My dzwoniliśmy do Gazowni i podaliśmy stan licznika żeby zakończyć rachunek i w tym samym czasie zakładaliśmy w tym domu rachunek ale tu nam założyli a zakończyć nie mogliśmy bo gazownie może zamknąć tylko landlord lub agencja i tym sposobem opłacamy dwa domy i jeszcze takie wielkie a energie mogliśmy zakończyć sami A agencja to Hikey O Donahiu czy coś takiego pokręciłam z pewnością nazwe ale tak mi nerwy popsuli że ciśnienie to mi skacze niemożliwieTo w jakiej agencji Wy byliście?? My drugi raz wynajmujemy z agencji i sprawy energetyczne załatwiałam osobiście tzn wysłałam maila z danymi, opisałam co i jak i zawsze jakaś podkładka to walczenia o swoje jest;-)
reklama
W sumie z gazownią do czynienia nie miałam Może tutaj trzeba tak jak w Polsce...Wszystko na piśmie i z potwierdzeniem odbioru.
Szczerze Ci współczuję. Gdyby jakiś ślad był, że podawaliście stan licznika to można by walczyć.... No ale może wyegzekwujecie to co Wasze. Trzymam kciuki
Szczerze Ci współczuję. Gdyby jakiś ślad był, że podawaliście stan licznika to można by walczyć.... No ale może wyegzekwujecie to co Wasze. Trzymam kciuki
uffno mówią że co drugie pokolenie więc Twoja mama mogła miec i Twoje dzieci mogą mieć, ale Ty powinnaś być bezpieczna tak jak właśńie niestety ja jestem
Dziewczyny czy macie jakies namiary na tanie paczki do polski, gdzie nie dzwonię to ponad 25eu bo albo 2,5 eu za kg no i paczka min 10kg, albo 2eu za kg i paczka min 13kg a moja jest mała bo niecałe 5kg, wim że chyba lepiej dopakować...
Zuch mamuska!No przecież nie będę się całe życie załamywała nie???Trzeba żyć normalnie i akceptować to co się ma. A pocieszyć mogę się tym, że mogłoby być gorzej (odpukać).
Alescie sie rozpisaly..ja chcialam sie dolaczyc ale m jak milosc sie zaczela...
uff
Alescie sie rozpisaly..ja chcialam sie dolaczyc ale m jak milosc sie zaczela...
ja jednym okiem czytam a drugim film oglądam
A to skopiowali od airlingusa bo oni już dawno tak robią, tak szybciutko idzie odprawa że hej No i nie ma zmiłuj sie bo od razu waży i naklejkę z wagą daje więc zero kombinowaniaowszem jest opcja odprawa online z bagażem, będzie to w przybliżeniu (bo jeszcze nie widziałam naocznie) wyglądać tak, że zamiast człowieka będzie automat, postawisz walizkę na wagę, wklepiesz nr rezerwacji i automat ci druknie naklejki na walizki, nakleisz i popchniesz na taśmę--- coś w tym stylu..
jak na razie jest też opcja z człowiekiem ale za taki komfort się płaci
Camomile masz świętą rację o której każdy powinien pamiętać, obojętnie co sie załatwia-wszystko na piśmie Nie wiem czy się nauczyli od polaków ale tak oszukują i wypierają się w żywe oczy, koleżance nie oddali depozytu za apartament bo najpierw mówili że czekają aż ktoś nowy się wprowadzi a później że ona wcale wypowiedzenia nie dała (nota bene ona z dwa miesiące szybciej codziennie do nich chodziła bo chciała z tej samej agencji tylko w innym miejscu, z gościem kawę piła i całkowicie mu ufała) A oni powiedzieli że pierwsze słyszą że się wyprowadza.Była na gardzie, w citizenie i nie ma szns bo nie może udowodnić że im mówiła, telefon, rozmowa, to nic, pismo, pismo i jeszcze raz pismo. Jeśłi ktoś jest w porządku to pism się nie boi a igdy nie wiadomo kiedy się przydadzą.W sumie z gazownią do czynienia nie miałam Może tutaj trzeba tak jak w Polsce...Wszystko na piśmie i z potwierdzeniem odbioru.
Ja wynajmowałam pokój u polaków, najpierw zwiększyli czynsz z 300na 400euro bo rzekomo agencja się czpiła że jest więcej osób(podałam im ksero paszportu do zarejestrowania,wypełniałam formularze) a 2 dni później powiedzieli ze musze się wyprowadzić z dnia na dzień,ja w szoku no i że nie mam czasu teraz szukac mieszkania, że przecież do końca miesiąca zapłaciłam a oni prosto mi w oczy że jak udowodnię że im dałam pieniądze?I żebym się nie zdziwiła ale agencja nic nie wie że mieszkam więc jestem nielegalnie. Szczęka mi opadła. Młodzi ludzie z Rzeszowa, dwudziestolatki, ona na psychotropach, ponoć tak działali, co drugi miesiąc mileli podwójny czynsz. I co, taka mądra byłam a na nic papieru nie miałam. Nigdy więcej nie mieszkałam już z polakami a papier mam na wszystko, może upierdliwie ale bezpiecznie.
Ostatnia edycja:
No właśnie Olcia nasz błąd ale myśle że jakimś dowodem jest rezygnacja z najmu i tam jest data do kiedy mieszkaliśmy a na rachunku też będzie data za jaki to jest okres także mam nadzieje że to też jest jakimś dowodem
reklama