reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

no mocz Tobie zbadaja... krew..... pojdziesz na scana i zobaczysz sie na 2 minutki z lekarzem... ustala Ci nastepna wizyte..... i to by bylo na tyle.....

reklama
Aaaa i Mayaosa nastaw się na długie siedzenie, bo podobno teraz strasznie dużo ciężarnych ;-), także trochę czasu w szpitalu możesz spędzić...

Mayaosa ja bylam niedawno z siostra i czekalysmy tam ponad 2 godziny,pielegniarka przeprowadzi z toba wywiad na temat chorob przebytych i chorob w rodzinie,takze przypomnij sobie wszystkie:tak:No i milo Cie pozanc...kilka slowek o sobie?

A Wy Baby wredne za mną nie tęsknicie??ale Wy jesteście!!!witam nową w Naszym gronie!!!
Justynka sorki!!wpadnij jutro bo my byliśmy małą zarejestrować(nie udało nam się_szczegóły jak pójdą dzieci spać)my właśnie kupiliśmy odkurzacz piorący hihi moja energia już nie będzie porzytkowana na szorowaniu na klęczkach!!

Cytrusku no rozpisałam się bo mieć irlandzie prawko tak prściutko to pewnie ze wolęJ
Mayaosa ja wpadłam niedawno na takiego posta o pierwszej wizycie w szpitalu-sama ładnie opisałam i nie umiem znaleść, ale ogolnie miej ze sobą próbke moczu, nr pps i adre i imie gp, najpierw wywiad z pielęgniarka i wypelnienie dokumentów(będą pytac o przebyte choroby, o dane pratnera-jeśli takowy jest, o śluz czy jest czysty czy ma zielony kolor, o to czy masz zatwardzenia, a cha nowym słówkiem dla mnie było kin-najbliższe osoby z rodziny, krewni lub przyjaciele których chcesz powiadomić w razie gdybyś trafiła do szpitala więc dobrze mieć ich nr tel ze sobą, czy chcesz karmić piersią i czy chcesz chodzić do szkoły rodzenia,) Wzrost, waga. Jeśli gp robił Ci jakie sbadania dobrze mieć kopie ze sobą-ale mogą ściągnąć z systemu tylko ze jeśli s anieompletne mogą robić ci badania krwi jeszcze raz, potem będzie skan-miej ze sobą butelkę z woda bo jeśli będziesz miała pełny pęcherz to ładniutko będziesz wszystko widziała no i ja miałam próbkę moczu na czczo-wzięli i jednak tam dali mi pojemniczek żeby jeszcze raz im napełnić więc byłam szczęśliwa że miałam tą wode ze sobą, no i wizyta z lekarzem-błysawiczna. Faktycznie tłumy kobiet, ja miałam wrazenie że cały Limerick w ciązy więc byłam szczęśłiwa że wzięłam śniadanko ze sobą bo wizytę miałam na 8.30 a wyszłam o 12tej więc dłuuuuuuugo.
Justyś szkoda ze tak późno się dowiedziałam że idziesz do crescentu bo dzisiaj byłabym wiadomoą znajomą hihi i w ogóle fajniutko musi być popaplać z taką dawką energiiJ
Dobrze że Mayaosa się zapytała bo ja na śmierć zapomniałam o tej szkole rodzenia, mam nadzieję że nie będzie zapóźno jak podjade do szpitala w ten piątek, mam tylko się zapisac bo kurs się zaczyna od 20 tygodnia. Więc znowu mam pytanka (dziś taki zagadkowy dla mnie dzionek chybaJ) czy na tą szkołę trzeba chodzić z partnerem? Gdzie to dokładnie jest? Co dokładnie się uczymy? Ja duże sa grupy i co trzeba ze soba przynosić (karimata, strój itp.)

A Wy Baby wredne za mną nie tęsknicie??ale Wy jesteście!!!witam nową w Naszym gronie!!!
Justynka sorki!!wpadnij jutro bo my byliśmy małą zarejestrować(nie udało nam się_szczegóły jak pójdą dzieci spać)my właśnie kupiliśmy odkurzacz piorący hihi moja energia już nie będzie pożytkowana na szorowaniu na klęczkach!!
Megan oczywiście że stęsniłyśmy się. Hm gratulacje z zakupu odkurzaca ale aż strach pomyślec gdzie Ty teraz będziesz pożytkowała tą swoją energię;-):)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ola nie wiem gdzie musisz zglosic zagubienie ale chyba na gardzie....zapytaj w motor tax office....zdjecia robisz albo w automacie ( nie ma zadnych specjalnych wymagan,mozna byc usmiechnietym i nie odslaniasz ucha)...ja robilam w aptece akurat:)koszt to 25 euro na 10 lat.....czekalam odslownie 1 dzien....przysylaja poczta.....jezdzisz na zaswiadczeniu z biura ze wymieniasz prawko:)
mayaosa ja tez mam wizute w szpitalu w srode:) ale o 14:)powodzenia

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry