reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

reklama
właśnie Sylcia nie przejmuj się tak bo my nie jesteśmy żadnymi VIP-ami tylko zwykłymi kobietkami-mamuśkami co lubią się spotkać i pogawędzić.ewentualnie coś skubnąć w międzyczasie;-)
a jeśli chodzi o zimno to tutaj większość domów jest taka.nasz też jest dosyć zimny.pewnie dlatego że stary.aczkolwiek mam znajomych co mieszkają w nowych domach i też narzekają na zimno.taka ich widać struktura.co prawda teraz nie musimy jeszcze dogrzewać ale zimą czasami bywa nieciekawie.czasami płaciliśmy spore rachunki.odkąd jest dziecko w domu to nie ma zmiłuj-grzać trzeba.a wychodzimy z założenia że lepiej wydać na ogrzewanie niż na antybiotyki. drugie dziecko urodzi się na początku grudnia więc też trzeba będzie ostrzej przygrzać bo jak jest noworodek w domu to nie ma zmiłuj.Laura miała zimą już 4 miesiące to też inaczej.a najgorzej jak mocno wieje.wtedy ucieka całe ciepło z domu.a te domy nie są ogrzewane więc nie ma co tego ciepła trzymać.dopóki chodzi ogrzewanie to jest ciepło.ale jak tylko się wyłączy to chwila moment i się wyziębia.jak nie wieje to jest zupełnie inaczej.dlatego planujemy ocieplić dom.ale w tym roku nie damy rady więc dopiero w przyszłym.teraz chcemy wstawić drugie drzwi wejściowe-taki ala wiatrołap bo przez nie też sporo ciepła ucieka.są stare i nieszczelne przez co cały korytarz się wyziębia a jak są pootwierane drzwi na piętrze to i sypialnie:-( a teraz jak Laura śpi w swoim pokoju to i ona i my mamy otwarte drzwi.zimą nie dalibyśmy tak rady.zawłaszcza że w naszej sypialni będzie malutki bobasek.więc te drzwi to konieczność w tym roku.tak samo salon.zimą mamy do niego drzwi zamknięte bo w korytarzu lodówka.mówię ci,masakra.także no stress:-)
kurczaki,rozpisałam się.pewnie nikomu nie będzie się chciało czytać tych wypocin:-D zmykam obejrzeć jakiś filmik i do wyrka.dzisiaj mam męża na noc w domu...

Uuu Drozdusia masz mezulka na noc :D Ciekawie ciekawie :p

No u nas tak samo z tym domem tu jak i na Casteltroy'ou zimno zimno zimno i szybko po ogrzaniu jest zimno ;/ Ja tez sie tam nie przejmuje czy to sie komus podoba czy nie Ja grzeje tyle na ile uwazam za sluszne A co powiedza lokatorzy na to to malo mnie to interesuje Oni zauwazylam malo kiedy patrza na mnie a wiec i czym ja sie bede przejmowac O dziecko trzeba dbac i tyle !

Krycha myślę,że niebawem uda nam się w realu poznać.

No ja też mam taka nadzieję ;-):-D

Moja malenka jakbylam pon przeszly poniedzialek to wazyla 6600 :))

Do wszystkich mam ktore przyjda do mnie na kawke !!! Kochane ja sie zabije chyba Kurcze ubierzcie sie cieplo i wezcie sobie jakies butki albo zostaniecie w obecnych Bo u mnie dalej niechodzii te ogfrzewanie a landlord powiedzial ze dopiero przyjda go naprawic w polowie wrzesnia !!!!!! A moje mieszkanko nie jest za cieple ;/ Jestem taka taka taka zla ze azz strach ;/

Hehehehehehe, a moja Pyza waży 8150 (waga z wyjścia ze szpitala) :laugh2:! Co Ty się Kobito tak martwisz, damy sobie radę! Dobrze, że napisałaś to się dzieci cieplej ubierze i już ;-)

Zmykam już spać, bo mi dziecię pobudke z rana robi, choć dopiero zasnęła... Do jutra, Kochane!!!

Aha, a co się dzieje z Aine i Olivcą? Hop, hop... Gdzie jesteście????

Edit: Zapomniałam wypowiedziec się na temat ciepłoty w dokach... My mieszkaliśmy w takim zimnym, że szkoda gadać! Nie chce już więcej żandego domu!!!!!!!! Wolę "nasz" ciasny apartamencik, w którym jest cieplutko, nikt obcy mi się nie kręci (jak to w wynajmowanych bywa) i rachunki nie wychodzą za duże :sorry:... Nie twierdzę, że wszystkie są takie jak ten felerny w którym przyszło nam mieszkać, ale tu jest mniejsza powierzchnia do ogrzania i to nam pasuje :-p... Ciężko byłoby tylko spęd u mnie zrobić :eek::laugh2::laugh2::laugh2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ohh babki i jeszcze jedno dla tych wiekszych dzieciaczkow ja niestety nie mam zabaweczek :( Kurcze mam kilka jakis maskotek czy grzechotek a tak to zaopatrzenia wiekszego brak :(

Kocham zespol Akcent no no no ale nie ten z disco polo Tamten to lubilam gdy mialam z 6-7 lat :p Ale chodzii mi o ten romanski zespol <lol>
Zobaczcie sobie Akcent - That's my name

Dobranoc kochaneczki :***** Moze tu jeszcze wpadne pozniej na fonie :))
Bye bye bye :))

Hej laski limerickie, ja jeszcze o tej porze urzęduję-całkiem sobie z tym spaniem poprzestawiałam:wściekła/y:

Ale tu się dzieje, szok!:-) Nowe mamuśki ściskam ciepło!!!:-)

Zastanawiam się, co z Olivcą-czy u niej wszystko w porządku? Macie jakieś wieści? Ona teraz przecież mieszka w Dublinie, więc w razie potrzeby mogłabym jej jakos pomóc,no nie wiem, dziecka przypilnować itp.- ale nie mam z nią kontaktu...Adres i telefon ma, przypuszczam,że kobitka po prostu strasznie zajęta i dlatego nie daje znaku życia...

A u nas wszystko super:-):-) Jedyne, na co mogę narzekać, to brak słońca:-( Kurczę, nie zdawałam sobie sprawy, jaki to moze mieć wpływ na samopoczucie...

No nic, kończę i idę trochę poczytać:) Pozdrówki dla Was wszystkich i dla Waszych pociech!!:-) Nie zapomnijcie o mnie;-)

reklama
Do góry