reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

witajcie mamuśki jeszcze raz.:-):-):-)
byłam dzisiaj w Limerick na drobnych zakupach, jestem strasznie zmęczona, zakupy z dzieciakami bez mężola to katastrofa. Najchętniej to bym jutro pojechała jeszcze raz ale sama, nic nie dali mi zobaczyć, a wyprzedaze się zaczeły.:dry::dry::dry:hhmmm... te moje urwisy:-):-):-)

reklama
ja tam sie nie czuje jak stary babol:) a juz skonczylam 34:):):):)
energii zawsze duzo mam:) ale to rzecz wzgledna:) kazdy ma tyle lat na ile sie czuje:)ja tam nie narzekam:)

ja juz po obiadku:) drugie pranie sie juz kreci,pierwsze na podworku juz rozwieszone a ja sie zastanawiam nad kawka.....hmmm.....chyba sobie zrobie:)ma ktos ochote na nescafe 3 w 1?

Ech mnie ostatnio caly czas cos dolega.Ot np zlapala mnie rwa kulszowa w pachwinie i ja madra chcialam ja rozruszac na rowerze i sie doprawilam i noga ruszac nie moge.A wy tu o wyprzedazach..Gdzie te wypredaze? Bo znowu pojade i nic nie kupie :wściekła/y:

dzien doberek!!!
niedziela rano wiec pewnie wszystkie spia!!
moje kochanie poszlo na 8 do pracy wiec ja juz na nogach!!
szukam w necie wykrojow na misie i lalki szmacianki hehe -zuzie!!!
milej niedzieli dziewczynki moja minie na sprzataniu(wczoraj sie poddalismy) zabawie z dziewczynkami i szyciu na mojej kochanej nowej maszynie

dzień dobry kobietki.kto śpi Megan to śpi.ja już dłuższy czas nie śpię ale jakoś nie mogłam się z łóżka wygramolić.mała skakała i wyczyniała istne cuda a ja mrużyłam jeszcze oczy.przysnąć się już nie udało.trzeba wsunąć jakieś śniadanko i może wybrać się na jakiś spacerek.udanej niedzieli a tobie Megan efektywnej pracy;-)

dzień doberek
widzę justysia, że i bez mamy dajesz radę:-D
ja mam zakwasy po wczorajszym wdrapywaniu bez formy na górkę w killaloe
a mój M niósł Bąbla w nosidełku i się nie zmęczył:dry:
http://picasaweb.google.pl/herkules.p/20090627?locked=true#5352283879643795938

wczoraj podłączyłam komórkę do kompa i znalazłam na niej zdjęcia, które robiłam Bąblowi jeszcze w szpitalu po porodzie:-D:-D i filmik jak Bąbel jeszcze brzuchu się rozpychał i kopał... ale mięliśmy radochę:-D:-D

Ostatnia edycja:
dzien dobry dziewczynki, ze mnie tez poranny ptaszek, po pierwsze wiem ze necik wlasnie z rana dziala wiec jakbym mogla spac o tej porze:-D a po drugie jakos tez tak czuje jak Aga ze po malu juz wszystko sie przygotowywuje do porodu i mala daje nieziemsko znac o sobie. Czy w ostatnich tygodniach podkladalyscie cos pod plecy zeby polezec? No chyba mam skolioze,kifoze i lordoze jednoczesnie bo jakkolwik bym sie nie polozyla jest mi nie wygodnie.
My do centrum Dublina mamy z 40minut, nie mieszkamy nawet na obrzezach tylko w malutkiej miescince, najpierw sie cieszylam ze nawet fajnie bo wszystko bede miala na miejscu ale no wlasnie nic z tego i po wieksze zakupki jezdzimy do Blachardstow-co po prostu jest najlepszym miejscem na ziemi-typowe zakupowisko, ja to bym mogla spedzic tam cale dnie chociaz teraz to juz gorzej bo jak jestem za dlugo na nozkach to czuje jakby malenstwo samo chcialo wyjsc i pozagladac na swiat troszke:-). Cale szczescie jest u mnie siostra i zdecydowala ze zostaje do konca wakacji, malo tego, pytala nawet czy moze byc ze mna przy porodzie bo bardzo bardzo by chciala ale wie ze pierszenstwo ma N. Ona dla mnie bedzie zawsze taka malutka siostra i wydawalo mi sie ze w zyciu jej do porodu nie wezme bo przeciez jest za mloda i jeszcze jakis uraz jej zostanie i dzieci nie bedzie chciala miec a ona ze ja zwariowalam, ze przeciez podczas studiow byla przy tylu porodach ze nawet nie zliczylaby, ze nieprzyjemna to jest cesarka bo krew sika wszedzie ale do porodu to nie moze sie doczekac jesli tylko by miala mozliwosc (dlatego robi wszystko zeby mala wyszla juz teraz poki N.jest w Limericku) co niestety uszczesliwilo moje slonce tak bardzo ze mam wrazenie ze niebiosa by jej przychylil gdyby tylko mogl, no straszne baby z tych facetow:cool2:.

Drozdusia..dzieki
zamierzam dzisiaj naprawde nie robic sobie dnia lenia!!
Bożenka...ja na ta gore wchodzilam w ciazy..ale przyznam ze dla mnie tez bylo to wyzwanie
Justyna a Ty co???
bezsennosc???hehe trzeba bylo mi Julcie podrzucic i dalej w kimono uderzyc!!!

a ja nie wiem co sie ze mna dzieje mam totalnego lenia mimo ze strasznie chce sie jego wyzbyc!!ta ciaza dziala na mnie zamulajaco!!jestem jakas dziwna!ja pani huragan nagle stalam sie ja pani slimak!!najdziwniejsze jest to ze z Zuzka i Caroline bylo calkiem inaczej!!!i mam nowy sposob na odkladanie wszystkiego na pozniej!!!:jak Ksiaze wroci z pracy posprzatamy..kiedy wraca jest zmeczony dzieci marudza i efekt jest taki ze nic nie robie!!a pranie do prasowania kipi poprostu!!!
ehhh teraz wymowke mam ze dzieci spia i nie bede ich budzic odkurzaniem i krzataniem sie po mieszkaniu dlatego siedze!!!wstana trzeba bedzie zrobic jakies sniadanie poprzebierac itd i zaraz Ksiaze wroci!!!heh ah z tym moim odkladaniem!!!ale naprawde dzisiaj sie biore za siebie(mowie tak codziennie)

reklama
Ms.Marple wspaniale przezycie nagle znalesc filmik i zdjecia co? To tak jakby ktos tam jeszcze z boku stal z wasza trojka i nagle po tylu miesiacach inny widok:)
Niestety ta piccassa otwiera mi sie glowna strona... musze sie zalogowac zeby zobaczyc zdjatka? Jesli trzeba haslo to poprosilabym na priva-poki jeszcze necik dziala :happy2:

Do góry