reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Limerick

Alex a no siedziala sobie parka.... ale ja tak szybko tam wpadlam ze sie nie przypatrywalam.....
rita czika ja mysle ze nianki sobie od godziny licza

reklama
rita-to wcale nie jest malo z tego co wiem..ponoc opiekunkom placi sie od 3-5e na godzine:sorry2:Moja kumpela oddaje malego do opiekunki-Irlandki w Oranmore na 2dni,lacznie jakies 8h i placi 30e:tak:Babka zaproponowala jej stawke 5dniowa,gdyby byla chetna-110e:tak:
alex-ogromne gratulacje.Alez szczesciara z Ciebie! :)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny,jestem z Shannon.Od wrześńia będę potrzebowała niani dla mojej córeczki,która wtedy będzie miała 6,5 miesiąca.Jakby któraś coś wiedziała to mój nr gg 13323861.pozdrawiam

hej babeczki
Alex :szok: gratulacje!!!!! spisaliście się nie ma co;-)
ms.marple zabraniam ci tak o sobie mówić:wściekła/y: kaszalot.też mi coś:eek: żeby każda ciężarówka wyglądała tak jak ty:tak:
no a moje dzieciaki zasmarkane.Lola to sobie tam radzi bo to nie pierwszy raz.ale malutka mojego mi szkoda-ani smarknąć,ani odkrztusić:-( bidulek mamusi:sorry: zmykam poczytać zaległości,miłego weekendowania:-)

ja placiłam 150 euro za 9 godzin dziennie 2 dzieci 5 dni w tygodniu,na godzine koleżanka płaci 3 euro,a jakbym miala oddac połowe wypłaty to bym za robote podziękowała:p ale Limerick czy Ennis to większe miasto i rozumiem ze nianie sie cenią:/

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, znalazłam jedną nianie z polecenia, ponoc ma doswiadczenie i bierze 5 euro na godzine tak wiec ciesze sie bardzo i mam nadzieje, ze sie nie zawiode. Strasznie sie boje zostawiac malucha z kims obcym :-(
Podobno mozna kupic misia z kamerką zamontowana w oku :szok: co o tym myslicie? ma któraś ???

Aha mam tez pytanie................. co myslicie o PIELUSZKACH EKOLOGICZNYCH lub WIELORAZOWYCH, czy któraś zna ten temat???
Planuje je zamowic, podobno sa o wiele zdrowsze niz zwykłe, nie maja tyle chemii co pampersy i sa zrobione z organicznej bawełny lub bambusa, poza tym są słodkie :-)
Podaje adres jeśli ktoś nie zna tematu Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna

tak sie zastanawialam, ze sama wolałabym nosic majtki z organicznej mieciutkiej bawełny niz z papieru i plastiku :-D

Witam sie

Alex a no siedziala sobie parka.... ale ja tak szybko tam wpadlam ze sie nie przypatrywalam.....

No wlasnie wpadlas i wypadlas nie zdazylam Cie zaczepic. Ale za to za 4 tygodnie znowu muse isc do maternity moze sie ktos tez wybiera ?

Alex :szok: gratulacje!!!!! spisaliście się nie ma co;-)

A no spisalismy sie to prawda
nadal sie nie moge oswoic z ta mysla:-):-):-)

Musze suwaczki pozmieniac

reklama
hiii mamuskii :)

szkoda ze nie widzicie Nadii :p Damian dzis robil taki ryz z sosem orientalnym ahhh ale pikantny :p ale to nie oto chodzii Nasypalam Nadinie takiego ryzu bez sosiku aby sobie pojadla i jak dzielnie je sama ohhh ale cala kuchnia w ryzu :) a ona jaka szczesliwa :) juz duzo rzeczy pozwalam jej jesc samej tzn mowie o obiadkach chce aby byla jak najbardziej samodzielna :)

zdrowka zycze dla was i waszych rodzinek :)))

Do góry