! no szok :wściekła/y:
aaaa i jescze jedno wypuscili w deszcz ja w butach zimowych !!!!! i oczywiscie cale przemokly bo one sa impregnowane ale to ni eto samo co kalosze , no i sie susza w przedskolu w szafie:cool:

reklama
witam wieczorową porą :-)
dzisiaj byłam u położnej i była wielce zdumiona że nie chce się zaszczepić bo przecież przede wszystkim zalecają to szczepienie ciężarnym ale jakoś nie jestem przekonana do tego poza tym widziałam w necie filmik gdzie laska po szczepieniu dostała jakiegoś paraliżu i jak chodzi do przodu to nie mówi , a jak idzie tyłem to normalnie mówi , no i po tym przekonałam się że teraz to już na pewno nie dam się zaszczepić :tak:
u nas dzisiaj też pada ale jakoś się już przyzwyczaiłam że tutaj to norma , chociaż nie lubię deszczu
o rany jak ja już chciałabym urodzić a tu się nic nie dzieje :-( tak mi ciężko że nie mam siły ,ledwo się toczę a położna mi każe na spacery chodzić
miłego wieczoru albo nocki :-)

Asiu i sapcery pmagaja i male co nieco z mezusiem :-D ja tweirdze ze mi to pomoglo :tak: bo rano mialam skurcze a nastepnego dnia rano urodzilam o 4:23:tak:a bylam 8 dni po terminie:tak:
podlogi umyj na kolanach, tylko nie stymuluj sutkow nie polecam ..., ananas pomaga podobno ,
a mylslams o tym czy np bedzioesz chciala lewatywe czy nie przed porodem (jak zdarza oczywiscie )...a rodzisz normalnei na oddziale czy na naturalnym ?
polowa norwegow nie chce sie szczepic a cos w tym jest, mi sie wydaje ze specjalnie nakrecaja zeby kase zbijac...nakupowlai szcepione k i co teraz z nimi zrobic ...ja sie nei dam , moge mojej po angielsku wyklad walnac an temat skwalenu i reci i skutkach ubocznych po tej szczepionce :cool2:

Ja tez się nie szczepię,boje sie tej szczepionki :crazy:
AniaSm sex wskazany podobno pomaga,mnie nie pomógł niestety ale to tylko dlatego że mąż przyjechał dzień przed tym zanim poszłam do szpitala na oddział :tak:mało czasu było
Mała śpi ciekawe jak będzie noc:eek:

Witam:-)
Od rana deszczowo,szaro,buro i ponuro.
Nocka jeszcze gorsza niż wczoraj tym razem nie spałą od 1 do 4:szok::szok::szok:co tez się porobiło z ta moja córcią,ogólnie to ostatnio już mam dość nocnego karmienia,mała do prawie 6 miesiąca spała całą noc,później jej się cos poprzestawiało i budziła się raz na jedzonko,później dwa ale ok pasowało mi zjadła i spała dalej z tym że teraz coraz częsciej widze ze nie jest głodna tylko spała by z cycusiem w buzi i wygląda to tak że potrafi jesc około godziny ja noieprzytomna jak wpadną 3 karmienia to mam 3 godziny snu z głowy :-:)-:)-(zastanawiam się nad odstawieniem już małej od piersi.Z różnych obserwacji wiem ze dzieci cyckowe budzą się długo ,nawet po zakończeniu karmienia ehhhhh nie wiem co mam robic :-(
Młody w szkole,mała zaraz może pójdzie na drzemkę popołudniową a ja musze się wziąsc za obiad,tylko pomysłów brak :eek:
Miłego dnia kobitki :-)

witam,
no u mnie też dzisiaj paskudnie na zewnątrz aż się wychodzić nie chce :-( a pasuje jakieś małe zakupy zrobić
też myślę nad obiadem no i zdecyduję się na żurek :-) bo mój mąż mnie ostatnio o niego prosił a na drugie hmm może coś kurczakowego??
miłego dnia życzę :tak:

Maniulka moja tak samo robial z piersia, az si

e wpienilam i powiedzialam "koniec", no ile mozna wstawac i cyca wyciagac...i robilam tak ze najpierw odsatwilam w dzien a pozniej tego wlasnie w nocy , i najpierw byl placz ale pozniej zrozumiala i spala, pozniej odstawilam wieczorne karmienie i na koniec poranne i jestem od prawie 3 tyg wolna od cyca :-Dono moja te zmusze teraz na dre ozmke wyslac, bede miala troche spokoju :-p
ja tez nie mam pomyslow co na obiadek...a ja nigdy nie robie dwu daniowych obiadow :no: jeden wystarczy :-p
milego popoludnia :-)

Ja pomysłu na jedno danie nie mam a co dopiero na dwa:-D:-D:-D
Ale zjadła bym żurek ale nie przywiozłam sobie z Pl a tu chyba niema no nie???
Marta ale ci zazdroszczę ze już masz to za sobą a ile trwało cale odstawianie,jak na razie to czekam na jej wyzdrowienie bo nie najlepszy moment na zabranie cyca a no i u nas jeszcze jeden problem,mała nie pije z butli nie umie :-(wiec nauka nas czeka.
Martynia śpi a ja zamiast iść z ni i wypocząć siedzę na BB :-D:-D:-D

reklama
wiesz ja w tempei wolnym odstawialam bo czulam ze na na stepny etap odsatwiania jest za szybko wiec w sumie trwalo niecale 2 miesiace , okolo 6 tyg
a moja tez wogole nie umiala pic i nei umie pic z butelki :no: , to byl koszmar, ale zaakceptowala dziubel aventa ten bialy i temme tippe kubeczek Tommee Tippee - Picie z kubka ten pierwszy rozowy , a mlekoNAN zaczela dopiero pic jak ja odsatwilam , wczesniej tez nie chciala :no:, a teraz jak zaciagnie to w szoku jestem i rano i wieczorem wypija po 150 ml :szok:
takze powodzenia zycze w odatwianiu jak nadejdzie czas :happy:
ja ogarnelam szybko mieszkanko jak moja zasnela i sie polozylam ale ledwo co zamknalam oczy to mala si eobudzila i po spaniu...
a u mnie dzisiaj wieeeje i paaada..brrr....

Do góry